Itt a legújabb polkorrekt hír mára: eltávolították a disznócskákat egy farmos játékból Nagy-Britanniában, mert a gyártó attól tartott, sértheti a zsidók és a muzulmánok érzékenységét. És hát Európában ők a legfontosabbak, gondolták, de tévedtek, ugyanis az őshonos európaiakból még mindig több van - legalábbis ez derülhetett ki a tiltakozások számából, ezért most a malacok visszakerülnek a helyükre. Európa, 2011.

Az eredetiben még ott figyel a malac

Egy édesanya meglepődve látta, hogy Early Learning Centre nevű cég HappyLand Goosefeather játékából, melyet a lányának vásárolt születésnapjára, hiányzik a disznó, holott disznóól is tartozik a játékhoz, és az állat röfögését utánzó gomb is fellelhető a többi mellett. Az interaktív játék ugyanis, melyhez tyúk, ló, tehén és bárány is tartozik, gombnyomásra állathangokat ad ki.

A cenzúrázott változat

Amikor az édesanya panaszt tett a gyártónál, azt a választ kapta, hogy korábban valóban volt disznó is a farmon, de "egyes vásárlói visszajelzések és vallásos okok miatt" már nem része a játéknak.
Novemberben azonban - az újabb vásárlói tiltakozások hatására - a cég úgy döntött, visszatérhetnek a disznócskák.
- Ez a politikai korrektség már az őrület határát súrolja. Ha valakinek nem tetszik a játék, nem vásárolja meg, ilyen egyszerű - méltatlankodott egy jogosan felháborodott anya.
- Úgy döntöttünk, visszahelyezzük a disznót a készletbe, a játékot pedig nem forgalmazzuk olyan piacokon, ahol a jelenléte problémát jelenthet - nyilatkozott a gyártó szóvivője.
(Kuruc.info - The Daily Mail nyomán)