2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Kirekesztő szinkronizálás - Heti progresszió (LXXX. rész)

Reklám

Ismét beizzítjuk a progresszió gőzhengerét, hogy letaroljon mindent, ami az útjába kerül. Legyen szó szivárványszínű táskáról, vagy szinkronnal kapcsolatos „problémákról”, a világ haladó felére mindig lehet számítani, ha a „kirekesztés” ellen kell felvenni a harcot. Lássuk a válogatást!
3. Most éppen nincs fokozódó vírushelyzet, így nem rohanják meg tömegek a hazai IKEA boltokat, de a rendszeres vásárlók most már egy sokkal „elfogadóbb” szatyorban is hazavihetik a termékeiket. A „Storstomma” névre hallgató táska a szivárvány színeiben pompázik és alig várja, hogy ön is megkaparintson egyet belőle. A homofóbia, transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi nap (egyébként IDAHOT-nak rövidítik, csak azt nem értem, hogy lassan több lesz ezekből, mint holokauszt-emléknapból) alkalmából dobta piacra az IKEA, a táskák árából befolyt összeggel pedig a Háttér Társaságot fogják támogatni. A szervezet az egyik legismertebb hazai csoportosulás, amely az aberrációt normalitásként akarja elfogadtatni, persze szerintük mindez csupán „segítségnyújtás az LMBTQI-emberek számára”. Itt jegyezzük meg, hogy a Háttér Társaság minden nehézség és akadályoztatás nélkül működik 12 év „jobboldali” kormányzás után is. Nem csoda, hogy a kormánypártokat egyre kevesebben veszik komolyan.
Zoom
Így már örömtelibb a vásárlás! (Forrás: az IKEA magyarországi Fb-oldala)
2. Májustól nem csak „toleráns szatyrokat” vásárolhatunk, de a szegényebb körülmények között élő brit transzneműek is fellélegezhetnek. Hó elejétől ugyanis alig 5 fontra (kb. 2000 forint) mérsékelték a nemzetváltoztatási kérelem díját. A minimális költség mellett így már csak egy „szakértői ajánlásra” van szükség (képzelhetjük, milyen „nehéz” lehet megszerezni), valamint két év várakozási időre (kéretik ezt is lecsökkenteni, túl hosszú!). Vicces hely ez a Boris Johnson „konzervatív” Angliája. Milyen lenne a valóban progresszív?
Zoom
A "konzervatív" Boris Johson a London Prideon. A most hozott intézkedés is egy "konzervatív" politikustól, Elizabeth (Liz) Truss-tól származik. Ennyi erővel kormányozhatnának a liberálisok is (Forrás: Getty Images)
1. Nemváltó műtétek ide vagy oda, odáig azért nem jutottak el, hogy a természetet is becsapják. Ilyetén hiába lesz valaki transznemű nő, a hangja még nagy eséllyel férfias maradhat. Így esett meg Laverne Cox fekete transznemű „színésznővel”, hogy az Ígéretes fiatal nő című filmje olasz változatához egy (fehér) férfi szinkronszínész kölcsönzi a hangját. Mindebből persze óriási „botrány” robbant ki, a forgalmazó Universal Pictures vezetősége valószínűleg azóta is magzatpózban zokog, miután igazi csúszómászó módjára bocsánatot kértek. Szóvivőjük így nyilatkozott a transz-gondolatrendőrség felháborodásáról és a stúdió véleményéről: „mélyen hálás a transzneműek közösségének azért, hogy olyan elfogultságra nyitották fel a szemünket, amelyet sem mi, sem az iparágunkban sokan nem ismerték fel korábban. Bár e hiba mögött nem volt rosszindulatú szándék, szorgalmasan dolgozunk annak kijavításán.”
Zoom
Laverne Cox "amerikai" transznemű "színésznő" és az LMBTQ szószólója. Valószínűleg csak utóbbi miatt lehetett belőle "színész" (Forrás: wikipedia.org)
Ennek fényében elhalasztották az olasz bemutatót, illetőleg a spanyolt és a németet is, miután ezekben az országokban szintén férfi szinkronhangot kapott a kappanhangú „színésznő”. A kérdéses részeket természetesen újra is szinkronizálják, remélhetőleg fekete színésznőkkel, mert hát mégis úgy az igazán autentikus és művészi!
Amúgy szokásos módon vannak olyanok, akik mindezek után is hápognak. Így szerzett magának 5 perc – na jó, másfél perc – hírnevet Vittoria Schisano olasz transznemű „színésznő”, aki „szimpla erőszakos cselekedetnek” nevezte az esetet, majd azon hepciáskodott, hogy meg sem keresték, hogy szinkronizálhassa a „színésznőt”, annak ellenére, hogy korábban már volt erre példa. Ezzel párhuzamosan pedig Twitter-felhasználók is akcióba lendültek, akik szerint nem ez az első eset, hogy Cox férfi szinkronhangot kap.
Aki tehát ég a vágytól, hogy olaszul tekinthesse meg az Ígéretes fiatal nő című „instant klasszikust”, annak sajnos még várnia kell egy keveset. Ahogy a soron következő Heti progresszióra is, ugyanis ezzel a haladó hírrel búcsúzom mára, hogy jövő héten ismét elhozhassam a progresszív világ legjavát.
Olvasóinknak köszönet a levelekért, a hetiprogresszio@protonmail.com-ra továbbra is várom őket.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready