Lengyelországba is begyűrűzött a koronavírus, s ezzel kapcsolatban a tévék arról kérdezik a vezető politikusokat, hogy miként vélekednek a járványról. Janusz Korwin-Mikke parlamenti pártelnök, korábban az Európai Parlament képviselője szerint a járvány során a társadalom beteg, gyenge egyedei elhullnak, míg a természetes kiválasztódással az erősebbek megmaradnak, amiképpen történt ez zsidókkal a hajdani pogromok idején. A Zsidó Világszervezet helyettes elnöke máris parancsokat osztott Andrzej Duda lengyel államelnöknek – derül ki a Jediot Áháronot című izraeli újságból.
Zoom
Janusz Korwin-Mikke (fotó: Radek Pietruszka)
Janusz Korwin-Mikke publicista, a Sejm, a lengyel parlament alsóházának képviselője, a Koalíció parlamenti párt alapító elnöke a Polsat TV lengyel tévének nyilatkozva a többi között kijelentette: „Európában a zsidók ellen végrehajtott gyilkos pogromok jó hatással voltak magára a zsidó népre, mert a zsidó társadalom gyenge tagjai meghaltak, míg az erősek fennmaradtak – s ez megacélozta a zsidó népet”, jelentette ki a lengyel politikus.
Magyarázatként a Korwin-Mikke hozzáfűzte: „Mi több, voltak olyan rabbik, akik támogatták a pogromokat, mert az ilyen tömeggyilkosságok előidézte természetes kiválasztódás jótékony hatással volt.” A lengyel politikus a zsidó történelemből vett fenti példát azon véleményének alátámasztására szánta, hogy a mostani koronavírus-járvány során is a társadalom beteg, gyenge tagjai meghalnak, de az erősebb szervezetűek megmaradnak.
A Jediot Áháronot izraeli lap Janusz Korwin-Mikke legutóbbi kijelentésével kapcsolatban emlékeztet arra, hogy 2013-ban a lengyel politikus a parlamentben azt mondta, hogy Adolf Hitler egyáltalán nem tudott a zsidó holokausztról, majd tavaly tüntetéssel tiltakozott a David Irving Lengyelországba történő belépésének megakadályozására vonatkozó határozat ellen.
Janusz Korwin-Mikke alapította meg 2015-ben a saját családi nevének egyik felét magában foglaló KORWiN nevű mozaikszavas, a klasszikus liberalizmus értékeit képviselő, konzervatív és euroszkeptikus pártot (Koalicja Odnowy Rzeczypospolitej Wolnosć i Nadzieja - Koalíció a Köztársaság Megújítására – Szabadság és Remény).
Mindenesetre, Janusz Korwin-Mikke legutóbbi megnyilatkozása máris vihart kavart. Já’ákov Hágoel, a Cionista Világszervezet helyettes elnöke is megszólalt az ügyben: „Fölszólítom (sic!) Andrzej Duda lengyel elnököt, hogy ítélje el az antiszemita, holokauszt-tagadó Korwin-Mikke parlamenti képviselőt, valamint követelje, hogy vonja vissza szavait, kérjen bocsánatot, s a jövőben tartózkodjon az ilyen jellegű kijelentésektől. Minden antiszemita kijelentésre zéró toleranciával kell reagálni”, hangzik a Cionista Világszervezet vezetőjének parancsa.
Hering J. – Kuruc.info