A Nemzeti Színház előtt tüntet a Jobbik Alföldi Róbert igazgató leváltásáért december 1-jén, szerdán 18 órától, másnapra pedig a Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának ülését hívtam össze. A Nemzeti Színház igazgatójának leváltása című napirendre elfogadta a meghívást Alföldi Róbert igazgató is, aki így elmondhatja védőbeszédét - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Novák Előd, a Jobbik alelnöke, aki egyben az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának elnöke is.

Novák Előd lett az ellenőrző albizottság elnöke, bár mindent elkövettek ez ellen. A Kulturális és sajtóbizottság hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását, társadalmi és gazdasági hatását figyelemmel kísérő albizottságnak ellenzéki kell legyen az elnöke, mely posztért nem jár tiszteletdíj és költségtérítés sem. Mivel a megválasztáskor a komcsiktól csak a vén, ambíció nélküli Vitányi Iván volt jelen, aki 1990 óta tagja (a Pufajkás idején elnöke is) a bizottságnak, így a következő az erősorban a Jobbik volt. Pörzse Sándor Novák Elődöt jelölte. Bár ettől megrettenve az alkesz Pálffy István az ellenzéki belügybe belepofázva Karácsony Gergelyt is javasolta, de ő nem vállalta, miután a főbizottságnak alelnöke, és mindkét albizottságnak tagja.
(Kuruc.info)
A Jobbik Magyarországért Mozgalom már Réthelyi Miklós miniszterjelölti meghallgatásán sürgette a Nemzeti Színház szélsőliberális igazgatójának leváltását, kérdésem már akkor is pusztán a határidőre irányult. A miniszterjelölt akkor nem tiltakozott, de határidőt sem vállalt. A Jobbik érthetetlennek tartja, hogy miként az SZDSZ-es EP-képviselőből szlovéniai nagykövetté vált Szent-Iványi István politikusbűnöző is átmenthette hatalmát, úgy a hasonlóan deviáns elveket támogató Alföldi Róbert is megmaradhat ezen a kiemelkedő fontosságú poszton, oly sok ízléstelen botrány ellenére is - írja Novák.
 
A szerda esti tüntetés helyszíne: www.nemzetiszinhaz.hu/hol_talal_minket
A Kulturális és sajtóbizottság 2010. május 25-ei jegyzőkönyvéből:
Novák Előd: A kérdésem azzal kapcsolatos, hogy az elmúlt húsz évben az SZDSZ, szélsőliberális párt uralta mind a kultúra, mind a média területét. Szimbolikusan csak egy területre, egy kulcskérdésre szeretnék rávilágítani ezzel kapcsolatban: a kérdésem tárgya Alföldi Roberta (sic!), Nemzeti Színház főigazgatója, vagy igazgatója. Azzal kapcsolatos a kérdésem, hogy azt gondolom, hogy munkája során bebizonyította, hogy még egy fideszes irányultság sem tűrheti meg a Nemzeti Színház élén, tehát ez nemcsak egy jobbikos elvárás, hanem meggyőződésem szerint a Fidesz elképzeléseivel sincs köszönőviszonyban sem. Milyen határidőt tud adni? Egy ilyen kulcskérdésben ugyanis örülnék, ha kaphatnánk valami garanciát arra, hogy hány hónapon vagy héten belül várhatjuk azt, hogy a Nemzeti Színház éléről eltávolítja; gondolhatunk akár csak a legutóbbi botrányára, amikor a drogbűnöző mellett állt ki a Nemzeti Színház igazgatója, tehát azt gondolom, hogy olyan kulcskérdés ez, amiben szeretnék egy egyértelmű választ kapni, hogy mennyi időn belül számíthatunk itt egy radikális változásra.
Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterjelölt: Nagyon köszönöm a képviselő asszony és a képviselő urak kérdéseit. Sorrendben haladva: a Nemzeti Színházból a fővárosban egy van, és az országban is egy van, tehát én a jelentőségét és a súlyát az intézménynek adnám meg. A Nemzeti Színháznak mindig van egy igazgatója; most Alföldi Róbert az igazgatója. Határidőt nem tudnék most mondani, de mindenféleképpen nemcsak a Nemzeti Színházat, hanem a vezető kulturális intézményeink elmúlt években történt tevékenységét, az igazgatók kinevezésének módját, annak az intézménynek, a munkának a szakmai súlyát, a vezető emberi oldalát mindenféleképpen végig kell nézni. Nem a Nemzeti Színház lesz az egyetlen, amelyik ebbe a sávba belekerül majd; lehet, hogy hangsúlyozottan kerül bele a Nemzeti Színház, de határidőt semmiképpen nem tudnék most mondani, és nem szívesen mondanám, de abban teljesen egyetértek képviselőtársammal, hogy az ügy fontos - bocsánat, képviselő úrral.
(Kuruc.info)