Megint csak kiderül, hogy a gonosz „náciknak”, „antiszemitáknak” és „rasszistáknak” van igazuk. Hiszen ezek az „elvetemült” emberek régóta mondják, hogy a nyugati világ mindenkori kormányai szinte kivétel nélkül a cionista zsidóság uralma alatt állnak. És most ugyanezt hallottuk a Channel 4 csatornán (mely nem a BBC-hez tartozik, ahogy korábban tévesen írtuk - a szerk.) 16-án este, amikor is a nézők egy riportot láthattak Nagy-Britannia Izrael-barát lobbija belülről címen (az eredeti cím: Inside Britain''''s Israel Lobby).
A műsorban az igazságnak megfelelően bemutatták, hogy a zsidók uralják a szigetország összes nagy pártját, a bankok és a média legnagyobb részét, hatalmas pénzek fölött rendelkeznek, és ellenfeleiket az antiszemitizmus vádjával igyekeznek elhallgattatni. Ismerős, ugye?
Mondanom sem kell - pontosan a fent említett forgatókönyv szerint -, beindult a cionista kórus és az antiszemitázás. A Community Security Trust, egy „zsidóellenes” megnyilvánulásokat „figyelő” szervezet azon háborgott, hogy a műsor készítői „egy órán keresztül célozgattak az izraeli pénzemberekre, akik befolyásuk alatt tartják a Konzervatív- és a Munkáspártot, valamint a brit média megfélemlítésére törekednek, és az antiszemitizmus vádjának állandó hangoztatásával fojtanak el minden ellenük irányuló kritikát.” Pontosan így van, cáfolni is képtelenség a nyilvánvaló tényeket. 
A Brit Cionista Szövetség elnökhelyettese, Jonathan Hoffman szerint a műsor az unalomig ismert antiszemita kliséket ismételgette a „zsidó összeesküvésről”. "Miről is szólt ez a program? – tette fel a kérdést Hoffman a cionista szervezet honlapján. Elhangzottak a vádak a pénzről, no és persze semmiféle összeesküvés nem teljes a piszkos haszonra törekvés bemutatása nélkül. Ha pedig Izrael is bejön a képbe, még jobb” – írta az észt osztó cionista, aki megpróbálta iróniával elütni a dolgot, arra azonban képtelen volt, hogy megcáfolja az adásban elhangzott állításokat, például azt, hogy fajtársaik elképesztő összegeket utalgatnak rendszeresen a brit képviselők számlájára. A szokásos cionista módszer: megkísérlik nevetségessé tenni ellenfeleket, akikről továbbá azt akarják elhitetni, állításaik „unalomig ismertek” (holott nyilvánosan nemigen hangozhatnak el), ezen kívül pedig hogy „összeesküvés-elméleteket gyártanak” – azaz összefüggéseket merészelnek feltárni. Ez az évtizedekig jól működő elhiteltelenítő beszédmód azonban mára már kifulladt és nevetségessé vált, az Izrael-párti lobbi pedig meztelenné vált - legalábbis Nagy-Britanniában.
Likud Viktor HírTV-je, vagy Széles Echója vajon mikor készít egy hasonló riportot?
Perge Ottó – Háárec nyomán
Alább tekinthető meg az összeállítás a Kuruc.infón: