2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Új Covid-19 antigénteszt: megbízható eredmény 15 perc alatt

A Németországban kifejlesztett antigénteszt, a NADALR Covid-19 Antigen Test elősegíti a koronavírus további terjedésének megelőzését és a laboratóriumok terheinek csökkentését. A teszt bárhol elvégezhető, így akár iskolákban, ápolási otthonokban, kórházakban, vállalatoknál, repülőtereken vagy nagyobb rendezvényeken is használható, és a teszteredmény mindössze 15 perc alatt elkészül. Az orvostechnológiai termékeket előállító nal von minden GmbH új gyorstesztje már megkapta az európai forgalombahozatali engedélyt, és azonnal rendelkezésre áll. A teszt magas minőségét több alkalommal is igazolták.
"A NADALR Covid-19 antigéntesztet a nagyközönség számára fejlesztettük ki. A termék lehetővé teszi, hogy még több egyén esetében elvégezhető legyen a Covid-19 teszt, ami azt jelenti, hogy a megfertőződött egyének azonnal azonosíthatók, és így több ember védhető meg a fertőzéstől" - nyilatkozta Roland Meissner, a németországi Moers városában működő nal von minden GmbH vezérigazgatója.
Mi az, ami az új tesztet olyan különlegessé teszi? Először is a gyorsasága. Az eredmény mindössze 15 perc alatt rendelkezésre áll, mivel a teszt bárhol elvégezhető és így a mintát nem szükséges laboratóriumba küldeni. Másodszor a teljesítménye. Roland Meissner szerint: "NADALR Covid-19 antigéntesztünk diagnosztikai specificitása meghaladja a 99,9 százalékot, diagnosztikai érzékenysége pedig 97,56 százalékos. Ezeknek a jellemzőinek az alapján a jól ismert versenytársaink tesztjeivel való összehasonlításkor tesztünk határozottan több előnyt kínál. A specificitás arról ad információt, hogy a teszt a vizsgált egészséges egyének közül felismeri-e az összes egészséges egyént. Az érzékenység azt jelzi, hogy a teszt a vizsgált beteg egyének közül felismeri-e az összes beteg egyént.
Meissner elmondása szerint: "A laboratóriumok jelenleg rendkívül túlterheltek és terheik csökkentésére van szükség. Ugyanakkor a közeljövőben nemzetközi szintű hiány várható reagensekből. Ebben az esetben segíteni tud betegorientált, in-vitro diagnosztikai termékünk, a NADALR Covid-19 gyorsteszt".
Az új antigénteszt elvégzéséhez egészségügyi ellátó személyzet által a szájból vett oropharyngealis (száj-garat) vagy az orrból vett nasopharyngealis (orr-garat) törletminta szükséges. A minta egy pufferoldatban extrahálásra kerül, majd pipetta segítségével viszik fel a tesztkazetta mintapárnájára. Ezután a terhességi tesztekhez hasonlóan a tesztkazetta ablakában megjelenő csík vagy annak hiánya alapján könnyen meghatározható az eredmény.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready