A libanoni kormány által létrehozott csaknem 900 menekültszállás többsége elérte a befogadókapacitása felső korlátját - mondta Rula Amin, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője egy pénteki sajtótájékoztatón Genfben.
A helyi hatóságokkal együttműködve megoldásokat keresünk további férőhelyek biztosítására, aminek eredményeként már néhány szálloda megnyitotta kapuit a menedéket keresők előtt - tette hozzá.
"Férőhelyek hiányában a katonai csapások elől menekülők arra kényszerülnek, hogy az utcákon, a szabad ég alatt vagy a közparkokban töltsék az éjszakát"- mondta Mathieu Lucioano, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) libanoni irodájának vezetője.
Megerősítette, hogy bár a legtöbb menedékhely megtelt, de néhány helyen még meg tudják oldani a menekültők elszállásolását.
A libanoni hatóságok szerint a tavalyi évben Izrael és a Hezbollah között kirobbanó konfliktus következtében több mint 1,2 millió libanoni lakos kényszerült lakóhelye elhagyására, és közel 2000 ember veszítette életét, a legtöbbjük az elmúlt két hétben.
(MTI nyomán)