Ismét a szokott napon jelentkezik a Heti progresszió soron következő része. A beküldött anyagokat ezúton is köszönöm minden kedves olvasónknak, a hetiprogresszio@kuruc.info-ra továbbra is várom ezeket a leveleket.
3. Az utolsó német nyelvű európai ország, Liechtenstein is módosította a törvényeit, így mostantól azonos nemű „párok” is házasodhatnak a kis államban. A döntéshozók majdnem egyhangúlag támogatták a törvénymódosítást, amelyet elvileg – Daniel Seger, a Haladás Polgári Párt szóvivője szerint – a lakosság nagyobb része is támogatott. Komolyabb ellenállás csak az egyház részéről érkezett, mely láthatóan nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozzák az homoszexuálisok „házasságát”. Seger azt mondta, hogy „érezték a nyomást, egyben az elvárást, hogy utolsó német nyelvű országként ők is tegyék lehetővé az azonos nemű párok számára a házasságot.” Mindez sokkal beszédesebb nyilatkozat annál, mint azt elsőre gondolnánk. Kik helyeztek „nyomást” rájuk? Az LMBTQ-lobbi, netán a „nép”?
A legviccesebb, hogy az állítólagos „népakaratnak” (vagy lobbinak) behódoló Haladás Polgári Párt „konzervatívnak” aposztrofálja magát, mely így jobban belegondolva inkább szánalmas, semmint vicces.
Zoom
Liechtenstein is megásta a saját sírját (forrás: videohive.net)
A miniállamban 2011-től bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthetnek az aberráltak, de ez láthatóan nem volt elég. 2022-ben pedig megtartották az első Pride felvonulást is Liechtensteinben.
Amennyiben az államfő nem vétóz, vagy népszavazás útján nem támadják meg a döntést, a módosítás 2025. január 1-jén lép hatályba.
A monarchia kvázi „fejedelme”, II. János Ádám is támogatja a homoszexuálisok házasságát, ám a gyermekek örökbefogadását ellenezte. Mutatva, hogy mennyire nincs semmi hatalma (és haszna) az alkotmányos monarchiák élén álló uralkodóknak, a kormány 2023-ban ezt is lehetővé tette, miután az alkotmánybíróság így döntött.
Az aberráltak tehát eddig is széles körben élvezhették jogaikat a kis államban, csupán a „házasság” hiányzott a repertoárból. Hamarosan ezt is megkapják.
2. Az alábbi képet kedves olvasónk készítette a Belgiumban található Namurban. A reklám az, aminek látszik, vagyis egy hangverseny reklámja egy „újrakevert”, Netflix-kompatibilis Mozarttal.
Zoom
A komolyzenét is meg akarják alázni rasszunk ellenségei
Nehéz ehhez bármi szalonképeset hozzáfűzni.
1. Hiába foci-Eb, számos európai válogatott nem igazán bővelkedik fehér játékosokban, habár ezt több hazai csapatról is elmondhatjuk.
A befeketedésben a franciák szoktak élen járni, a 25 játékosból mindössze 4 fehér található most is, a kifehérített négerek pedig ne tévesszenek meg senkit.
Zoom
Afrikai válogatottak is megmérkőznek az idei foci-Eb-n (forrás: X)
Minden alkalommal kettő, millió dolláros kérdés szokott eszembe jutni, amikor foci-Eb-t közvetítenek. Egyrészt a már említett, indokolatlan besötétedés, illetőleg, hogy Izrael miért vehet részt egy európai országoknak szánt tornán (szerencsére csak a selejtezőkig jutnak el, a konkrét bajnokságra már nem - a szerk.)?
Mára ezzel zárunk, jövő héten ismét jelentkezik a Heti progresszió.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info