Kiültem a folyosóra. Itt vettem észre, hogy a telefonomat nálam hagyták. Gyorsan felhívtam Dr. Gaudi-Nagy Tamást, tájékoztattam a helyzetről, és még a Hír TV-nek is tudtam telefonálni. Aztán kijött egy rendőrnő, és sürgősen elszedte a készüléket. Nem baj, a lényeget elintéztem. Több, mint két óra után aztán előkerült a nyomozó, visszatessékelt az irodába, és közölte, hogy "közveszélyokozás előkészületének alapos gyanújával" eljárást indítanak.

- Van ilyen bűncselekmény?

- Van. Kettőtől öt évig büntetendő.

- Látom, jól végig kellett túrni a BTK-t, hogy legyen valami.

- Á, nem, hát izé... történtek további kihallgatások, és ezek alapozták meg a gyanút.

- Tényleg? És kit hallgattak ki? A társaim nem mondtak mást, mint amit én, a szakértők pedig már leadták a véleményüket.

- Az mindegy.

Azzal felolvasta a gyanúsítás szövegét, mely így szólt:

"Nevezett személy a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2007.05.08-án este társaival .. találkozott abból a célból, hogy az ott lévő vegyszerekből házilag pirotechnikai anyagokat, termékeket gyártsanak. Ezek az anyagok tűz- és robbanás veszélyesek (sic!), ezáltal közveszély okozására alkalmasak adott összetételben, amelyek rendelkezésre is álltak a lakásban. A fenti anyagokat ismeretlen helyen és időben kívánták felhasználni közveszély okozása céljából."

Különösen az utolsó mondat érdekes. Feltételezik tehát, hogy én az elkészült anyagot okvetlenül közveszély okozására akarom használni, noha erre semmi jel nem utal, ilyen információja a rendőrségnek nincs, és ilyen vallomást senki sem tett. Ezzel az erővel lefoglalhatták volna az összes konyhakést azzal, hogy azokkal ismeretlen helyen és időben embert akartam ölni. Mi több, minden második háztartásban fel lehet lelni olyan anyagokat, amelyek közveszély okozására alkalmasak, mint például a benzin, a körömlakk-lemosó, az ammónium-nitrát alapú műtrágyák, festékek, hígítók, savak, és még sorolhatnám.

Bármelyik földműves garázsában százkilószám áll mindaz, amit Ágiéktól lefoglaltak. Ám nem csak a ként és a kálium-nitrátot írták fel "veszélyes vegyszerként", hanem Ági festékeit is - köztük vas-oxid pigmentport és alumínium ezüstport. Non plusz ultraként a veszélyes anyagok listájára került a két karton kristálycukor is.

Házi feladat kémiához értő olvasóimnak: Hogyan kevernétek ti össze kálium-nitrátot, ként, cukrot, vas-oxidot és alumíniumot úgy, hogy az robbanóanyagot képezzen? Megmondom: sehogy. Az egyetlen, amit ebből ki lehet hozni, a "candy" néven ismert cukor-KNO3 füstképző anyag, ami teljesen stabil, nem tűzveszélyesebb, mint a közönséges újságpapír (ami szintén csak akkor ég, ha begyújtják - a szerk.), és semmiképpen sem robban.

Ennek ellenére a rendőrségi "szakértő" gond nélkül beleírta a szakvéleménybe, hogy "akár készítés közben is felrobbanhatott volna", meg, hogy "beláthatatlan következményekkel járt volna", továbbá hogy a fenti anyagok keveréke "kiszámíthatatlan, kontrollálhatatlan" és veszélyes". Igen, nyilván azért mutatják ezeket be minden magyar állampolgárnak a hetedik osztályban, kémiaórán.

Egyébként józan ésszel belátható, egy füstképző anyagnak éppen az a lényege, hogy lassan ég és tökéletlenül, hogy minél több égésterméket produkáljon (ez a füst, ugye - >a szerk.), nem pedig gyorsan, ami a robbanóanyagok tulajdonsága.

Egyébként ha van a T. Olvasóim között olyan, aki vegyész, pirotechnikus, vagy tűzszerész (esetleg tűzoltó) végzettséggel bír, és hajlandó lenne a bíróság előtt is tanúsítani, vagy írott szakvéleményét adni a rendőrségi "szakértői" vélemény cáfolatára, legyen szíves jelentkezzen Athinánál, az athina@athina.hu címen. Köszönöm. (Sajnos a sima szakmai végzettség nem elég, mert ahhoz, hogy a bíróság ezt elfogadja hiteles ellenvéleményként, igazságügyi szakértőnek kell lenni - a szerk.)

No, mindegy, a lényeg, hogy a fakabát meghallgatta a valloomásomat, ami az eddigiek rövidített változata volt, és közölte, hogy 72 órára őrizetbe vesz. Anyádat... Velem együtt kasztlizták be Gergőt és Ágit is. Most is itt ülök, a Gyorskocsi utcai fogdában, de ezt nyilván tudjátok.

Két napig unatkoztam a négy csupasz fal között. Jöttek-mentek a cellatársak. Először egy drogfutár, egy kiló exszel, meg speed-del bukott meg. Egész nap panaszkodott, hogy elbaszta az életét.

- Csőszerelő voltam - mondta. - Nettó száztízet kerestem, - amin még a rendőr is elcsodálkozott. Pedig a száztíz nálunk már jónak számít! És akkor jönnek, hogy itt egy táska, ülj fel a buszra, és vidd el a szomszéd kerületbe ötvenezerért. Most erre az a rendőr nemet mondana? Vagy te?

Másnap elvitték a csókát, nyolc évet kapott. Hoztak helyette egy románt, aki egyébként székely volt, csak nem akart magyarul beszélni a rendőrökkel. Hadd higgyék, hogy nem ért semmit.

- 1999-ben aláírtam valamit - foglalta össze - aztán 2001-ben valaki az én aláírásommal céget alapított, és egy csomót sikkasztott. Interpol-körözést adtak ki. Én vagyok az első román állampolgár, akit Románia kiadott - tette hozzá kétes büszkeséggel.

- És hány évet kapsz?

- A helyzet az, hogy én 2000 óta nem jártam Magyarországon, és ehhez elég megnézni a határállomások belépési adatait.

A "románt" aznap vitték tárgyalásra, amikor engem. Rabomobilba ültettek, és a veszedelmes terroristáknak kijáró módon elől-hátul egy-egy szirénázó rendőrautó által közrefogva végigrongyoltak velem a városon. Kiszálltam, elolvastam a táblát: Pesti Központi Kerületi Bíróság, BK osztály.

- Mi az a BK? - kérdeztem a kísérő rendőrt.

- Bekasztlizási Osztály - vont vállat az egyenruhás, és beeresztett az épületbe. Odabent kamerák és villogó vakuk fogadtak, majd becsukták mögöttünk az ajtót, és egy várakozóhelyiségbe kerültünk. Odakint még láttam feltűnni Athinát, anyámat és néhány barátomat. Őket sem engedték be. Csak akkori ügyvédemet, Dr. Balogh Gábort.

A két kísérő rendőr szomorúan egyetértett: ez egy nevetséges ügy. Egyikük kulcstartóján egy rakamazi Turult forgatott, és nem írom le, mit mondott a rendőrségről, mert olyan véleménye neki nem lehet.

A tévéostromnál kiverték tíz fogamat - mondta. - Egy bazalt kockakővel jól fejbedobtak. De se akkor, se most nem arra haragudtam, aki a követ dobta. Hanem, aki miatt dobta.

- Ja - mondta a másik. - Nekünk is tele a faszunk az egésszel. A rendőrök hetven százaléka veletek van (Ezt azért a Kuruc.info erősen kétli, tekintettel arra, hogy az értelmes és hazafias rendőrök zöme már rég elhagyta a testületet, s maradt a zacc). Ennyi hiányzik a zendüléshez - mutatta az ujjával.

- De mégsem tehetjük - mondta keserűen a másik.

Kisvártatva jött az ügyésznő, hogy fáradjunk be a tárgyalóterembe. Megnyitották a tárgyalást. Felvették az adataimat, majd a bíró elkezdte jegyzőkönyvbe diktálni, ami az előtte lévő papíron állt.

- A vádlott ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik ... sorolom ... a IX. kerületi kapitányságon fegyveres rablás ... súlyos testi sértés ... garázdaság ... lopás ...

- Elnézést, tisztelt bíróság - szóltam közbe - ezeket honnan veszik?

- A bűnügyi nyilvántartásból.

- Hát, onnan biztos nem! Soha nem folyt ellenem eljárás se rablásért, se súlyos testi sértésért és számos ügy, amit Ön az imént felsorolt, vagy nem is létezik, vagy már régen lezárták és felmentettek!

- Hát, ezt nem tudom ellenőrizni, nekem ezt írták fel.

- Akkor itt valami nagy hiba van, mert ilyen ügyeim nincsenek!

A bírónő jegyzőkönyvbe vette a megjegyzést, de nem foglalkozott különösebben az "aprósággal". Ezután meghallgattak, én pedig elmondtam, amit a vallomásban is, bemutatva egy közveszély okozására alkalmas eszközt - egy doboz gyufát!

- Akár erre is mondhatja a rendőrség, hogy ismeretlen helyen és időben közveszély okozására akartam felhasználni.

Ezután ügyvédem emelkedett szólásra, és felhívta a figyelmet, hogy a törvényi feltételek szerint nem állnak meg a megalapozott gyanú körülményei. Ezt követően a tárgyalás véget ért, és visszatértünk a váróterembe az ítélethozatalig.

- Nehéz dolguk lehet - spekuláltunk. - Nyilván magas helyről rendelték el, hogy fújják fel az ügyet, így ha felmentenek, esetleg kapnak érte. De ha nem mentenek fel, akkor annál nagyobb lesz a botrány, ha a valódi eljárásban felmentenek.

- Ötven-ötven százalék - vélte a rendőr.

- Vagy benéz a medve a tévétorony ablakán, vagy nem.

Másfél óra várakozás után megtudtuk, hogy nem néz be. A T. bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásomat, arra hivatkozva, hogy nem lévén kémiai szakértelmük, nem áll jogukban felülbírálni a "szakértői" véleményt. Azt ugyan elismerték, hogy nem áll fenn a szökés és elrejtőzés veszélye, ám kijelentették, hogy ha szabadlábra kerülnék, "véghezvinném a tervezett bűncselekményt", Azt a bűncselekményt, aminek a tervezésére semmiféle jel nem utalt!

Végül indoklásként hozták fel azt, hogy jelenleg is "több nagy tárgyi súlyú bűncselekmény miatt" folyik ellenem eljárás. Fel is sorolta ezeket. Érdekes módon azonban ezek nem azok voltak, amelyek a tárgyalás elején elhangzottak, sőt, kivétel nélkül nem létező ügyek voltak!! Tessék, idemásolom nektek a listát.

Polgár Tamással szemben a rendelkezésre álló nyilvántartási adatok alapján több büntetőeljárás is van folyamatban:

- A Bp-i XIII. ker. Rendőrfőkapitányságon 153/5070/2004. bü. számon csalás vétsége (Nincs ilyen ügyem, nem is volt soha!)
- 153/6157/2004. bü. számon garázdaság vétsége (Ez sem igaz, 2004-ben semmiféle ilyen ügyem nem volt!)
- A XI. ker. Rendőrkapitányságon 151/4274/2004 bü. számon súlyos testi sértés bűntette miatt (Nem igaz! Ez súlyos testi sértés kísérlete volt, de már 2005-en vádemelés nélkül felmentettek, és az ügyet lezárták.)
- A VIII. kerületi Rendőrkapitányságon 148/192/2006 bü. számon kifosztás miatt (Nem igaz! A kifosztást már egy éve törölték a gyanúsításból, és a "sértett" ellen hamis vád miatt eljárás indult!)
- a Püspökladányi Városi Rendőrkapitányságon 998/3/2006 számon rendzavarás szabálysértése miatt (Ezt is már régen ejtették!)
- Az NNI-nél 171/2006 számon rongálás vétsége miatt (Ez sem kerek, mert rongálásban való feltételezett bűnrészesség a gyanú - Tévéostrom)
- A Szigetszentmiklósi Városi Rendőrkapitányságon 98/631/2006 számon garázdaság vétsége miatt (Ez sem igaz, soha nem is jártam Szigetszentmiklóson..)

Ezek után mindenki döntse el, mennyire manipulálták a független bíróság düntését, hiszen egy-két téves adat még talán előfordulhat, de ekkora fiktív bűnlajstrom nem keletkezik egy apró számítógépes hibából, és a cukor sem válik robbanóanyaggá attól, hogy egy "szakértő" ezt kijelentette.

Most itt ülök megint a Gyorskocsi utcában. Szerencsére új cellatársat kaptam, aki hozott magával tévét. Azon néztem meg, mit hazudnak rólam a híradók. Anyukámnak ezúton gratulálok, hogy a tévékamerák előtt "robbanékonynak" nevezett! Van érzéke a megfelelő helyen használni a megfelelő kifejezést, naná, hogy ezt vágta be az összes médiageci. Remélem, a bírósági adatok meghamisítását is megemlítik egyszer a híradókban.

Előzetes letartóztatásom az elsőfokú bíróságnak a tárgyalási előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2007. évi június hó 11-ig tart. Persze fellebbezést adtunk be; a múltkori, őszi előzetesből sikerült így kihozni, meglátjuk, most is működik-e.

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem, hiszen a hatóságok minden igyekezetükkel próbálnak engem elmeszelni, mivel politikailag fontos. Muszáj lecsukni egy "fasiszta terroristát", különben hiába riogatták a népet. Üdvözli a kedves Olvasókat a kézzel fogható Veszély.

[...]

Folyt. köv.

Forrás: Tomcat blogja