Bezár!
2020. július 14., kedd, Örs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:39 Közúti "négerérzékenyítés" - a velünk élő fasizmus18:13 Mi Hazánk-siker: felére csökkentették a Transparency elnökének titkosított szerződését18:03 Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere17:56 Emberölés miatt emeltek vádat három "fiatal" ellen Borsodban17:50 Friss jobbikos képviselő akaszthatta meg egy pillanatra a Jákob-párt kóseresedési folyamatát17:20 Új érméket bocsátott ki az MNB a vészhelyzetben helytállók tiszteletére16:57 Szeptemberben szervezik meg a 8. Vásárhelyi Forgatagot - talán15:57 Újra ölt egy feltételesen szabadon engedett gyilkos15:44 Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken15:22 Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés15:00 Mi Hazánk: a cigányok már rég megvalósították Gyurcsányék ingyen vízre és áramra vonatkozó ötletét14:48 Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében14:21 Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat13:14 Börtönre ítélték a veszélyhelyzet idején kórházi dolgozókra támadó részeget12:59 Iránban kivégeztek egy korábbi minisztériumi alkalmazottat, aki a CIA-nak dolgozott
24 óra legolvasottabbjai

Kultúra, Videók ::

Két anekdota a 80 éves Latinovits Zoltánról

Reklám

Mint köztudott, Latinovits nagyon kedvelte a kiválasztottakat, főleg 1959 után, mikor első filmszerepében, a Gyalog a mennyországba című film forgatásán felpofozott egy kellékest (!), és ezek után végleg kitiltották a filmgyárból.

A mágus
1976. június 4-én (!) menetelt a halálba. – Ha már nem tudjuk elpusztítani, tegyük tönkre munkával! – Ennek az aljas gondolatnak köszönhető számos csodálatos filmszerepe. Akik a halálba kergették, folyamatosan jelentettek róla, ma a róla írott könyveikből élnek.
A hatvanas években Básti Lajossal a Fészekben üldögéltek, szigorúan távolságot tartva egymástól, az étterem egyik és másik sarkában, mikor Básti dühösen követelte a pincértől a régen kikért Radeberger NDK-sörét. Miután megkapta, Latinovits kajánul odakiáltott a pincérnek: Én meg kérek egy Radebástit! Básti felpattant a székéről és ordibálva nekirontott Latinovitsnak – lovagiasan felpofozgatták egymást (Básti eredeti neve Berger).
A másik történet a Moulin Rouge kászírnőjétől (ahogy a színész mondja a Szindbádban) származik: – Csak Zoli, csak a Zoliról ne beszéljetek! – könyörgött megható szeretet-gyűlölettel. Így nevezte: Zoli. A Fészek klubban elfogyasztott vacsorája után, már kissé kapatosan, sokszor meglátogatta nevezett mulatót – busás borravalót hagyva a pénztárban –, s egyik hajnalban kitántorgott a kör alakú játszótér közepére, kezében pezsgőspohárral, és ez a Szent Borzadály, mint egy Cipolla, elordította magát: – Zsidók, felállni! – Szegény közönség elképedve figyelte a legújabb produkciót, és néhányan közülük lassan kezdtek emelkedni, nem tudván eldönteni, hogy ez maga a revütánc következő jelenete, vagy pedig újra a 1944-es Liberator-bombázások korában élnek.
Betyár Istók
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready