2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren14:31 Müller Cecília: különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin-bevitelre14:16 Hitler kedvenc szobrászának egy elveszett művét találták meg Berlinben - egy cigányt ábrázol13:54 Finn demokrácia: a rasszistákat nem illeti meg a véleménynyilvánítás szabadsága13:34 Aláírták a szerződést az észak-erdélyi autópálya újabb 31 kilométeres szakaszának tervezésére és építésére13:07 Potenciális terrorista került átadási letartóztatásba Budapesten12:58 Minden vádlottat bűnösnek találtak a sószórási kartell ügyében12:48 Operatív törzs: a külföldről érkezőkre tíznapos karantén vár12:38 Egyre biztosabb, hogy Mel Gibson folytatja a Passiót12:31 Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év után megy végre fegyházba12:17 Próbára bocsátották a lovasíjászt, aki megsebesített egy nézőt Esztergomban11:54 Délután megkezdődik a csillagászati ősz11:02 Szegény "nemzeti" Fidesz-rajongók: médiabohócaik még a DK-t is előzik zsidóimádatban
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Nagyváradon katonai sátrakba zárják a karanténszegőket

Reklám

Az új koronavírus okozta járvány egyik legfőbb negatívuma sokak számára az, hogy bent kell maradni a házban, és legfeljebb munkába, bevásárolni, orvoshoz vagy kutyát sétáltatni lehet kimenni. Ennél még kellemetlenebb helyzetben vannak azok, akiknek házi karanténba kell vonulniuk 14 napra, hiszen ők egyáltalán nem hagyhatják el az otthonukat.
Mint közismert, házi karanténba annak kell vonulnia, aki sárga jelzésű országból tért haza – vagyis olyanból, ahol meghaladja az ötszázat a fertőzöttek száma –, olyan emberekkel került kapcsolatba, akik súlyosan fertőzött országokból tértek haza, és felfedezhetők rajtuk a betegség tünetei, illetve olyanokkal, akik bizonyítottan fertőzöttek. Természetesen a házi karantén érvényes az érintettek családtagjaira is.
A tizennégy napos elkülönítés idején tilos elhagyni a házat, ezt a hatóságok folyamatosan ellenőrzik, miközben az egészségügyi hatóság az érintettek egészségi állapotát is megfigyeli. Nem mondjuk, hogy ez egy kellemes állapot, de azért van rosszabb. Például az, ami azokra vár, akik nem képesek 14 napig otthon maradni.
A szombaton este bejelentett katonai rendelet értelmében ugyanis azokat, akik megszegik a házi karantén szabályait – magyarán: elcsászkálnak otthonról a 14 nap letelte előtt –, hatósági karanténba zárják - írja a Főtér.ro.
Nagyváradon nagyon operatívak voltak az illetékesek: a járvány miatt bezárt ócskapiac „küzdőterén” már hétfőn délután megjelent néhány tűzoltóautó, a tűzoltók pedig olyan másfél óra alatt felhúztak négy katonai sátrat, ahová a renitens karanténszegőket zárják.
Zoom
Fotók: ebihoreanul.ro
Ezek berendezésére kiválóan illik a „fapados” és a „spártai” jelző: valóban fapadokkal és -asztalokkal rendezték be őket, van villany, kinyitható tábori ágy és hálózsák.
Zoom
Zoom
Tévékészülékről, internetről, kábeltévéről, Netflixről, de még egy icipici könyvtárról nem érkezett beszámoló. Arról annál inkább, hogy az ide szállított személyeket hatóságilag őrzik majd.
Zoom
Zoom
Nos, még mindig olyan rossz otthon lenni 14 napig? - teszi fel a kérdést a lap.
A Kolozs megyei hatóságok lefoglalnak egy magánkórházat
A Kolozs Megyei Tanács lefoglalja a Kolozsvár közelében levő Szucságban található Polaris magánkórházat, hogy koronavírus-fertőzött embereket kezelhessenek benne. A (már nem) magánintézményben hamarosan 180 beteget tudnak fogadni és megfelelő körülmények között kezelni.
Zoom
Alin Tișe megyei tanácselnök szerint nemzeti premierről van szó, továbbá nagy lépés a járvány elleni harcban - írja ugyancsak a Főtér.
Már 92 kórházi alkalmazottról derült ki, hogy koronavírusos Suceaván
A koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre kritikusabb helyzet áll elő az ország kórházaiban, de ami a suceavai megyei kórházban történt, az példátlan. A Sanitas szakszervezeti szövetség tájékoztatása szerint már 92 orvosról és ápolóról derült ki, hogy koronavírusos, és a tesztelések még nem értek véget. Hétfőn még csak 52 fertőzött kórházi alkalmazottról tudtak.
Hogyan állhatott elő ez a helyzet? A Stratégiai Kommunikációs Csoport – mely az egyetlen hivatalos információforrás – helyi ügyekről továbbra sem tájékoztat, így a suceavai esetről annyit lehet tudni, amennyit az orvosi szakszervezet közölt, illetve az egyik orvosi asszisztens árult el a Digi 24-nek. A kórházban már múlt héten elfogytak az orvosi maszkok, így az alkalmazottakat úgy végezték a dolgukat, hogy semmi sem védte őket. Azt sem tudták, hogy ki a fertőzött, és ki nem. A sürgősségi eseteket és a járóbetegeket is maszk nélkül látta el a személyzet.
A kórházat még mindig nem fertőtlenítették, és az igazolt koronavírus-fertőzötteket úgy helyezik el, hogy a nem fertőzöttek még nem hagyták el az intézményt. A sajtónak nyilatkozó kórházi alkalmazott szerint lassan mindenki megfertőződik, alkalmazottak és páciensek egyaránt, és a városra is átterjedhet.
A Sanitas megítélése szerint az elkövetkező napokban katasztrofális helyzet állhat elő, mert egyre több kórházi alkalmazott betegszik meg, nem csak Suceaván. Biztosítani kell számukra a védőfelszerelést, ugyanakkor a tesztelésekkor az orvosokat és az ápolókat kellene megillesse az elsőbbség.
Sepsiszentgyörgy: négy kollégáját fertőzte meg az ausztriai síelésből hazatérő nőgyógyász
Vasárnap igazolódott be, hogy koronavírus-fertőzött a sepsiszentgyörgyi megyei kórház egyik alkalmazottja, ezért lezárták az intézmény három részlegét, a szülészetet, a nőgyógyászati részleget és az újszülöttek osztályát. Hatvan személy – kismama, csecsemő és kórházi alkalmazott – került karanténba. Hétfőig 38 alkalmazottnál sikerült elvégezni a tesztet, négy esetben pozitív lett az eredmény, emiatt kiterjesztették a járványügyi vizsgálatot.
Zoom
Fotó: Gábos Albin/Székelyhon
A városi ügyészség hétfőn közölte: bűnügyi eljárás indult a nőgyógyász ellen, aki március folyamán Ausztriában síelt, de hazatérése után nem vonult otthoni elkülönítésbe, hanem munkába állt, bár a kórházigazgató szerint folyamatosan védőmaszkot, kesztyűt viselt, és az átlagosnál kevesebb beteget vizsgált meg. Az orvos a járóbeteg rendelőben is teljesített szolgálatot március 8 és 18-a között, így nem biztos, hogy az ausztriai szabadságán kapta el a betegséget.
A kórházban továbbra is karantén van az érintett osztályokon, a szülészet-nőgyógyászati osztály mellett az újszülött osztályt és a szülőszobát zárták le, a bentfekvő betegeket ellátják. Az új szülészeti-nőgyógyászati sürgősségi eseteket a kézdivásárhelyi kórházba irányítják.
Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester kedd délelőtt azt kérte a koronavírusos orvosi személyzettől, hogy vállalják a nevüket a nyilvánosság előtt annak érdekében, hogy eloszlassák az emberek félelmeit és helyreállítsák a közösség bizalmát.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready