Az izraeli hadsereg ismét lakóhelyükről elűzött polgári személyek menhelyéül szolgáló iskolát bombázott a Gázai övezetben. A támadásnak 18 halálos áldozata van, köztük az ENSZ UNRWA nevű szervezetének hat alkalmazottja. Az izraeli hadsereg ezúttal is előállt azzal a hazug állítással, hogy a bombázott épületben a Hamász katonai parancsnoksága működött. Antóni Guterres, az ENSZ főtitkára határozottan elítélte a polgári személyek ellen irányuló újabb izraeli támadást – írja a france24.com/ar.
Zoom
Palesztin édesapa, ölében az El-Dzsauni Iskola elleni támadás egyik halálos áldozatával, a saját gyermekével (fotó: EPA)
Az izraeli hadsereg újabb légicsapást mért az ENSZ által működtetett El-Dzsauni Iskola (مدرسة الجاعوني) épületére és közvetlen környezetére az En-Nuszejrát menekülttáborban. Az iskolaépületben és a tanintézet udvarán fölvert sátrakban az izraeli hadsereg által lakóhelyükről elűzött polgári személyek húzzák meg magukat, ami azt is jelenti, hogy a 18 halálos áldozat legtöbbje gyermek és nő. A halálos áldozatok között van az ENSZ menekülteket segélyező szervezete, az UNRWA hat munkatársa, így a menhely vezetője is. A mostani támadással 220-ra emelkedett az izraeli hadsereg terrortámadásainak halálos áldozatául esett UNRWA alkalmazottak száma.
Zoom
Az UNRWA egyik munkatársa (háttal állva) szemléli az El-Dzsauni Iskolát ért izraeli támadás okozta károkat (fotó: AFP)
António Guterres, az ENSZ főtitkára  az X platformon elítélte az újabb izraeli támadást:
Ami Gázában történik, az teljesen elfogadhatatlan. Izrael ma ismét légicsapásokat mért egy 12 ezer embernek otthont adó iskolára. A halottak között van hat kollégánk, az UNRWA alkalmazottjai. A nemzetközi humanitárius jog e súlyos megsértésének azonnal véget kell vetni.
A hírünkhöz csatolt videón Tárek Abú Azzúm, az Al-Dzsazírá pánarab hírtévé munkatársa bemutatja, miként néz ki az en-Nuszejráti menekülttáborban, az ENSZ által működtetett El-Dzsauni Iskola a 18 halálos áldozatot követelő izraeli légitámadás után.
A mai volt az izraeli hadsereg ötödik légitámadása az El-Dzsauni Iskola ellen, amelyet az izraeli hadsereg ezúttal is azzal a hazug állítással próbált indokolni, hogy a tanintézet épületében a Hamász Iszlám Ellenállási Szervezet En-Nuszejrát térségbeli katonai parancsnoksága működött.
Hering J. – Kuruc.info