Egyes hírforrások szerint az elfogottak a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség tagjai. Nos, túl azon, hogy ez gyanúsan passzol a "nácik ölik a romákat" Draskovics-féle verzióhoz, említsük meg: a megnevezett szervezet, mely a hazai nemzetiszocialisták egyik csoportja, oly régóta áll rendőrségi és titkosszolgálati megfigyelés alatt, hogy szinte kizárt, hogy bárki ebből a körből ilyen akciók végrehajtására legyen képes úgy, hogy a hatalom nem kapcsolja le már akkor, amikor az ajtón kilép.
Gondoljon csak bele a kedves olvasó: gyakorlatilag egy koncert megszervezése során is szembetalálkoznak az NBH és társai által felállított akadályokkal, nemhogy egy ilyesmit össze tudnának hozni. Ráadásul a hazai szélsőjobb legrégebbi arcaival van dolguk, akiket kb. Göncz Árpád 90-es évek elejei kifütyölése óta tartanak megfigyelés alatt, majd' mindenkinek van priusza különböző erőszakos cselekmények miatt (többnyire cigány- és niggerverések miatt), illetve a letartóztatottak között vannak olyanok, akik a 90-es évekbeli zsinagóga elleni támadásban is benne voltak.
Egy ilyen lépés örök időkre magára vonja a "demokratikus" hatóság figyelmét. A jelen verzió szerint el kellene fogadnunk, hogy: Drazsénak és a cigányvezetőknek igazuk van, itt szörnyű cigányellenes terror uralkodik, a nácik pedig annyira hülyék, hogy ilyen előélettel, megfigyelés alatt állva nekiállnak cigányokat gyilkolni és kislányt lőnek le...
Ugyan már, annyira átlátszó kellene hogy legyen...
(Geyer)