2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:38 Rendelőben lopott telefont ez a fiatalember17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen12:57 Kiengedték a fegyházból Kaiser Edét, a móri mészárlásért tévesen leültetett bűnözőt
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Netanjáhu: „A peszáh nem lesz purim” – Izraelben elrendelték a zárlatot és a kijárási tilalmat

Reklám

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök a röviddel ezelőtt befejeződött beszédében holnap 16 órától a településekre zárlatot, illetve szerdán délután 18 órától másnap reggel 7 óráig kijárási tilalmat rendelt el. Az utóbbi tiltás a gyakorlatban annyit jelent, hogy az állampolgárok az otthonaikat a pászkaünnepkor kezdetén szokásos széder este előtt 100 méternél messzebbre nem hagyhatják el. A településekre elrendelt zárlat pénteken reggel 7 órakor kerül föloldásra. A kormányfő emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi purim ünnepkor a tiltás ellenére tömegek vigadtak a köztereken, ami nagyban fölgyorsította a koronavírus terjedését – írja a Jediot Áháronot.
Zoom
Binjámin Netanjáhu beszédet mond
A települések zárlata, illetve a kijárási tilalom holnap délután 4 órakor, körülbelül egy nappal a zsidó pászkaünnepet bevezető széder este előtt lép életbe. A kormányfő fölkérte az ország zsidó polgárait, hogy a széder estén szokásos ünnepi lakomát kizárólag szűk családi körben, az otthonaikban költsék el. Netanjáhu az összes tévéállomás és a hírportálok által közvetített beszédében arra kérte Izrael lakosságát, hogy a járvány múltán azzal is elősegíthetik a gazdaság talpra állítását, ha kizárólag izraeli árut, terméket és terményt vásárolnak.
Zoom
Bnéj Brák vallásos város már ma zárlat alatt volt
Netanjáhu a Balfour utcai miniszterelnöki otthonában mondott beszédében kijelentette: tisztában van azzal, hogy a ma este bejelentett intézkedések súlyosan érintik az ország lakosságát, de a kialakult helyzetben a kormánynak nincs más választása. A kormányfő elmondta, hogy Észtország mögött Izrael a második helyen áll vírustesztek számának elvégzése terén. „Ez hét sorsdöntő lesz a vírus elleni küzdelemben Izrael és a világ számára. Sorsdöntő lesz a vírus megfékezése terén, mert előrehaladást vagy meghátrálást, azaz sokak számára életet vagy halált jelent”, mondta Binjámin Netanjáhu.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready