A Kuruc.info 2006. február 1-jén indult. Az oldal látogatottsága és társadalmi elfogadottsága, véleményformáló ereje rohamosan nő (bár Sólyom László nem engedi befolyásolni magát a Kuruc.info által
legalábbis ezt nyilatkozta a Népszabadságnak), exkluzív információinkat egyre gyakrabban veszik át más hírportálok, hírügynökségek. A Kuruc.info ma már a legolvasottabb és legbefolyásosabb hírportálok közé tartozik, az ún. jobboldali internetes sajtóban pedig átvette a vezető szerepet.
Jelenlegi (átlagos) látogatottságunk röviden: napi kb. 130-140 ezer látogatás, 80 ezer abszolút egyedi látogató valamint 700.000 oldalletöltés naponta. (Az abszolút csúcs 2009. február 9-én volt: ezen a napon 336 ezerszer látogattak hozzánk, közel 200 ezer abszolút egyedi látogatónk és kétmillió oldalletöltésünk volt. És akadt még jónéhány ehhez közelítő, kiemelkedő nap.)
Az alábbi grafikonok 2009. február 20-a és március 19-e közti négy hetes időszakot mutatják. Az adatok a hivatalos webaudit és Google Analytics rendszeréből valók, forrás a cikk alján.
Látható, hogy a Kuruc.info messze felülmúlja a Hírszerző, HírTV online, Népszabadság Online híroldalait is – minden tekintetben. A Magyar Nemzet Online nincs annyira lemaradva, de őt is magabiztosan verjük. (Kiemelt időszakokban pedig még nagyobb a különbség – grafikon ITT.)
Látogatások
Ha egy olvasó 30 perc elteltével ismét ellátogat az oldalra, az új látogatásnak számít. A Kuruc.info vezet e tekintetben.

A grafikon nagyobb méretben ITT.
Abszolút egyedi látogatók
IP és ún. sütik alapján nézik, ám egy IP-ről (családi számítógép, vagy céges hálózat, ahol sok embernek ugyanaz az IP-je) akár többen is olvashatnak (családtagok, kollégák). A Kuruc.infót olvassák a legtöbben.

A grafikon nagyobb méretben ITT.
Vannak kitartó olvasóink, akik minden nap feljönnek hírportálunkra, de akadnak, akik csak hetene 1-2 alkalommal. Vizsgáljuk meg az egyedi látogatókat nagyobb távlatban is! Az alábbi kép a 2009 február és április közti időszakot mutatja, hetekre lebontva. Március első hetében 277 ezer olvasót számolt a Google, de vannak kiugróbb időszakok is: a következő héten már összesen 365 ezer ember látogatott el hozzánk.

A kép nagyobb méretben ITT.
A következő kép még nagyobb időszakot foglal össze, azt mutatja, hogy egy hónapban hányan jöttek hírportálunkra. Jól látható, hogy márciusban közel egymillió ember látogatott el hozzánk legalább egyszer. Azaz minden tizedik ember olvasott minket Magyarországon. Ez kiugró adat volt, áprilisban már "csak" 650 ezer volt ez a szám.

A kép nagyobb méretben ITT.
 
Oldalletöltések
A látogatások, de még inkább az oldalletöltések tekintetében hatalmas a különbség. Jól látható, hogy pl. a Hírszerzőn relatíve alig találnak érdekes anyagot az olvasók. Jóval több oldalt nyitnak meg, cikket olvasnak el nálunk – azaz jóval érdekesebbnek találják a látogatók hírportálunkat. Magyarán az eddiginél is többen fognak minket olvasni, a Kuruc.info még komolyabb jövő elé néz.

 A grafikon nagyobb méretben ITT.
Az amúgy is figyelemre méltó adatainkat három tényező teszi még kirobbanóbb sikerré:
1) A Kuruc.info nem tudja magát óriásplakátokon hirdetni, nem kap sok-sok milliós állami támogatásokat – ellentétben riválisankkal, akik ráadásul gyakran promotálják is egymást, tehát az erőviszonyok számunkra egyenlőtlenek. Ők 80-ról indulnak 100-on, mi nulláról, mégis lemaradnak.
2) A Kuruc.info nem szerepel egyetlen komolyabb RSS-hírkereső rendszerben sem (Hírstart, Hírkereső, Hírposta, Hírlista stb.) A többi híroldal igen, és látogatók tekintélyes részét (kb. 20-25 %-át) ezekről az oldalakról kapják. Emellett ráadásul saját hírlevélküldő rendszerük is van.
3) A Kuruc.info csupán hírportál, semmilyen más szolgáltatása nincs (egyelőre). A Népszabadságnak viszont van társkereső és álláskereső rendszere, fóruma is. A grafikonon valójában a Hírszerző, Népszabadság, HírTV, Magyar Nemzet "csoportjainak" látogatottsága látható, melyet a webaudit.hu rögzített. Vagyis benne van a fórum, a társkereső látogatottsága is, ergo pl. a nol.hu hírportált valójában még kevesebben látogatják, mint ami a grafikonon látható.
A Kuruc.info tehát biztos lábakon áll, önerőből, egy garázsból jutott ide. Miközben persze a sikerek elérésében nagyban támaszkodott olvasóira.
A korlátlanul magyar hírportál már gyenge epigonok által is koppintott sajátos stílusa, nyelvezete, gondolatai részét képezik a Kuruc.info imázsának. Közérthető, de nem igénytelen, "ahogy a konyhában", de mégis elegánsan, s ha kell, nem fukarkodva egy-két keményebb, ám jól elhelyezett kiszólással. De főként eredeti kifejezésekkel, szinonimákkal, apróbb nyelvújításokkal, iróniával operálunk. Nálunk nincs tabu, nincs cenzúra: a meztelen igazsággal szolgálunk olvasóinknak.
Hirdetőink nem politikai, hanem piaci alapon hirdetnek nálunk, tehát semmi közük az oldalunkon megjelenő tartalomhoz. Az említett – nálunk kisebb látogatottságú – oldalakon egy állóbanner egy hónapra több millió forintba kerülne. Nem véletlenül, ugyanis az interneten való hirdetés a leghatékonyabb. Nálunk a piaci ár töredékéért, azaz már akár havi 80 ezer forinttól kaphat állóbannert. Nem vicc. Ha ilyen áron hirdet nálunk, hatalmas nyereségre tehet szert – csak Önön múlik. A banner hetente több mint 270 ezer olvasó előtt jelenik meg. Tekintse meg verhetetlen hirdetési ajánlatunkat (összehasonlítást is talál a piaci árakkal), vagy vegyen részt ingyenes linkcserénkben, és szerezzen több ezer látogatót oldalára – teljesen ingyen!
Köszönjük olvasóinknak, hogy továbbra is megtisztelnek bizalmukkal!
Juhász Réka Kuruc.info hirdetésszervező
Forrás: A www.webaudit.hu címet beütve,  jobb oldalt a Webaudit info fülre kattintva lehet kiválasztani a megfelelő oldalt. A napi statisztika gombra kattintva bejönnek a részletes adatok. Alább csatolunk pár onnan kimásolt táblázatot, képernyőfényképet is.
Népszabadság Online (nol.hu): képernyőfénykép itt, táblázat pedig itt.
A Kuruc.info látogatottságát a google analytics rendszere méri, melyhez hirdetőink is hozzáférést kapnak. Képernyőfényképek: látogatás ITT és ITT, egyedi látogatók ITT továbbá ITT, oldalletöltések ITT valamint ITT.
Az összesített táblázatot grafikonokkal pedig ITT töltheti le.