2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Retek Klub: a magyarok mint nem romák

Reklám

Az RTL Klub tegnap esti híradójában a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságról készült tudósításban a következő mély értelmű megállapítás hangzott el: "a településen a romák és nem romák egyaránt félnek".

Ezt követően is hű maradt a tudósítás készítője az említett etnikai felosztáshoz, és következetesen, minden alkalommal „nem roma” megnevezéssel illette a falu többségi lakosságát. Vajha kik lehetnek Tatárszentgyörgyön azok a bizonyos nem romák? Kínaiak? Arabusok? Kirgizek? Netán beduinok? Esetleg hottentották?!

Ha már viszont Magyarországon élünk, akkor talán Tatárszentgyörgy és bármely más település lakóinak megnevezésével kapcsolatban kerülni kellene a „roma” kifejezést, s következetesen a magyarban már mintegy 600 esztendeje használatos cigány szót illenék használni, tekintettel arra, hogy a „roma” a cigányok önmegnevezése.
E feje tetejére állított logika szerint a németet „Deutschnak”, az angolt „englishnek”, az oroszt „russzkijnak”- és hadd ne soroljam tovább a többieket - kellene neveznünk. Ha pedig valaki jelzőt akar használni, azt a roma elé épp úgy odabiggyesztheti, mint a cigány elé.

Úgyhogy a  politikai inkorrektség, vagyis normalitás nevében tiszteltetem az RTL Klubot.

Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready