Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:53 Dél-Koreában már az influenza elleni kampányt is halálesetek kísérik - és hol van még a mindössze hónapok alatt fejlesztett koronás oltás14:33 Ebben a karrierben is nagyon mélyen rejtőzik az erő forrása14:14 Buzeránsaink hétköznapi hősei: a családapa, aki szoknyában és magassarkúban jár munkába13:58 Dunaújváros: "méltó helyet" keresnek a "békéért harcoló" Vörös Hadsereg emlékművének13:40 A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén13:33 Őrizetbe vették a szlovák különleges ügyészség vezetőjét13:01 A trükk, amivel autód kisebb horpadásai eltűnnek (x)12:41 Őrizetben a milliárdos üzletembert elégető cigány bűnbanda egyik tagja - társai vígan élik világukat12:20 Intenzív osztályra került Belgium zsidó külügyminisztere12:00 A bűnöző Czeglédy havi 1,4 milliós közmegbízatásának felmondását kezdeményezte a Mi Hazánk11:44 A Decathlon is letiltotta a Kuruc.info elérését11:32 Az ENSZ-tilalom ellenére észak-koreaiak tízezrei dolgoznak feketén Kínában a japán sajtó szerint10:58 December 15-ig elfogadják a diákigazolványokat a BKK járatain10:10 Az eddig ismertnél is súlyosabb a Gyurcsány-Jákob-banda bűne: Hadházyék azzal támadnak vissza, hogy portálunkról idézett az a Bíró László, aki mellett a végsőkig kiálltak09:37 Januártól megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Külföld :: :: Hozzászólások

Mégsem tétlenkedik az EB: elmondták, hogy nem szabad közegészségügyi kockázatként tekinteni a szuperhigiénikus cigókra

Reklám

Az Európai Bizottság új stratégiát terjeszt elő "a romák társadalmi egyenlősége és befogadása érdekében" - olvasható Vera Jourova európai értékért és Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos közös nyilatkozatában, amelyet a "nemzetközi romanap" alkalmából kedden hoztak nyilvánosságra.
Zoom
Stolipinovo, Európa legnagyobb cigánytelepe a bulgárai Plovdiv (régi magyar nevén Filippopoly vagy Filipápoly) városában - nem is értjük, hogyan tekinthet erre bárki közegészségügyi kockázatként... (fotó: Constantinos Pliakos/Alamy)
Ebben képesek azt hazudni, hogy
a romák kisebbségként hozzájárultak Európa sokszínűségéhez, és évszázadokon keresztül gazdagították az európai kulturális örökséget.
Felhívták a figyelmet ugyanakkor, hogy legtöbbjüknek még mindig cigányellenességgel, diszkriminációval és gazdasági-társadalmi kirekesztéssel kell szembenézniük. Hangsúlyozták: a koronavírus-járvány alatt ezek negatív tendenciák felerősödtek.
A biztosok rámutattak, hogy a járvány miatti válság közepette még nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, hogy "a romák egyenlő módon férjenek hozzá az alapvető szolgáltatási rendszerekhez".
Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy néhány európai ország olyan intézkedéseket fogadott el, amelyek "további veszélyeztethetik a romák emberi jogait", és akadályozhatják az alapvető közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférésüket.
Dunja Mijatovic, a szervezet emberjogi főbiztosa szerint Bulgáriában politikusok és a helyi média a cigányokra közegészségügyi kockázatként utaltak, és ennek következményként a helyi hatóságok rendőri ellenőrzés alá vonták a cigánytelepeket, több esetben kerítést is állítottak a szabad kijárás megakadályozása céljából.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready