Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó07:32 Gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Antimagyarizmus ::

WikiLeaks: Nemcsak Moldovával egyesülne Románia, további magyar területekre is igényt tartanak Erdély elrablói

Reklám

Miközben a román politikum részéről minduntalan felmerül a revizionizmus vádja Magyarországgal szemben (sajnos alaptalanul, de sem ők, sem a tótok nem képesek elhinni, hogy létezik ilyen önfeladó nemzet a világon), addig a bocskorosok a Moldovával való egyesülést fontolgatják, s további magyar területeket csatolnának el - legalábbis ez derül ki a WikiLeaks kiszivárogtatásaiból, amelyekben az ukrán diplomáciai levelezést idézik.

Solnoca, Debretin és a többi település már az "ősi román nevén" szerepel egy a további nagyromán törekvéseket bemutató térképen

(Nagyobb méretben itt.)
Ezek szerint egy 2007-ben kelt, titkosnak minősített levélben a kijevi nagykövetség arról tájékoztatta Washingtont, hogy „az ukránok arra a következtetésre jutottak, hogy a nyugat-barát moldovai politikusok Romániával való egyesülés révén jutnának be az Európai Unióba." Mindez a Dnyeszter folyótól nyugatra lévő területeket érintené, az így létrejövő országnak pedig Romanova lenne a neve. A Dnyszter keleti partja, azaz Transznisztria pedig Ukrajnába olvadna bele. Andrej Veszelovszkij a levél szerint aggodalmát fejezte ki Románia és Moldova kapcsolatai miatt.

A "történelmi Moldva"
(Románia 1938-as térképén)
Egy másik, 2009-ben íródott és a „Román-ukrán kapcsolatok: lemondott csúcstalálkozók és kiutasított attasék" elnevezésű, ugyancsak titkos jelentés szerint Bogdan Jaremenko, az Elnöki Titkárság külügy irodájának egyik vezetője arról beszélt „hogy az ukrán kormány Románia revizionista törekvései miatt aggódik, mely szándék Nagy-Románia létrehozására törekszik, mely országba Moldova és magyarországi területek mellett ukrajnai területeket is csatolna." (Lenti kapcsolódó anyagaink fényében ezen csak a legnaivabbak és a figyelmetlenebb olvasók lepődhetnek meg - a szerk.) Jaremenko szerint Romániának a Prut menti Csernyivci (Cernauti) és Odessza déli területeire fáj a foga, melyet a Szovjetunió előbb 1940-ben, majd 1944-ben csatolt el.

"Nagy-Románia" - egyelőre további magyar területek nélkül

Ugyanezen jelentés szerint Ukrajnát aggasztja az az ellene irányuló nacionalizmus, amely Traian Basescu választási kampányának diskurzusában észlelhető. Ugyanez a levél idézi Szerhij Tihipko ukrán elnökjelölt kijelentéseit, amelyek szerint „Moldova függetlensége nagyon fontos Ukrajna számára" és amelyek Románia és Moldova esetleges egyesülésére céloztak.
(Kuruc.info - Impulzus nyomán)
Kapcsolódó:
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready