2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:41 Vádat emeltek a 6 és fél éves unokahúgát megölő Kalányos ellen11:27 Ma lesz a tüntetés a román nagykövetség előtt - a külhoni magyarokat cserbenhagyó budapesti kormánynak is üzennek10:36 Hillary Clinton-i állapotba kerülhetett szegény Olga az eredményhirdetés után, azért nem volt ott a sajtótájékoztatón10:01 Egy orosz még azt is képes túlélni, hogy egy medve elraktározza az odújába tartalék ennivalónak egy teljes hónapra09:54 Trump zsidó veje 50 milliárd dollárral kenyerezné le a palesztinokat09:37 Maduro eddig sz@rt sem ért, de most végre meg akarták gyilkolni09:11 Szóváltásba keveredő Vilmost keresi a rendőrség - nem is értjük, miért mondják egyesek, hogy van cigánybűnözés08:58 Menekülni próbált a Hableány kapitánya a katasztrófa elől08:33 Cápák martak halálra egy turistát a Bahamákon08:18 Újabb hibát találhattak a Boeing repülőknél07:43 Filmforgatás miatt lezárják a pesti alsó rakpart egy szakaszát vasárnap07:33 Teljessé vált a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer06:55 Intelligens közlekedési rendszert tesztel a Magyar Közút22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Olvasói levelek ::

Újabb művész állított emléket a magyar és keresztény vértanúnak

Reklám

Kedves Kuruc Szerkesztőség!

Nemrég emlékezett az ország Solymosi Eszterre, s miután találkoztam a Kurucon
egy korábban közzétett ikonnal, melyen Solymosi Eszter és Jézus Krisztus volt látható, s olvastam az ismeretlen alkotó kísérő üzenetét, elhatároztam, hogy magam is emléket fogok állítani Solymosi Eszter mártírunknak, amennyire tehetségemből futja.
Szerettem volna méltó emléket állítani, klasszikus festészeti beállításokkal, realista stílusban, szerettem volna, ha sok emberhez eljut a kép és annak üzenete.

Nem tagadom: szentkép alkotása volt a célom.

Szentkép, mert Solymosi Eszter szent.
Ezt a kijelentést nem egyházi elöljáró, vagy maga a pápa tette, csak én - egy magyar ember, aki szentként tisztel egy Urunkhoz költözött másik magyart, aki tökéletesen ártatlan volt, s akit kereszténysége miatt öltek meg - hiszen feltétlenül szűz keresztény vérre volt szükségük a gyilkosoknak. Egy olyan ártatlan magyar ember, aki tiszta volt a szó minden értelmében (hiszen bűnt még nem is igen volt alkalma elkövetni rövid életében, és szűz is volt), s aki Jézushoz való tartozása miatt szenvedi el a halált, teljes mértékben jogosult a "mártír" megjelölésre.
És hány mártírt tisztelünk szentként, kiket Jézus jobbján tudunk?
Mindenszentek napján a sok-sok keresztény mártír mellett Solymosi Esztert is az ismeretlen szentek között tudom.
Mert szent az, akit szentnek tartok. Szent a Hazám, mert annak tartom és élem meg! De egy egészséges ember számára szent az Édesanyja is, mert életét áldozza gyermekéért. Én, mint hívő ember, aki Istennel jár, szentnek tartom Solymosi Esztert is, és ebben nincs élő ember, aki meg tud akadályozni - mert lehetetlen megakadályozni ezt a belső döntést és tiszteletet.
Solymosi Eszter azért halt meg, mert nem volt bűne, és azért halt meg, mert Jézus Krisztus keresztjét látták a fején, hiszen meg volt keresztelve. A kis Eszter, a kis ártatlan magyar leány mártírhalált halt Jézus Krisztusért. És miután meghalt, Jézus trónjához borult, könnyeit ott kifolyatta, sebeit megmutatta, Jézus pedig letörölte könnyeit.

A Szent Bölcsesség pedig kimondja gyilkosaira az ítéletet az utolsó napon.
Nem lehet nem észrevenni, hogy Solymosi Eszter a magyar nemzet maga!
Kérem: Solymosi! Solymos, mint ahogyan a Turul maga is sólyom. Melyik nemzetre mondhatnánk azt a világon, hogy "solymos", ha nem a magyarra, akinek legszentebb állata a Turul?
És tudjuk-e, hogy a Duna régi neve az volt, hogy Iszter? Ezek után, ha azt mondom, "solymos Iszter", akkor az annyit jelent, hogy a "magyar Duna". Márpedig tudjuk, hogy a "Duna" egy régi istennő neve, ahogyan az Iszter és Eszter is (Istár). Iszter pedig nem más, mint a régi magyar Boldogasszony, akit régi Himnuszunkban emlegetünk! És ki Magyarország királynője? A magyar Boldogasszony, Szűz Mária. Kicsoda hát Solymosi Eszter? Ebben a megvilágításban bizony eljutunk odáig, hogy 1882-ben szimbolikusan a magyarországi szüzet gyilkolták meg, s benne a magyar nemzetet. Ezek a szörnyetegek mintha Szűz Máriát gyilkolták volna le Solymosi Eszter képében!
De ezt a gondolatmenetet nem folytatnám tovább.
Ilyen gondolatokkal festettem meg a képet. A magyar nemzetet megtestesítő szűz leány, az ártatlan borul térdre Jézus Urunk előtt, és mutat rá az embergyilkosok bűnére, nemzetünk ellen elkövetett sérelmeik jelére, a világ bűneire, melyeket Hazánk ellen követnek el nap, mint nap. Jaj, a bűnösöknek! Mert Jézus ezt a csúnya, embertelen jelet nézegeti kedves leánya torkán, és mit tesz majd?

Nem lennék azok helyében, akik ilyeneket követnek el!

Mindezeken túl nemzetem felé szeretném kijelenteni, hogy én mától május 24-ét a nép által megszentelt Solymosi Eszter napjának tekintem. Aki gondolja, csatlakozzon lelkében és tiszteletadásában kezdeményezésemhez!

Tiszteljük magyar szentként Solymosi Esztert!
Mártírhalálára természetesen április 2-án emlékezünk. De a világon egyedülálló magyar névnaptárban a nevek szentekhez kapcsolódnak! Tehát minden napnak megvan a maga szentje. Eszter napja május 24-én van. Ezért Solymosi Eszter magyar szent napja május 24-e, halálának évfordulója április 2-a. Két emléknapja van tehát egy évben szent mártírunknak!
Április 2-án arra emlékezünk, mennyi bűn van még a világon, és mennyi dolgunk van még - s nem nyughatunk, míg rend nem lesz. Szembesülnünk kell ezen a napon azzal, hogy mártírunk gyilkosainak szellemi örökösei a mai napig köztünk élnek, szembesülnünk kell mindazzal, amit cselekednek.
Május 24-én azonban hálát adunk Istennek Solymosi Eszterért, mert minden korban adott nekünk magyar szentet, hogy észrevegyük azt, ami felett elsiklanánk. Hogy Solymosi Eszter tökéletes áldozat volt, és Krisztussal halt meg, vére úgy hullt, mint Urunké, és halála úgy leplezte le a jónak álcázott rosszat, mint Jézus halála a zsidó főpapság bűneit.
Remélem, mindannyian képesek leszünk szentként tisztelni utolsó nagy mártírunkat! Adja az Isten, hogy helyesen járjunk el ebben is!
Engedélyek:

Engedélyezem minden újság, hírportál, televízió, és egyéb médium, csoport, szervezet és nemzeti párt, de minden magyar ember számára is a festmény reprodukálását, részleteiben és teljes egészében, azzal a feltétellel, hogy változtatást nem eszközöl rajta! Szabadon használható, nyomtatható, terjeszthető! Azonban mindenképp a Kurucon akartam közzétenni; ez tiszteletem jele újságíró hőseink előtt.
Váljon e festmény Solymosi Eszter dicsőségére és nemzetem hasznára!
(Nagyobb méretben ide kattintva érhető el a teljes szélességében egyébként alább is megtalálható kép, az eredeti méretű állományhoz kérjük, forduljanak szerkesztőségünkhöz.)
Technikai részletek:

Amiképpen az a bizonyos ismeretlen ikonkészítő, én is digitális eszközökkel készítettem el képemet, de ne fotómontázsra gondoljunk, hanem egy nagyon komoly, hosszú, nehéz munkával készített digitális festményről van szó!

Aki jártas a grafika eme új ágazatában, tudja, hogy leginkább az ún. "concept art"-megoldásokhoz használják ezt a technikát a világ vezető grafikusai, s mivel digitális, nagyon jól használható nyomdai célokra és webre egyaránt.

Tehát csak jelezni szeretném, hogy ami digitális, az nem mindjárt igénytelen, összecsapott, gyors munka! Ez a mű közel egy hónapon át készült - sok szünettel, tépelődéssel, javítgatásokkal, átfestésekkel, stb. Alkotni mindig munka, még ha digitálisan történik is - csak a rombolás nem kerül munkába.
A szakavatottabb kíváncsiskodók kérdéseit megelőzve: Photoshopban készült, 2063x2345 felbontásban - mert csak ennyit bírt a gépem a sok réteggel. Tanulmányrajzok előzték meg - arcok, kézmozdulatok, stb.
Bátorítanék tehetséggel bíró magyar művészeket, hogy alkossunk hasonló képeket! Ideje, hogy ilyen festmények újra készüljenek hazánkban! Fel kell támasztani az utoljára a revizionista művészetben tapasztalt festészetet, szobrászatot, grafikát!
Molnár Tamás
festőművész

Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready