Igaz, nem sikerült a tavalyihoz hasonló ellenállást kifejtenünk, azonban a mai nap így is sikeresnek mondható. Az elképesztő méreteket öltött ávós készültség ellenére sikerült megijesztenünk a buzikat, akik a tavalyinál is jóval kisebb létszámban jelentek meg, de igazából évről évre egyre csökken a számuk.

Képgalériáink:  itt, itt és itt. Ha a közénk beépülni szándékozó, ám a hazafiak által ügyesen leleplezett spiclikre kíváncsi, akkor kattintson ide. A ratyikkal szembeszálló harcosokról és az egyszerű magyarok homárőrség általi terrorizálásáról készült képet pedig itt érhetőek el.
Videó: itt
Nem tudtak önfeledten „ünnepelni”, előbb egy bombariadó majd egy betámadás tett róla, hogy patkány módjára meneküljenek el az Erzsébet térről a homárőrség sorfalai között. Az ÁVH ismét indokolatlan brutalitással lépett fel a hazafiakkal szemben, ám mint azt megszokhattuk Abszurdisztánban, ennek semmilyen következménye nem lesz. Sikerült egy újabb civil ruhás zsarut, azaz egy spiclit azonosítanunk, hamarosan látható lesz képgalériánkban.
Ugyanakkor a hazafiak idei óvatossága érthető, a cionista rezsim új törvényei értelmében 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható az, aki csoportosan, felfegyverkezve ávósra támad. Ha az illető a csoport vezetője, akkor 10 évvel is sújtható. Ismerve a rendszerpártoló bíróság hozzáállását, akármiből gyárthatnak ennek megfelelő vádat. A cionista média, a Hír TV-től kezdve a Retek klubig, tett róla, hogy a küzdeni vágyók fejében rögzüljön a „demokrácia” és a „véleményszabadság” eme új formája.
Összességében: egy tavalyinál sokkal erősebb ávós készültség ellenére sikerült elérnünk, hogy a buzik ne mulathassanak önfeledten fővárosunkban. Az előzményeket figyelembe véve ez nem kis teljesítmény, köszönjük hát meg az utcán bátran helytálló hazafiaknak és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjainak a bátor kiállást. A mai nap végére pedig ajánljuk a magyar-svéd mérkőzés megtekintését. Az egerészésre vágyó harcosok számára közöljük, hogy ratyimenetet követő „Rainbow Party” a Corvin-tetőn lesz. A meccsről hazafele menet lehet majd szórakozni az arra vágyóknak, ám figyelmeztetünk mindenkit: a buzik kérésére a fartúrók bulijának és a buzibárok helyszíneit kiemelten védi majd a homárőrség! A nap végére csak egy kérdésünk maradt: hol volt ma a Gárda?
A Kuruc.info nevében ugyanakkor szeretném megköszönni a Szent Korona Rádió valamennyi munkatársának a mai tudósításban nyújtott segítséget! Köszönjük szépen, bajtársak! (Florian Geyer)
Pontosítás: Egy pár hazafi lerendezett egy leszbikát az Astoriánál – árulta el a korántsem megbízható MTI. Az „áldozat” állítólag a ratyiparádé pólóját viselte. Ha a hír igaz, akkor örülhetünk egy sort- írtuk korábban. Nos, mint azt a Kuruc.infónak egy közeli bajtársunk, aki szemtanúja volt az esetnek megerősítette: valóban kapott egy sallert egy homár. Bár a cionista média most nőként azonosítja a szenvedő alanyt, érdekes módon a felvonulás ideje alatt nem ragaszkodtak ennyire a nemi hovatartozáshoz. Úgy rémlik, hogy a felvonulást is a nemi határvonalak elmosásáért szervezték... A történet lényege: a leszbika az Astoria villamosmegállójában álldogált, pólóján egy hatalmas "Budapest Pride" felirat virított. Ezt látva egy vármegyés lány odament hozzá, hogy megkérdezze: ő most tulajdonképp nő vagy férfi, vagy egyik sem. A toleranciájukról messze földön híres homárok eme rusnya példánya ezt zokon vette és a lányra támadt. No, ekkor kapott egy hatalmas pofont egy arra járó betyártól. Úgy kellett neki!
Frissítés: a Barikád szerint a hazafiak körbevették a buzibuli helyszínét és farkasszemet néznek a homárőrséggel.
Olvasónk írja: Adjon az Isten Kurucok! Ma délután futottunk bele a Dózsa György úton ebbe a prominens ratyiba, a sokat emlegetett Emmácskába! Olyan szinten szétdrogozta erre a jeles eseményre az agyát, hogy azt sem vette észre, hogy az ellentüntetők között kóborol. Többen is megkérdeztük a sünöktől, hogy csak nekünk tűnik-e úgy, hogy a "kisasszony" rommá drogozta a fejét, de csak vállrándítás volt a válasz.... Amikor pedig összecsuklott, akkor csak úgy záporoztak a beszólások! Emma a ti haverotok! Ti vigyétek haza! (S. Sz.)
Korábban írtuk: Ma délután elkezdődik a hazafiak számára már megszokott forró ősz. A homárparádé időpontjának áthelyezése miatt az őszi küzdelmek száma is megnőtt. Ezen napon a fartúrók menetével zárul az egyhetes, közpénzből és különböző külföldi követségek által támogatott Budapest Pride nevű deviancia-népszerűsítő egyhetes ratyiprogram.
Az elmúlt években mindig is heves tiltakozás kísérte a buzik közízlésromboló nyilvános menetét, a társadalom egészséges része ilyenkor egy emberként próbálja megakadályozni, hogy papi ruhába, kezében rózsaszín Bibliával vonagló habtestű, borotvált idióták magamutogatása, a gyermekeink számára kifejezetten káros üzenetet közvetítő rohadékmenet megvalósuljon. Különösen sikeres volt az Ellenállás tavalyi fejezete, amikor alaposan megleckéztettük a homárokat, akárcsak tavalyelőtt, amikor az egerészés volt sikeres, a ratyik nem mászkálhattak nyugodtan fővárosunkban, elég sokan megsérültek közülük, ami – tegyük a kezünket a szívünkre – örömmel töltött el mindannyiunkat.
Sok boldogságot kívánunk a mai napon esküvőjüket tartó fiatal heteroszexuális pároknak, ezzel szimbolikusan is jelezve, hogy nincs még veszve minden. Bőséges gyermekáldást, sírig tartó hűséget kíván a Kuruc.info.
Idén sokkal nehezebb dolgunk lesz. A buzipártoló és a cigánybűnözést megfékezni képtelen – vagy esetleg nem is szándékozó – ÁVH alaposan felkészült, ma délelőttől fokozott ellenőrzésre lehet számítani, ruházat átvizsgálása, igazoltatás külső kinézet alapján, műindok alapján történő előállítás – ezekre számíthat a csatába induló hazafi. Este pedig a válogatottunk vív tétmeccset a svédekkel – akik úgy ábrázoltak minket, hogy sz@ros gumicsizmában futballozunk –, majd jönnek a Loki BL-meccsei, ami az ősz szórakozását jelenthetik, aztán hátra van még a tévéostromra történő emlékezés, október 23-a és ki tudja, mi jön még közbe.
Ma viszont csak egy feladat áll előttünk: a ratyiparádé megakadályozása. Induljon hát a móka!
05:00: A Szent Korona Rádió úgy értesült , hogy négy hazafit állítottak elő a Keleti pályaudvarnál. Mint reggelre kiderült, hét hazafit, köztük több vármegyést vittek be az ávósok. Reggelre mind a hetüket elengedték, de a lehető legsúlyosabb vádat emelték: csoportosan, rasszista indítékkal elkövetett erőszak. Mivel a hazafiakat előállító rendőrök nem láttak semmit (hiszen nem is történt semmi), csupán egy buzi kezdett nekik nyavalyogni, a vád nem nagyon fogja megállni a helyét.
A Gyorskocsi utcában éjféltől rendre engedték ki a behurcolt ellenállókat. Legtöbbjükkel szemben hatóság elleni erőszak a vád. Láttak egy véres arccal, a fején feltehetően verés okozta sebekkel távozó fiatalembert is.
A Gyorskocsi utcában a napi történetek, anekdoták mesélésével telt az idő hangos nevetgélések közepette. A hazafiak és az eljáró rendőrök egyaránt kelletlenül töltötték az éjszakájukat a felesleges papírmunkával. A gond csak az, hogy a végrehajtók hiába húzzák a szájukat a szabályok ellen, mert amíg betartják azokat, addig igenis ők működtetik a rendszert.
A vacsora a Gyorskocsi utcában székely káposzta volt, amit sikerült ehetetlenre főzni és gusztustalan módon tálalni.
23:11: A Blahán folyamatosan igazoltatnak. 4 embert előállítottak.
22:34: Corvin áruháznál hatalmas rendőri készültség, mögötte is várakozó, nem beöltözött rendőrök. Több buszt, kisbuszt, rabszállítót látni.
22:30: A Blahán még gyülekeznek a hazafiak. Az aluljáró tele civil sünökkel, köztük a Nemzeti Kávézónál lencsevégre kapott bénákkal. Egy embert két civil ruhás kivezetett az aluljáróból.
17.40: A mai csata a végéhez ért, a háborúnk azonban folytatódik.
17.35: Egy pár hazafi lerendezett egy leszbikát az Astoriánál – árulta el a korántsem megbízható MTI. Az „áldozat” állítólag a ratyiparádé pólóját viselte. Ha a hír igaz, akkor örülhetünk egy sort.
 
17.25: Az Astoriánál egy civil ruhás embert menekítettek ki a sünök az őt körülvevő emberek gyűrűjéből. A tüntetők provokátornak nevezték őt, és szidalmazták, valószínűleg ő volt az ÁVH beépített embere. A sünök kivezették a csoportból, – bizonyítván, hogy a tüntetők nem tévedtek - fejét pulóverrel takarták el és beültették egy autóba.
17.20: Homárőrség: valakit ki akartak emelni a civil ruhások, nem sikerült, jöttek a droidok, nem tudták mi az ábra, és tonfával leütötték az egyik civil ruhást.
17.10: A Károly körút és a Gerlóczy utca sarkán lassan véget ér a homárőrség és a hazafiak csiki-csukija. Több rendőrségi autó távozott a helyszínről, mivel összecsapások már nincsenek.
17.02: Több csapatszállító és rendőrautó, valamint mikrobuszok állnak az Astoriánál, a Deák tér irányába. Civil ruhás ávósok vittek el valakit, nem tudni, hogy miért. Bűne vélhetően annyi, hogy heteroszexuális.
17.00: BiggyBoy jelenti: Körülbelül fél órával ezelőtt 14-15 csapatszállító az Erzsébet-hídon ment Buda irányába. Most, kb. 10 perccel ezelőtt jött az alsó rakparton szintén kb. 14-15 csapatszállító, az alsó rakpartról szabálytalanul (forgalommal szembe) kanyarodott fel a főútra, s mentek az Astoria irányába az Erzsébet tér felől.
16.55: Az Astorián négy csapatszállító jármű jelent meg.
16.50: A Nemzeti Kávézó mellett egy embernek epilepsziás rohama volt, mert lefújták a rendőrök. Egy HVIM-es elkezdte mondani, hogy a cigányoknál ezt nem művelitek, erre fogták és leteperték. Egy másik vármegyés ekkor odalépett segíteni hozzá, mindkettőjüket elvitték az ávósok. Kisebb kergetőzést követően a sünök kiszorították a tüntetőket a Gerlóczy utcából a Semmelweis utca felé.
16.45: Az ávósok parancsnoki engedélyt kaptak a különböző tömegoszlató eszközök használatára: tonfa, könnygáz innentől kezdve bevethető. A Gerlóczy utcánál egy kuka már füstöl. A homárőrök között símaszkos egyenruhásokat is láttak tudósítóink. A Gerlóczy utcánál ellenállnak az oszlatásnak a hazafiak, a tűzoltóságnál csoportosulnak.
16.40: A Városháza parkba próbálják felterelni a hazafiakat a sünök. A rendőrkordonba három civil személyautó szorult, azoknak próbálnak utat nyitni a Károly körúton. A ratyiparádé buzijai a homárőrség sorfalai közt távoznak az Erzsébet térről a Deák tér irányába, ami le van ugyan zárva, és a metró sem állt meg itt egy ideig, ám mivel a fartúróknak más menekülési útvonaluk nem maradt, metróval kell elhagyniuk a teret.
16.36: Közben megérkezett pár svéd drukker is, nem értik a helyzetet. Nézegetnek, integetnek. Szegények, biztosan azt hiszik, hogy egy uniós tagállamban vannak, ahol mindenki nyugodtan élhet a szólásszabadságból adódó jogaival.
16.30: A Deák téren kiemeltek 3 ismertebb hazafit az ávósok, pedig nem csináltak semmit. Ekkor kaptak egy kis tojást és egyéb jó dolgot. Emiatt most kiszorítják őket.
16:25 Deák tér, Károly körút: Egy kamerás autó végigkamerázta a járókelőket. Egy "Harcos" pólóban lévő csoportra külön ráfordultak. A zsinagógánál egy csapatszállító várakozik. Mentő érkezett egy hazafihoz, aki a rendőregyenruhába bújt homárokkal történő kergetőzése során a Király utcánál elesett. A hatvan év körüli férfit hordágyra rakták és kórházba szállították. A mentősök az előzetes tájékoztatásnak megfelelően valóban golyóálló mellényben és védőfelszerelésben dolgoznak. Palesztina lettünk...
16.20: A Deák térről már elvonulni készülnek a homárcsicskák. A Szent Korona Rádió tudósítója elmondta, hogy a deviánsok fele, háromnegyede külföldi volt. Tehát külföldi buzikat védtek a magyar(?) rendőrök a saját országunkban, a mi pénzünkön. Abszurdisztán homéroszi napjai...
16.15: A homárőrök a Wesselényi utca vonaláig szorították vissza a hazafiakat, akik a Dohány utca és a Múzeum körút irányába menekülve kettéváltak. A Hír tévé szerint a hazafiaknak sikerült két szivárványszínű zászlót felgyújtani. Ugyancsak szerintük, az első összecsapásnál a rendőrök fellöktek egy idős férfit, akit csak négyen tudtak felsegíteni. Ezt viszont simán el tudjuk képzelni a "homárokért mindent" jelszavával az utcáinkra rászabadított egyenruhás csőcselékről.
16.10: Meg nem erősített információk szerint, a Corvin mozi környékén is rátámadtak a homárőrségre!
16.08: A Madách térig szorították vissza a hazafiakat.
15.54: A Szent Korona Rádió információi szerint egy ávóst fejbe rúgtak. Gratulálunk az elkövetőnek, vigyázzon magára! Frissítés: magától taknyolt el a sünnő. Ez azért még röhejesebb, ráadásul még jól el is verték. Úgy kell neki, miért védi a fartúrókat az adófizetőkkel szemben.
15.52: Rárontottak a tömegre az ávósok, egy valakit kiemeltek, könnygázt fújtak be a hazafiak közé, akik minden kezükbe kerülő eszközzel dobálják őket. Előzetes felszólítás nem volt.
15.50: Oszlatni készül az ÁVH a Deák téren: a tömeg háta mögül megindult 100 droid és valószínűleg oldalról fogják kiszorítani a tömeget a kis utcákba és a Király utca felé. A csapatszállító kisbuszok már el is mentek, ez még jobban valószínűsíti, hogy oszlatás veszi kezdetét.
15.50: Megtalálta helyét a zsidópárt, akinek több prominens képviselője is otthonosan érzi magát a fartúrók gyűrűjében. Gyurcsótányon kívül jelen van Bauer Tamás, a szörnyű arcberendezése miatt magának nőt nem találó Kende Péter és Léderer Andrea, a Szadesz Új Degenerációjának buzi és volt elnöke.
15.40: 500-600 hazafi gyűlt össze, egy embert két íj és egy tegez miatt igazoltatnak. A tömegből sokan megindultak a droidok felé, forrósodik a helyzet. A másik oldalon a szorgos sün már bontja a kordont, hogy a társai ide tudjanak jönni segíteni. A tömeg Budaházy nevét skandálja. Az Oktogonnál áttörték a kordont a hazafiak
15.23: Az Oktogonhoz érő fartúrókat a környező utcák irányából hazafiak hangos megjegyzései várták. A Teréz körút és az Aradi utca sarkáról a kordont is rángató tömegből a hátulról érkező ávósok egy embert kiemeltek, majd a Teréz körút két szélére szorították a tiltakozókat.
15.21: A Teréz körúton az Oktogonnál az ávósok az ellentüntetőkkel szemben állnak, megbontották a kordont, amit a rendőrök helyre raktak. Az ellentüntetők körülbelül 200-an vannak. A Nyugati felől sünök érkeznek az ellentüntetők mögé.
15.20: Három kisbusznyi rendőr érkezett a Teréz körúthoz, egy busznyi rendőrből már felállt a rendőrsorfal. Információink szerint egy embert előállítottak!
15.15: A Teréz körút - Szófia utca kereszteződéséhez ér lassan a menet, ahol egy nagyobb hazafias csoport várja őket. Kezdődik?
15.10: Kiderült, a menet azért kényszerült megállásra, mert ismeretlenek bombariadót jelentettek be a Hősök terére.
15.02: A buzik megálltak egy kicsit, meglobogtatták szivárványszínű zászlójukat és... Na, itt jön a nehézség, mert valószínű, hogy valamiféle melegbüszkeségi örömkiáltást akartak hallatni, ám inkább olyan volt, mintha skizofrén csirkék találkoztak volna a kiherélt indiánokkal...
15.00: A Liszt Ferenc teret a felénél kordonozták el. Egy nőt csak rendőri kísérettel engedtek be a saját házába. A buzikkal nem szimpatizálók az Erzsébet tér felé szivárognak. 
14.55: Vicces is lehet a végeredménye annak, hogy a sünök szemmel láthat6óan nem számoltak azzal, hogy a ma esti magyar-svéd mérkőzésre érkező szurkolók is lehetnek a Belvárosban. A Vörösmarty téren több száz svéd drukker énekel és issza sörét, kérdés, hogy ők miként viszonyulnak majd a homárparádéhoz, ha meglátják őket. A droidoknak viszont nem lesz kellemes az utóéletük, ha végigviperáznak több tucat svéd állampolgárt...
14.55: A Városligeti fasor, Bajza utca kereszteződésénél várakozik 500 rohamrendőr és folyamatosan hozzák őket mikrobuszokkal. A buzik körülbelül 250-300-an vannak. Egy több méter hosszú szivárvány zászlót tartanak a magasba. Legalább 50 ember viszi, a levegőből is látszik. Most hagyják el a Kodály köröndöt.
14.40: A Teréz körút és a Szófia utca sarkán egy nagyjából 150 fős tömeg gyűlt össze, egy rendőrhelikopter folyamatosan a terület felett köröz. Egyre többen méltatlankodnak amiatt, hogy nem tudnak továbbhaladni az útlezárások következtében; szemlátomást turistákról és a napi bevásárlást intézőkről van szó. Ide érkezett egy 20 fős, hazafias érzelmű társaság, velük szemben már felsorakoztak a droidok.
Ugyanakkor nevetségesnek is mondható helyzetek fordulnak elő a budapesti utcákon. Két lengyel turistát igazoltattak a sünök, majd felszólították őket, hogy igyanak a náluk levő ásványvízből. Hogy ez miért és kinek volt jó, rejtély.
14.40: Jelenleg külföldi buzik szólnak a magyar fartúrókhoz, büszkélkedve azzal, hogy ők mennyire mások, bátrak és toleránsok. Mindezt egy undorító tehén – megérthetjük, ha a nőkhöz vonzódik, férfit nem talál magának – fordítja az arra kíváncsi pár száz fős magyar ajkú, homár társaságnak
14.30: Bár az ÁVH megígérte, hogy amennyiben közízlést sértő megnyilvánulást tapasztal a buzik részéről, akkor fellép ellene, mégsem tesz semmit a "Jézusnak is két apja volt" transzparens ellen, mely minden bizonnyal közízlést sért és félelmet kelt keresztények ezreiben. Ők azonban nem számítanak a droidoknak, csak az adójukat fogadják el a zsaruk.
14.20: Miután elindultak, a következő sarkon már meg is álltak a homárok. Most az eredeti időpont szerint akarnak majd továbbindulni, időközben kb. 400-500 főre emlegetett a jelenlevők száma, köztük van Gyurcsótány is, aki egy mondatot ismételget az őt faggató bértollnokoknak: „az emberi jogok melletti kiállás valamennyi állampolgár kötelessége.” Ezek szerint a következő, a politikai foglyok szabadon bocsájtásáért tartandó tüntetésen is részt fog majd venni? Reméljük, nem!
14.20: A Teréz körút és a Szófia utca sarkán egy esküvői menet csak több perces várakozás után, a kordonok megnyitását követően tudott eljutni az anyakönyvvezetői hivatalig. A körutat keresztben lezáró kordonok mögött az Oktogon felől komoly rendőri erők sorakoztak fel; több rendőrnél látható könnygázpalack, műanyag gyorskötöző és egyéb kényszerítő eszközök. A kordonnál mintegy 80-100 fő csoportosul, hangoskodás, kiabálás egyelőre nincs. (Hír tv)
14.10: A Dohány utcánál körbekerítik a Nemzeti Kávézóból odaért tömeget. Igazoltatnak mindenkit. Itt hatalmas a rendőri készültség, a droidok levetkőztették a Szent Korona Rádió tudósítóját.
13.55: Tudósítónk felismerte az általa előbb említett zsidóképűk egyikét: a neve Bauer Tamás.
13.50: Elindult a menet. Mintegy kétszáz homár, többségükben nők vonulnak a szebb időket látott Andrássy úton.  A homárőrséggel jóban levő Zsindex szerint bizonyos hajhossz alatt - értsd szkinhedek - mindenkit igazoltatnak a droidok. A Havaria Press jelentése szerint az egy kamionnyi buzit - kb. 200-250 homárt - mintegy 1500 ávós őrzi. S ezek miatt kellett fél Budapestet lezárni, megbénítva az adófizetők hétvégéjét...
13.40: Megjelent Hibbant Néró, azaz Gyurcsótány is a Hősök terén. A miniszterelnök az őszödi elkúrás után, most vélhetően a „meg” igekötőt választja cselekvése mottójául. A tömegben elég sok zsidóképű aberrált látható... A helyszínen jelenlevő egészséges magyarok vazelint ajánlottak Fletónak. Szüksége is lehet rá.
13.30: Helyzetjelentés a Nemzeti Kávézótól: rendőrök beszélgetnek a hazafiakkal, és azt kérik tőlük, hogy egyre vigyázzanak: közterületen ne fogyasszanak alkoholt. Még maradt ott körülbelül 30 droid, de már nem igazoltatnak. Vannak béna módon álcázott civil ruhás rendőrök, az egyiknek például kilóg a bilincs zsebéből...
13.20: A rendőrök bementek a Nemzeti Kávézóba és bent igazoltatják az embereket, hiába magánterület.
13.15: Elkezdődött a nemzetiek vegzálása: a helyszínre kiérkezett rendőrök vegzálják a Nemzeti Kávézó környékén tartózkodókat. Aki a kávézó előtt áll, attól megkérdezik, hogy be megy-e, ha nem, egyből igazoltatják.
13.10: Elképesztő: 325 gépkocsit szállítottak el eddig a sünök az Andrássy útról és környékéről, a ratyiparádé miatt lezárt területekről. A járművek után a 06 -1 - 267-4673-as telefonszámon érdeklődhetnek a tulajdonosok, ugyanitt elküldhetik melegebb éghajlatra a homárokat imádó ávósokat.
12.45: A Szent Korona Rádió informátorai szerint 15 századot - azaz 1500 rendőrt - vezényeltek ma az utcákra (egyelőre). Minden megyében eligazítást tartottak a rendőröknek, ahol közölték velük, hogy nem tehetnek negatív megjegyzéseket a buziknak. Az előadó így fogalmazott: "Ha hányingerük is lenne, tartsák vissza! Önöknek nem lehet hányingerük." Ezen kívül a rendőrök kerülni kívánják az összecsapásokat, a szétválasztást próbálják inkább megoldani. Meglátjuk azt még... (SZKR nyomán)
Sünök, készültségben. Budapest megbénult a ratyiparádé miatt:

Anyád hogy van?


12.30: Olvasónk írja: Győrből elindultak a buzivédelmező sünök buszokkal, csapatszállító teherautókkal. 12.15-kor indultak... Mennyibe kerülhet az adófizetőknek ennek az ocsmányságnak a védelme, több ezer rendőr mozgósítása? F@szkalap sünök...
12.00: A földalatti nem áll meg a Mexikói úttól a Deák térig. A Szent Korona Rádió tudósítója gyalog eljutott a Hősök teréig. Azt tapasztalta, hogy a turistákat nem érdeklik a kordonok, keresik, hogy hol lehet átjutni. A civil ruhás sünök robogókon járőröznek, az első buzikamiont már díszítik. A vízágyúk a műjégpálya előtt várakoznak.
11.40: Helyzetkép a jobb sorsra érdemes fővárosunkból: A Városháza téren öltöznek be a sünök. Az Erzsébet téren szintén rengetegen vannak, ezt a területet körbe is kordonozták. A forgalmat elterelik, az Andrássy útra és a Bajcsy-Zsilinszky útra már csak a buszok hajthatnak fel, még egy ideig. A lakók mérgelődnek, hiszen háztömböket kell kerülniük, hogy eljussanak saját otthonukba. Egy fél „világváros” bénul meg pár száz buzi miatt. (SZKR nyomán)
11.30: Az éj leple alatt mobilvécéket állítottak fel a VI. kerületben található Munkácsy Mihály és Délibáb utcák sarkára. A menetben haladó pederaszták így elvégezhetik kisebb-nagyobb dolgukat és mi is felboríthatjuk amikor épp benne ülnek, vagy a droidtámadás ellen védekezőeszközként is használhatjuk.
10.50: Az ÁVH elképesztő erőkkel készül az idei ratyiparádéra: már délelőtt kordonok álltak az Andrássy út környékén, a városban pedig több helyen lehetett látni rendőrségi csapatszállító buszokat és mikrobuszokat. Nem csak az Andrássy utat, de a környező utcákat is lezárják, így például a Bajcsy-Zsilinszky utca egy részét, az Andrássy úttal párhuzamos Révay utcát, a Paulay Ede utcát, az Aradi utcát, a Délibáb utcát és lezárják a keresztutcákat is az Andrássy úttól számított első kereszteződésig. Lezárják az Opera környékét, az Oktogont, a Kodály köröndöt, a Hősök terét, a Felvonulási teret is, és az Erzsébet teret is, ahol a felvonulás véget ér. A környéken lakók legnagyobb örömére... A homárparádé egy órakor kezdődik.
(SZKR, Zsindex, Hír tv, MNO nyomán, Geyer)
Kapcsolódó anyagok: