2020. április 6., hétfő, Vilmos, Boglárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:12 A marokkói király amnesztiával harcol a koronavírus ellen22:53 Kórházba szállították a brit miniszterelnököt22:48 Tónus IX: öld meg a bankot!22:28 Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint "ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk"22:07 Dániel Péter antifasizmusától Donáth Anna rasszizmusáig - Heti progresszió (XXII.rész)21:26 Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak20:53 Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába20:21 Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma20:04 Megölte egyéves kislányát egy budapesti nő19:45 Csehország francia betegeket gyógyít19:21 Kevesebb halott egy nap alatt, de ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban 18:58 Meghalt 108 éves korában "az allergia nagyapja"18:46 Toroczkai: koronavírus és a propagandaháború - fontos, hogy ne üljünk fel sem az orosz, sem a kínai, sem az amerikai propagandának17:59 Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja17:37 Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Zsidó vélemény Mindszentyről: "mocskos, harácsoló álszent judás"

Reklám

A tegnapi Mindszenty-zarándoklatra sokan érkeztek Esztergomba, megítélésem szerint többen, mint az elmúlt években. Igaz, az Alkotmánybíróság elnökét leszámítva egyetlen közjogi méltóság sem tisztelte meg jelenlétével a nagy főpásztor halálának 40. évfordulója előtt bemutatott szentmisét, de ez nem is baj. Amikor az ünnepi mise után hazaérkeztem, megnéztem, mit írt az eseményről a balliberális média. A Népszabadság és a Népszava sem erőltette meg magát, a délutáni szoboravatásról kiadott MTI-közleményt tette közzé mindkét hírportál. Ezzel sincs semmi baj, sajátos kötődésük okán az említett hírportáloknak például a zsidó életmenete, vagy az azt követő homoszexuális életmenete az igazán fontos, lélekmelegítő esemény, ezekről bő lére eresztve, vezető hírként számolnak be évről-évre. Sokkal érdekesebb, milyen hozzászólások találhatók a Mindszenty-szobor felavatásáról szóló hír alatt.
Zoom
Mindszenty József bíboros szobrát az esztergomi bazilika szomszédságában található Sötétkapu mellett avatták fel. A helyszín nevétől egyes olvasók különös izgalomba jöttek.
A Népszabadság honlapján három olvasói véleményt találtam. Kettő méltatja a bíborost, a harmadik a „sötét” szón élcelődik („nomen est omen”).
A Népszava hithű olvasói most sem hagytak cserben. Tegnap két gúnyos, szellemtelen hozzászólás érkezett („Sötétség ismét” és „Már régóta hiányoltam Földszinthy atya szobrát...”), ma aztán egy nyugdíjas hölgy lelkének (?!) egész mocskát beletömte az alábbi rövid szövegbe:
Érdemes lenne visszahallgatni az illető 1956. november 3-i beszédét a magyar rádióban!!! ekkor kezdődött a magyar parasztság ellenállása „földet vissza nem adunk” jelszóval. mocskos, harácsoló álszent judás. feri pápa ha megtudná, h. mit művelt, nem avatná „boldoggá”!!
Zoom
Kíváncsi voltam, honnan szalajtották az idézett sorok szerzőjét. Nevére kattintva megjelent a képernyőn a hölgy Facebook-oldala, s rögtön mindent megértettem. A hölgy arcképének jobb alsó sarkában található logó (I STAND WITH ISRAEL + a zsidó zászló) kommentárt nem igényel. Megnéztem a hölgy ismerőseinek a listáját is. Ízelítőül néhány nevesebb személy: Verő Tamás rabbi, Frölich Róbert főrabbi, Deutsch László főrabbi, Szabó Zoltán volt zsidó-szocialista képviselő, Breuer Péter (ő önmagában egy egész zsidó intézmény), a Horthy-szobor elől ősei földjére menekült Dániel Péter (Fb-oldalán már héberül szerepel a neve). A hölgy közel másfél száz ismerőse között nem nagyon találtam magyart, cigány viszont színesíti a monolit társaságot: Horváth Aladár.
Nem tudom, az említett rabbik és a listán szereplő többi (hazai és külhoni) zsidó, vagy nagyhírű Aladár úr mit szól az idézett bejegyzéshez. Nem arra gondolok, amit a nyugdíjas hölgy Mindszenty 1956-os beszédéről írt. Az akkora marhaság, hogy kézlegyintésre sem érdemes, hiszen a bíboros-érsek nem akarta visszavenni az egyház elvett földjeit. Aki beszél magyarul, ismeri a híres rádiószózatot, s az olvasni tudás képességével is rendelkezik, pontosan tudja, miről beszélt Mindszenty. De, ismétlem, nem ezzel van bajom. Hülyének lenni szabad, egy zsidónak is alapvető joga, hogy hülye legyen, nem tiltja ezt semmilyen jogszabály. Az viszont enyhén szólva is aggályos, ha a zsidó nép egyik nagyon hülye tagja „mocskos”-nak, „harácsoló”-nak nevezi a magyar katolikusok egykori főpásztorát, akit nemcsak a hívők, hanem az egész magyar nép tisztel. Az sem gusztusos, ha a pápát, akit a katolikusok Jézus földi helytartójaként tisztelnek, „feri”-nek nevezi az említett zsidó.
Ezekben a napokban Mindszenty József halálának közelgő negyvenedik évfordulójára emlékezik a keresztény világ. Nem titok, a zsidóság soha nem rajongott Mindszenty bíborosért. Életében és holtában is sűrűn gyalázták, írtam már erről valami keveset korábban, s a témát hamarosan folytatom. Üdvös lenne, ha honunk zsidó nemzetiségű lakói legalább az idei évben önmérsékletet tanúsítanának, s Mindszenty Józseffel kapcsolatos férges gondolataikat nem tennék közkinccsé. Legalábbis a mi hazánkban nem. Mert minden ilyen eset csak erősíti az amúgy sem csekély, jogos ellenszenvet, s igazolja Gárdonyi Géza pontos meghatározását:
Az antiszemitizmus a magyar faj önvédelmi harca a föléje növő idegen zsidófajjal szemben.
Hogy mikor és hol mondta ezt Gárdonyi? Hamarosan megírom.
Bistrán Demeter
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready