Az izraeli hadsereg közlése szerint a Hezbollah tucatnyi rakétát és több drónt lőtt ki Észak-Izraelre szombaton, egy embert megölve, az egyik drónt Benjámin Netanjahu rezidenciája ellen irányították - közölte az izraeli miniszterelnök szóvivője.
A miniszterelnök elítélte „Irán szövetségeseit”, akik megpróbálták meggyilkolni a feleségével együtt. Kijelentette, hogy Irán és a szövetségesei „nagy árat” fognak fizetni a dróntámadás után.
A Hezbollah szombat déli állítása szerint éjfél óta rakétákkal tizenegy támadást intézett izraeli katonai célpontok ellen. Észak-Izraelben több rakétát elfogtak, de egy lakóházba csapódott - közölte a rendőrség. Az izraeli mentők szerint Észak-Izraelben egy ember meghalt és legkevesebb kilencen megsebesültek.
Az izraeli hadsereg közleményben jelentette be, hogy szombaton légicsapásokat mért a Hezbollah fegyverraktáraira és egy hírszerzési központja ellen a libanoni mozgalom erősségének számító dél-bejrúti elővárosban.
A libanoni egészségügy-minisztérium szerint szombaton legkevesebb két ember halt meg egy izraeli légicsapásban a Bejrúttól északra fekvő többségében keresztények lakta Dzsuníje város közelében.
Libanonban az egészségügy-minisztérium szerint a konfliktus óta mintegy kétezer-négyszáz ember halt meg, többségük szeptemberben. Az izraeli hatóságok szerint Észak-Izraelben és a megszállva tartott Golán-fennsíkon ötvenkilencen haltak meg.
(MTI nyomán)