2021. szeptember 28., kedd, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:44 85 milliós bírságot kapott a pánikoló nézőknek 60 ezres kéztisztítót áruló Ékszer TV - de a bevételük hétmilliárd forint volt12:19 Az Ukrajna nevű tolvajállam szerint csapást mértünk rájuk, "megfelelő válasszal" fenyegetnek11:57 Ki lesz a moslékkirály(nő)? - Voksolhat szavazásunkon11:25 Mentőt hívott a borsodi "öngyilkosjelölt", majd rájuk támadt - és még ezért sem hajlandók lecsukni11:00 Kis híján tragédiát okozott a maszkmánia és a cigány agresszivitás10:06 Felmérés: Fegyőr és Jákob a két vesztes09:30 "Ha zenélsz, és ilyen jellegű szövegeid vannak, akkor túl sok jót ne várj" - interjú Sziva Balázzsal09:04 Szijjártó végre ki merte kérni magunknak - az ukrán nagykövet meghívót kapott a külügyminisztériumba08:57 Nyolc beteg halt meg, 265 új fertőzöttet találtak08:32 Esélye sem volt Tóth Csabának, azért lépett vissza a korábban Jakabék által is támogatott maffiózó07:42 Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, és bírálta az Egyesült Államok ellenséges politikáját07:21 Egy komlói "rejtett erőforrás" egyszerűen szétverte a közlekedési lámpánál várakozó autót07:15 Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautó-sofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére06:52 Moszkva: nem a Gazprom miatt drága a gáz; Amerika ígérgette az LNG-t, de Európa helyett Ázsiába szállít06:43 Bukarest kötelezővé tenné a védettségi igazolást az egészségügyben
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Az augusztusi Duo Gladii Szent István királyunk előtt tiszteleg

A Szellemi ellenállás havilapja augusztusi számának középpontjában augusztus 20-a alkalmából Szent István királyunk, illetve a királyság eszménye áll. A központi témát most is számos különféle aspektusból járjuk körül. Sok más mellett terítékre kerül az uralkodói szakralitás, a koronázási szertartás, Szent István világi elitje és az utókor történelemmanipulálási kísérleteinek kérdésköre is.
Zoom
Kolonits László aktuális esszéjében a Világkirály, az istenkirályok, a szakrális, illetve szent uralkodók, valamint az isten kegyelméből regnáló királyok során mutatja be az uralkodói szakralitás időbeli változásait, hanyatlását. Barcsa-Turner Gábor írása a lapszám kvázi bevezetőjeként ad szempontokat Szent István korának megítéléséhez. Kónyi-Kiss Botond e számban folytatja az előzőben megkezdett négyrészes írását a sarkalatos erényekről. Most az igazságosságról értekezik.
Újfent nyomtatásban olvasható Baranyi Tibor Imre Vertikális nomádság című kiváló tanulmánya. Varázsló Macska ismét René Guénontól hozott, fordított egy eddig magyarul meg nem jelent írást olvasóink számára.
Aradi László atya a középkori koronázási szertartásokat mutatja be. D. Fekete Balázs Szent István korának vitézeit, világi elitjét ismerteti meg velünk. Varga Tibortól egy előadásának lejegyzett, némileg módosított változatát közöljük, melyben felhívja a figyelmet az István, a király című rockopera történelemtorzító tendenciáira.
Schutzbach Csaba két világháború közötti magyar fasiszta mozgalmakról szóló írása egy készülő kötetből kíván ízelítőt nyújtani. Kántor az Eucharisztikus Kongresszus himnusza okán értekezik az egyház zene kiüresedéséről. Ebben a számban végre megjelenik Molnár Máté karoling reneszánszról szóló írásának második része.
Ugyancsak Molnár Máté összeállításában olvashatnak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom június-júliusi tevékenységéről.
A Szellemi ajánló rovatban Petró Csaba Monteverdi egyik művét ajánlja. Magyar Sándor Szent István intelmeit és törvényeit vette elő. Kónya Dorka Sík Sándor egyik tragédiájára hívja fel olvasóink figyelmét. Kolonits László Jean Raspail A szentek tábora című híres/hírhedt regényét mutatja be. Párkányi Gergely a könnyedebb műfajok iránt érdeklődők számára ajánl izgalmasnak ígérkező olvasmányt, ami a római kor háborúiba nyújt betekintést.
Kérjük, a duogladii@hvim.hu e-mail-címre küldött levelében jelezze, amennyiben szeretne hozzájutni a folyóiratunkhoz! A felvidéki érdeklődők a hvim.somorja@gmail.com e-mail-címre írjanak! Lapunk újságárusoknál nem kapható, és korlátozott példányszámban kerül kiadásra! Az augusztusi szám megjelenése augusztus közepe környékén várható. A lapszámokat a megjelenést követően a lehető legrövidebb időn belül postázzuk a támogatóinknak.
Zoom
A 2021. augusztusi lapszám tartalma:
 • Kolonits László: Az uralkodói hatalom szakrális dimenziói
 • Barcsa-Turner Gábor: Egy harcos gondolatai Szent Istvánról és az államalapításról
 • Kónyi-Kiss Botond: A négy sarkalatos erényről. 2. Az igazságosságról
 • Baranyi Tibor Imre: Vertikális nomádság
 • René Guénon: A régiek „empiricizmusa” (ford.: Varázsló Macska)
 • Aradi László atya: „Isten kegyelméből király”. A királykoronázás szertartása a középkori Magyarországon
 • D. Fekete Balázs: Szent István vitézei, a világi elit a kora Árpád-korban
 • Varga Tibor: Szent István király a magyar hagyományban
 • Schutzbach Csaba: Magyar fasiszták
 • Kántor: Az egyházi zene kiüresedése. Gondolatok az 52. Eucharisztikus Kongresszus áthangszerelt himnuszáról
 • Molnár Máté: A Karoling reneszánsz és a középkori egyházi oktatás II.
 • Vármegyés krónika – 2021. június-július (Összeáll.: Molnár Máté)
 • Szellemi ajánló
 • Monteverdi, Claudio: Vespro Della Beata Vergine (Petró Csaba)
 • Szent István király Intelmei és Törvényei (Magyar Sándor)
 • Sík Sándor: István király (Kónya Dorka)
 • Raspail, Jean: A szentek tábora. A nyugati civilizáció végéről szóló ellentmondásos regény (Kolonits László)
 • Sutcliff, Rosemary: A sas. Az elveszett kilencedik légió rejtélye (Párkányi Gergely)
 Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready