2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Retek Klub: a magyarok mint nem romák

Reklám

Az RTL Klub tegnap esti híradójában a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságról készült tudósításban a következő mély értelmű megállapítás hangzott el: "a településen a romák és nem romák egyaránt félnek".

Ezt követően is hű maradt a tudósítás készítője az említett etnikai felosztáshoz, és következetesen, minden alkalommal „nem roma” megnevezéssel illette a falu többségi lakosságát. Vajha kik lehetnek Tatárszentgyörgyön azok a bizonyos nem romák? Kínaiak? Arabusok? Kirgizek? Netán beduinok? Esetleg hottentották?!

Ha már viszont Magyarországon élünk, akkor talán Tatárszentgyörgy és bármely más település lakóinak megnevezésével kapcsolatban kerülni kellene a „roma” kifejezést, s következetesen a magyarban már mintegy 600 esztendeje használatos cigány szót illenék használni, tekintettel arra, hogy a „roma” a cigányok önmegnevezése.
E feje tetejére állított logika szerint a németet „Deutschnak”, az angolt „englishnek”, az oroszt „russzkijnak”- és hadd ne soroljam tovább a többieket - kellene neveznünk. Ha pedig valaki jelzőt akar használni, azt a roma elé épp úgy odabiggyesztheti, mint a cigány elé.

Úgyhogy a  politikai inkorrektség, vagyis normalitás nevében tiszteltetem az RTL Klubot.

Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready