Bezár!
2020. május 25., hétfő, Orbán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:38 ENSZ-szakértők nyugati zsoldosok csoportjára bukkantak Líbiában20:26 HARCOS 2004-2020 - nemzeti ruházati márka már 16 éve (x)20:14 A WHO felfüggesztette a hidroxiklorokin klinikai tesztjét19:55 Orbán elmondta, miért vonták vissza az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslatot19:45 Az orosz kormányfő óva intette honfitársait a külföldi nyaralástól19:21 A nap antimagyar címe pedig...19:00 16 késszúrás irányította rá a figyelmet: Pilismaróton is van cigánybűnözés18:46 Miközben az erdélyi magyarokat naponta alázzák bocskorék, a Srí Lanka-i vendégmunkásokat miniszteri szinten simogatják18:26 Varga: a kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó javaslat18:14 18 évet is kiszabhatnak Moszkvában egy volt amerikai tengerészgyalogosra18:02 Bálák százai égnek napok óta egy Heves megyei telephelyen17:41 A Mi Hazánk halálbüntetésssel vonná ki a társadalomból a Deák térihez hasonló gyilkológépeket17:32 Az olasz kormány azt hiszi, ingyen fognak mosolyogni a segélyesek a távolságtartásra ügyet sem vető embereknek17:05 Meghaladta a 4 ezret a halálesetek száma Svédországban16:07 Újságírók, szerkesztők, sajtómunkások és az állambiztonság III. (3) - „Mátrai Vilma” jelenti Chrudinák Alajosról
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Romániában meghaladta a kétszázat a halálesetek száma

Reklám

Romániában az elmúlt 24 órában jelentett 27 halálesettel meghaladta a kétszázat az új koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak a száma.
A stratégiai kommunikációs törzs szerda kora délutáni összesítése szerint 207-re emelkedett a kór miatti halálesetek száma. Az újonnan jegyzett megbetegedések száma egy nap alatt 344-gyel nőtt, és 4761-re emelkedett. Az elmúlt 24 órában jelentették a legtöbb halálesetet a járvány kezdete óta, de a közzétett adatok szerint az elhalálozások egy része korábban történt, csak mostanra lett meg a teszt eredménye, amely alapján ezeket az eseteket is a koronavírus-statisztikába sorolták.
A teszteredmények késése általános probléma Romániában. Egy temesvári szülészetről kilenc újszülött már hazamehetett a családjához, mire 5-6 nappal a mintavétel után a teszteredményeik azt mutatták, hogy megfertőződtek az új koronavírussal. A megismételt tesztek öt újszülöttnél nem mutatták már ki a fertőzést. A többi eredményre még várni kell.
Nelu Tataru egészségügyi miniszter kedden azt közölte, hogy folyamatosan bővítik a tesztelési kapacitást, és 2-3 napra sikerült csökkenteni a várakozási időt. A miniszter szerdán bejelentette, hogy a suceavai megyei kórház után a dévai megyei kórházat is katonai irányítás alá vonták. Az egészségügyi intézményben ugyanis fertőzésgóc alakult ki, az ott kezelt 111 páciens közül 85-nél kimutatták a SARS-CoV-2 kórokozót.
A járvány kezdete óta 528 megbetegedett személyt nyilvánítottak gyógyulttá Romániában, számuk az elmúlt napokban gyorsuló ütemben nőtt. Míg hétfőn 32, kedden 54, szerdán 68 személy hagyhatta el a kórházat. Több mint 25 ezer személyt tartanak intézményes karanténban, és közel 90 ezren lakhelyi elkülönítésben töltik a betegség lappangási idejét. Az összesítés szerint 1869 személy került intézményes karanténba azt követően, hogy nem tartotta be a lakhelyi elkülönítés szabályait.
A járvány kezdete óta 335 bűnügyi dossziét nyitottak a járványellenes hatósági intézkedések meghiúsításáért, és csak az elmúlt 24 órában 6690 személyt bírságoltak meg a kijárási korlátozások megszegéséért. Az elmúlt napon kirótt bírságok összege 14,92 millió lej (1,12 milliárd forint).
A stratégiai kommunikációs törzs összesítése arra is kitért, hogy külföldön 651 román állampolgárnál állapították meg a Covid-19 fertőzést, közülük 37-en belehaltak a betegségbe.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready