Meglepetésként Alföldi Róbert is megjelent Az Őrült Nők Ketrece című darab jubileumán az Átrium Színház színpadán. A rendezőt az előadás után az RTL faggatta a musical üzenetéről, illetve arról, hogy mi a véleménye L. Simon László kirúgásáról.
A Tony-díjas Broadway-musical egy ferde hajlamú párról szól, akik éjszakai mulatót üzemeltetnek - ezt nézte meg eddig 150 ezer magyar(országi)...
A buzeráns rendező a darab után azt mondta a tévének:
Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem. Ezen el kell gondolkozni. Bár a magyar történelmet ismerve olyan sokat nem kell rajta gondolkodni.
Az RTL kérdésére Alföldi Róbert az L. Simon-üggyel kapcsolatban is kifejtette a véleményét.
Egyrészt a Laci megszavazta ezt a törvényt. Másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban. Sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak. Tényleg azt gondolom, amit az előbb mondtam félig tréfásan. Ezek a dolgok, maga a törvény is, meg ahogy most így az embereket hergelik, nagyon rossz időket idéznek. Mondhatunk kommunista időket, de mondhatunk nagyon durván náci időket. Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, mikor szednek össze minket, és mit kell majd viselni. Merthogy ez így indult. Ez a történelemben mindig, mindenhol így indult, a normalitásra hivatkozva.