Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:19 Oroszországban a novemberi szintre csökkent az új fertőzések száma11:45 Három testőrrel is végzett az al-Shabaab Szomáliában11:03 A NOB-WHO-tandem a tokiói olimpia minden sportolóját beoltatná a koronavírus ellen10:50 Bidenék felül fogják vizsgálni a tálibokkal megkötött békemegállapodást10:26 A hatósági tiltás ellenére ellenzéki tömegtüntetések kezdődtek Oroszországban09:46 Moszkva bírálja a moldovai elnököt az orosz nyelv különleges státuszát megszüntető alkotmánybírósági határozat miatt09:25 Meghalt 93 beteg - 1344-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon09:12 Szegény Jutkának fájt a torka: unokázós cigányokat fogtak be Győrben08:44 Dánia nem fogad légi járatokat Dubajból08:19 Nem volt elég sötét az internet a bitcoinos drogvásárláshoz Győrben08:02 Megegyezett a "két" párt: február második hetében indul Trump felelősségre vonási eljárása07:45 Agyat takarít a mélyalvás07:24 98 millió fölött a kínai vírus fertőzöttjeinek száma06:54 Hímek nélkül szült két nőstény sasrája23:30 Politikai elemző: "Bárcsak ne a Mi Hazánk lenne az egyetlen párt, amelyik nem bezáratni akarja ezeket a helyeket"
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Külföld :: :: Hozzászólások

Valóra váló rémálmok: távolságtartó riasztót akasztana alkalmazottai nyakába egy svéd vállalat

Reklám

A koronavírus-járvány miatt ajánlott távolságra figyelmeztető riasztóval szeretné felszerelni franciaországi munkatársait az Essity háztartási papírárukat gyártó és forgalmazó svéd vállalat. A kezdeményezés ellen tiltakozásukat fejezték ki szerdán a szakszervezetek.
Zoom
Csak elő kell venni a régi módszereket... és alkalmazni őket - most már a fehérekre (fotó: metmuseum.org)
A CFDT szerint a dolgozóknak egy olyan nyakláncot kellene viselniük, amely a biztonsági távolságtartás megsértése esetén 85 decibel hangot bocsát ki. Ez körülbelül egy fűnyíró zajának felel meg. Christine Duguet szakszervezeti vezető szerint az alapgondolat a dolgozók fegyelmezése annak érdekében, hogy betartsák az egészségügyi előírásokat.
Karl Stoltz, a cég svédországi szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a rendszert egyelőre csak tesztelni fogják Franciaországban.
Az Essity franciaországi üzemében a szakszervezetek szerint eddig egyetlen fertőződés sem történt a dolgozók között, Christine Duguet ezért az egyéni szabadságjogok megsértésének tartja a nyaklánc ötletét, amelyből szerinte a dolgozók nem kérnek.
"Ezek a berendezések a kukában fogják végezni vagy az öltözőszekrényekben maradnak, ez akkora nagy hülyeség!" - mondta a szakszervezeti vezető.
A Franciaországban 2500 főt foglalkoztató svéd cég franciaországi vezetősége egyelőre ragaszkodik az ötlethez, amely "a munkatársak biztonságát erősítené".
"A berendezésben nincsen GPS, és nem rögzít személyes adatokat" - hangsúlyozta a vezetőség, amely azt is jelezte, hogy a mosdókban, a menzán és az orvosi rendelőben nem fog működni.
"Ezzel a rendszerrel a telep Covid-19-referense gyorsabban és hatékonyabban tudja majd riasztani a potenciális kontaktszemélyeket" - érvelt az Essity. A szakszervezetek szerint azonban a dolgozóknak már elegük van az egészségügyi válságból, és felháborítja őket egy ilyen intézkedés.
"Mi azt gondoljuk, hogy a járvány után is használni fogják ezt a berendezést a biztonságra, és attól tartunk, hogy rossz vége lesz" - mondta Christine Duguet.
Az Essity szavatolja, hogy a berendezés működési feltételeit a dolgozók képviseleti szerveivel együtt határozza meg a vezetőség, amely a jövő héten véglegesíti a projektet.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready