Baranyi Gyula, az erzsébetvárosi cigány önkormányzat elnöke a minap egy fajtársával került szóváltásba, amelynek során arról értekezett, hogy Völnert, “meg az ilyeneket ki kellene nyírni”. Tette mindezt egy DK-s kampánystandnál ülve, ahol Oláh Lajosnak, a Gyurcsány-párt helyi jelöltjének gyűjtött aláírásokat az áprilisi országgyűlési választásokra, szörnyülködik a PS.
Baranyi felháborodott azon, hogy egy arra járó "jobboldali" (ami persze fideszest jelent, pedig a kettőnek nem sok köze van egymáshoz) cigány nem a DK jelöltjét támogatta, ezért először bokszolni hívta, majd bolondnak és analfabétának nevezte.
Egy büdös fasiszta cigány vagy – summázta álláspontját Oláh Lajos aktivistája, közölve magáról, hogy ő pedig kommunista.
Íme a választás kimenetelét eldönteni képes erőforrások épületes beszélgetése:
Menj a zsidókhoz!
Baranyi nem először okoz vidám pillanatokat portálunk olvasóinak. (És kelt félelmet a fideszes propagandisták körében.) Korábban, még Hunvald György segítőjeként a Partizán stábjával került konfliktusba, amikor Gulyás Márton a volt MSZP-s polgármester egyik krumpliosztási akciójának részleteit firtatta.
"Rád küldöm a cigányokat! Menj a zsidókhoz!" – mondta akkor Baranyi Gulyás Márton kérdéseire válaszolva, majd megjegyezte,
Mér’, a Momentum az nem zsidó? Ők a zsidók, az SZDSZ-nek a… Onnan váltak ki az unokák, a gyerekek, nem? Ezt tudja, a média is mondja. Én nem vagyok rasszista, én is roma vagyok.
A PS szerint törölték a videót - nos, lehet, de nálunk továbbra is megtekinthető:
A hol a zsidókért, hol a cigányokért aggódó (sőt megriadt), mindenkiben nácit látó Prosti Srácok cikkének befejezését már csak a humor kedvéért illesztjük be, ezt írják:
A zsidózó kijelentés különösen annak tudatában riasztó, hogy egy, a DK-hoz nyíltan kötődő politikusról van szó, már pedig a Gyurcsány-párt helyi vezetője, Niedermüller Péter volt az, aki Európa egyetlen zsidó televízióját száműzte a kerületből. Úgy tűnik tehát, hogy a Jobbik és a DK házassága meghozta a gyümölcsét.
Kapcsolódó: