Orosz rakéta- és dróncsapások érték szerdán kora reggel Ukrajna hat régióját, tűz keletkezett egy ipari létesítményben, lakóházak rongálódtak meg, több ember megsebesült - közölték a helyi hatóságok.
Az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy az éjszakai támadás során hat rakétából ötöt megsemmisített, 24 drónt lelőtt.
Az ukrán légvédelmi rendszerek megsemmisítették a főváros felé közeledő összes légi fegyvert - közölte Szerhij Popko, a fővárosi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon. A lezuhanó roncsok megrongáltak egy Kijev környéki ipari létesítményt, ami tüzet okozott - írta.  Hozzátette, hogy több mint 105 ember 30 eszközzel fékezte meg a lángokat. A támadásban megsérült egy ember, továbbá magánlakásban, garázsban, benzinkútban és raktárban keletkeztek károk.
Dnyipropetrovszk megye kormányzója közölte, hogy a támadásban három ember megsérült és kilenc magánlakás megrongálódott. Az ukrán hadsereg 11 drónt lőtt le a régió felett.
A légiriadó több órán át tartott Ukrajna egész területén, amit nem sokkal éjjel 1 óra után rendeltek el. Riadóztatták a Lengyelországgal határos régiókat is.
Elővigyázatosságból lengyel és szövetséges repülőgépeket is készültségbe helyeztek - közölte a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága az X-en. Ez bevett gyakorlat, amikor Oroszország légitámadást indít Ukrajna nyugati régiói ellen.
(MTI)