2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen12:57 Kiengedték a fegyházból Kaiser Edét, a móri mészárlásért tévesen leültetett bűnözőt12:41 Veszélybe kerülhet a cigány famíliák pénzecskéje: elvennék az erőszakos "tanulók" családi pótlékát
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

A teljesíthetetlen két méter

Reklám

Ahhoz már lassan kezdünk hozzászokni, átállítani agyunkat, hogy ha hírek, akkor koronavírus. Nem jó ez, de tenni ellene nemigen tudunk. Várhatóan még így is lesz egy darabig.
Jelen helyzetben mindennél fontosabb a reális helyzetértékelés, azaz, ne vegyük félvállról, de ne is keltsünk feleslegesen pánikot. Ez az elv azonban arra is vonatkozik, hogy indok nélkül ne dicsérjük agyon a társadalmat, mennyire patent és szabálykövető, ha az történetesen nem igaz. Persze, ha ilyet tapasztalunk, mint ahogy sok pozitív példa is létezik, akkor azt se hallgassuk el.
Zoom
Fotó: Népszava
De történetesen most nem a pozitívumokról fogok írni. Mielőtt bárki fejemhez vágná, mi ez a sötét egyoldalúság, ígérem, fogok majd azokról is.
Például nagyon szívesen elmélkednék arról, hogy az emberek döntő többsége colostok nélkül, csak úgy szemmértékre is képes lesz megsaccolni két métert. Mivel, hogy azon túl, a csapból is az folyik, maradj otthon, ha teheted, azt is állandóan elmondják, ha mégis kimozdulsz, mert halaszthatatlan dolgod akad, például a vásárlás, akkor legyél szíves tartani két méter távolságot embertársaidtól.
Szerintem az összes kérés közül ez a legegyszerűbb. Nem jár különösebb lemondással. Semmivel sem. Egyszerűen figyelsz arra, két méternél közelebb nem mész a boltban a másikhoz. Na, igen, lehet, hogy egy kicsit többet kell várnod, míg felszabadul a polc azon része, ahol a konzervek sorakoznak, és miután az előtted lévő összetapogatta anélkül, hogy kosarába tette volna végül, te is megteszed ezt. De komolyra fordítva a szót, igazán nem bonyolult feladat, szükségeltetik hozzá néminemű türelem és intelligencia, és láss csodát, sikerülhet.
Tulajdonképpen, s itt személyes tapasztalataimat veszem alapul, minden másban látható hol kisebb, hol nagyobb változás, mérséklődött a forgalom, sok embert látok maszkban vagy kesztyűben, de e tekintetben az előrelépés a nullához konvergál – kivéve például postán és egyéb helyeken sorbaállásnál, mivel azok statikusabbak és megköveteltebb. De amúgy mindent ugyanúgy csinálnak, ahogy eddig. Persze, kivételt képez, hogy Karácsony Gergely a rá jellemző „zsenialitással” ritkította a fővárosi tömegközlekedés járatait, így bajosan volt megoldható a két méter. De ettől eltekintve éppúgy nem megy, akár egy hodály méretű bevásárlóközpontban sem.
Édesmindegy, ki írja le a fentieket, én annak örülnék a legjobban, ha rajtam kívül sok százan, ezren megtennék ugyanezt. Ha már annyi hatása volt ezen irománynak, hogy ezen felbuzdulva eszébe jut, igenis az egyik legfontosabb, egyik legalapvetőbb védekezési mechanizmus az, hogy kvázi „nem mászunk bele a másik szájába”, akkor már megérte.
Én őszintén bízom benne, hogy lesz ilyen. Persze, az is lehet, akik olvassák soraimat, mind kivételek, és rájuk nem vonatkoznak, hiszen tartják a két métert, akkor pedig legyenek motiváltak abban, hogy azokat is noszogassák abba az irányba, akiknek viszont leküzdhetetlen akadályt jelentett eddig kimérni ezt a távot… Azért, hogy a címben foglalt teljesíthetetlen két méter teljesíthetővé váljék.
Úgy legyen.
Lantos János – Kuruc.info 
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready