A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a magyar kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül hozzák haza a külföldön szolgálatot teljesítő honvédjeinket! A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben ugyanis itthon van szükség rájuk, hiszen a honvédség segíthet a rendfenntartásban, és, mint számos európai példa mutatja, erre rövid időn belül szükség is lehet.
Ezért tartjuk elengedhetetlennek, hogy például a Közel-Keleten és Afrikában szolgálatot teljesítő magyar katonák a lehető legrövidebb időn belül hazatérhessenek, különös tekintettel arra, hogy Afrikában például több országban szinte nincs egészségügyi ellátás, viszont a koronavírus már ott is terjedni kezdett.
A márciusi ifjak követelését vallja a Mi Hazánk ma is, sajnos egyedüli pártként: "magyar katonáinkat ne vigyék külföldre"! Az iraki és afganisztáni megszállásban való részvételünknek elvi okokból is véget kell vetni, ráadásul teljesen kilátástalan az ottani szolgálatuk - mutat rá közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, a Honvédelmi Kabinet elnöke.