A CNN által közölt közvélemény-kutatás azt mutatja: a legtöbb amerikai már ellenzi azt, hogy a Kongresszus újabb támogatásokat folyósítson Ukrajna számára.
Zoom
A kutatásban részt vevők 55 százaléka ellenezte a további támogatásokat, 51 pedig azt mondta, Amerika már így is eleget tett Kijevért.
A válaszadók mindössze 48 százaléka vélekedett úgy, hogy Amerikának még inkább támogatnia kellene Ukrajnát. Ez 2022 februárjában még 62 százalék volt.
A felmérésből kiderül az is, hogy azok közül, akik a további segítségnyújtást támogatják, többségében hírszerzési eszközöket és kiképzést szeretnének az ukránoknak, a pozitívan nyilatkozók 60 százaléka szeretne csak még több fegyvert küldeni az ukránoknak. Az összes válaszadó közül ez az arányszám 43 százalék.
A kutatás megállapította azt is, hogy az amerikaiak széles körben elutasítanak egy nyílt katonai beavatkozást: mindössze 17 százalékuk szeretné, ha az Egyesült Államok katonákat küldene Ukrajna segítségére.
Ugyanakkor a válaszadók körülbelül 80 százaléka elhúzódó háborúra számít, 64 százalék pedig arra, hogy Oroszország más országokat is megtámadhat Ukrajna után.
(CNN - Mandiner nyomán)