...Tőlünk nem is olyan messze elképesztő tét mellett elképesztő erejű geopolitikai játszma zajlik. Oroszország és az Egyesült Államok folytat félig hideg-, félig forró háborút Ukrajna területén. Ebbe a játszmába keveredik bele egyre jobban Magyarország földrajzi közelsége miatt.
Zoom
Uniós zászlót lenget az egyik tiltakozó a Fidesz székházának erkélyén (kép: Origó)
Az amerikai titkosszolgálat munkája egyre erőteljesebb és érzékelhetőbb volt az elmúlt hónapokban. A Kovács Béla-ügy már ennek volt a része, amit a Fidesz vagy nem akart, vagy nem tudott értelmezni, és azt csupán a saját választási érdekei mentén igyekezett használni. Nos, most már a Fidesz is tudhatja, igazam volt, amikor azt mondtam korábban: az ukrán konfliktus begyűrűzött Magyarországra is.
A civilnek látszó tüntetés mögött tehát minden bizonnyal ott van az amerikai titkosszolgálat, amely igyekszik az oroszokkal is kokettáló kormány pozícióit gyengíteni, de legalább megmutatni neki, hogy nem engedi a csapodárságot. Szinte beismerő erejű volt az a nyugati sajtótámogatás, amit a megmozdulás kapott, valamint az amerikai diplomata személyes jelenléte is önmagáért beszél. A tüntetések további menetét tehát eszerint kell értékelnünk. A Fidesz egyébként magára vethet, mert a magas labdát ő dobta fel a hatalmi gőgjével, a tévedhetetlenségbe merevedett stílusával, a folyamatos csalárdságával, mellyel egyre több embert haragít maga ellen...
(Részlet a Barikád e heti számában megjelent írásomból)
Frissítés: fenti gondolatairól is kérdezték a pártelnököt a HírTV-ben: