„Hasznos idiótának” nevezte az ENSZ-t, az orbánista honvédelmi minisztériumot és a fél világot a Fidesz európai parlamenti képviselője.
A Magyar Idők napilapjának hétvégi számában a lopott névvel futkározó Hankiss Ágnes olyan Izrael-mentegető cikket írt, amilyenre talán a rendszerváltogatás óta nem volt példa.
Az első - később elhunyt - férjétől testben és lélekben elvált, de nevét még a Vitézyvel fenntartott második házasságában és utána is megtartó „Hankiss” Ágnes (született Erdős Ágnes) témájául, ki tudja miért most, a Mavi Marmara hajó tragikus útját értelmezte át úgy, amire példa nem volt. Pedig azt még Izrael is igyekezett alaposan a feje tetejére állítani.
Zoom
Írásának címe: Terror – „Hasznos idióták” kora: az iszlamisták és a nyugati baloldal”.
A szerző neve alatt ez díszeleg:
NKE címzetes egyetemi docens
A Nemzetbiztonsági Intézet
Terrorelhárítási Tanszékének oktatója
Az újság teljes ötödik oldalára ráterpeszkedő cikk tetején egy színes fotó látható.
Aláírás: A vízi rendőrség elindul a Gaza Freedom Flotilla fogadására. Az Iszlám Állam még nem látszott.
A Gázai övezetben az izraeli blokád miatt közismerten iszonyatos körülmények között élő palesztinoknak alapvető segélyt szállító hajó történetét úgy állítja be, mint „terroristaszervezetek és civil szervezetek összjátéka”.
A lényeg – és most a BBC-ből idézünk: „A flotta hat hajóját nemzetközi vizeken, mintegy 130 kilométerre szállták meg” az izraeli kommandósok.
Az egyikükön, a török Mavi Marmarán az azt megszálló izraeli kommandósok tíz embert öltek meg.
Hankiss szerint a hajón lévők voltak a terroristák. Akik nyilván olyan ügyetlenek voltak, hogy egyetlen izraeli kommandóst se tudtak megölni. Holott tele voltak fegyverekkel. Hankiss szerint.
Ez a címzetes egyetemi docens akkora barom, hogy zsigeri cikke megírása előtt nem túrt bele a neki leginkább javasolt irodalomba. Például az Orbán-kormány honvédelmi minisztériumának az esetről évekkel a tragédia után, 2014. 11. 7-én kiadott hivatalos nyilatkozatára, amelyet honlapunk docensi címzetesség nélkül most idemásol, hogy a cionista, milliárdokat lopott Hankiss már most bekapja ciános kapszuláját:
Mavi Marmara: háborús bűncselekmény történt?
A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ügyészei szerint elképzelhető, hogy háborús bűnt követtek el azok az izraeli kommandósok, akik 2010-ben megöltek kilenc török aktivistát egy hajón, amely Izrael tiltása ellenére segélyt akart szállítani a Gázai övezeti palesztinoknak, de az ICC illetéktelen az ügyben.
Az erről szóló törvényszéki iratba a Reuters hírügynökség tudósítója tekinthetett be szerdán az intézmény hágai székhelyén. A határozat valószínűleg felháborítja Ankarát, amely tömeggyilkossággal vádolja Izraelt az ügyben. „A rendelkezésünkre álló információk alapján ésszerűen arra lehet következtetni, hogy az izraeli hadsereg katonái háborús bűnöket követtek el a Mavi Marmara hajó megszállása során 2010. május 31-én” - olvasható a dokumentumban. Az ügyészek azonban úgy gondolják: a szóban forgó bűncselekmények nem olyan súlyúak, hogy a törvényszék illetékességi körébe tartoznának. Hangsúlyozzák, hogy erre a nyilvánosan rendelkezésre álló információk alapján jutottak. „Miután a törvényszék maga nem gyűjtött bizonyítékokat az ügyben, az információk vizsgálatát nem lehet nyomozás eredményének tekinteni” - tették hozzá.
A törvényszék hatásköre nem terjed ki sem Törökországra, sem Izraelre, mert egyik ország sem tagja az ICC-nek. A kommandósok által megszállt hajó azonban a Comore-szigeteken volt bejegyezve, amely tagja az intézménynek. A halálos kimenetelű kommandós akció ügyét a csendes-óceáni ország vitte a törvényszék elé, így utóbbi ügyészeinek nem volt más választásuk, minthogy előzetes vizsgálatot indítsanak.
A Comore-szigeteket az Elmadag török ügyvédi iroda képviseli, emiatt sokan - különösen Izrael - azzal érvelnek, hogy a szigetország a palesztinoknak segélyt szállítani akaró török aktivisták eszköze volt, amikor az ICC-hez fordult. Az Elmadag bejelentette, hogy a törvényszék határozata miatt bírói felülvizsgálatot fog kérni. „Először fordul elő, hogy a főügyész nyomozás kezdeményezése nélkül elutasítja egy tagállam keresetét, ami megerősíti több politikusnak, civil szervezetnek és hírmagyarázónak azt a nézetét, miszerint Izraelnek különleges státusa van” - jelentették ki Rodney Dixon és Geoffrey Nice ügyvédek.
És mi volt a hajón?
Idézzük a már megadott BBC-cikket:
„A hajók 10 000 tonna árut szállítottak, beleértve tanszereket, építőanyagokat és két nagy áramgenerátort.”
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa azonnal vizsgálatot követelt, amit a zsidó állam nem engedélyezett.
Ban Ki-mun akkori ENSZ-főtitkár sürgette Izraelt, hogy azonnal szüntesse meg Gáza blokádját.
2010. szeptemberében az ENSZ Emberjogi Tanácsának erről szóló jelentése leszögezte, az izraeli katonák nemzetközi jogot sértettek és „elfogadhatatlan szintű brutalitásról” tettek tanúbizonyságot.
Az áldozatok testében 30 golyót találtak. Egyikük fejében négyet.
Törökország és Izrael között megszakadtak a diplomáciai kapcsolatok és Izraelnek kártérítést kellett fizetnie a megölt török állampolgárok hozzátartozóinak. (Hankiss sajnos nem volt közöttük.) A kifizetés után a kapcsolatok csak 2013-ban álltak helyre - részben. 2016 júniusában teljesen.
Tegyük hozzá, hogy a flotta hajóin ötven ország humanitárius aktivistái voltak jelen. A Mavi Marmara fedélzetére az izraeli kommandósokat helikopterről eresztették le.
A hajók kikötőbe kényszerítése után az azon levőkkel a legundorítóbb – izraeli – módon bántak el.
Akiknek pedig bármilyen kételyük maradt, mekkora nemzetközi felháborodás követte ezt a vadállati, gyilkos undorító és törvénytelen izraeli kommandóakciót, két, egyébként Izrael-barát lap cikkéből is tájékozódhatnak: The Guardian, valamint The New York Times.
Mindebből nem csak az vonható le, hogy ez a hányinger nő cionagyát hányta az újságba, de az is, kik tanítanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és hogy az általa tanított diákok a terroristákat aranyoskáknak, áldozataikat pedig terroristáknak fogják nézni.
Ami nemzetbiztonsági veszély.
Janits András - Kuruc.info