Az elmúlt 150 évben sokan és sokszor leírták, hogy a magyarországi baloldali és liberális közéleti-politikai mozgalmakat lényegében különböző mértékben, de inkább alig asszimilálódott zsidók szervezték és működtették. Nincs ez másképpen a rendszerváltás utáni Magyarországon sem.
Zoom
A napjaink közéletében részt vevők közül önkényesen kiemelünk néhány olyan zsidót, akik szellemiségükben és tevékenységükben egyaránt a zsidó gyökerű, kozmopolita ideológia serény terjesztői.
Hiller István, Lendvai Ildikó, Szelényi Zsuzsa, Kunhalmi Ágnes, Németh Péter, Sik Endre, Paul Lendvai, Gábor György, Kálmán László, Dési János, Heller Ágnes, Boros Tamás, Krekó Péter, Hont András, Tóta W. Árpád, Vásárhelyi Mária, Gerő András, Karsai László, Horn Gábor, Eörsi Mátyás, Kolosi Tamás, Kolosi Péter, Spiró György, Nádas Péter, Szanyi Tibor, Dezső András, Somos András, Sebes György, László Róbert, Gurmai Zita, Törley Kata, Bauer Tamás és társai állandó vendégei a nekik felkínált elektronikus és nyomtatott felületeknek.
Zoom
Kálmán Olga, Rónai Egon és társai ájult tisztelettel fogadják hitsorsosaikat. Talán nem véletlen, hogy köztársaságielnök-jelöltjük a Soros által pénzelt Majtényi László volt.
Zoom
A Népszava Heten hétről rovatának hét tagja közül hatan zsidók: Arató András, Avar János, Bolgár György, Farkasházy Tivadar, Horváth Zoltán és Veress Jenő. Ebben az újságban publikál az Amerikában élő, szintén zsidó Charles Gati is, aki betegesen utál mindent, ami magyar és jobboldali. A sor még hosszan folytatható. A felsoroltak közös jellemzője a magyar- és keresztényellenesség.
Zoom
Az MSZP és az egykori SZDSZ meghatározó politikusai zsidók voltak. Érdekes, hogy a pufajkás Horn Gyula egész életében hallgatott zsidó származásáról, de ugyanezt tette Antall József és a Patkány becenévre hallgató Göncz Árpád is.
Zoom
De a 2010 után létrejött új pártok alapítói, illetve meghatározó személyiségei ugyancsak zsidók.
Az LMP alapítója, Schiffer András egy híres baloldali zsidó család tagja. Társai nagy része - Heltai László, Ábrahám Júlia stb. - szintén ebből a vérségi szubkultúrából kerül ki.
Itt politizál a zsidóságát tagadó, fideszes Schmidt Mária fia, a 26 éves Ungár Péter is, aki apja halála miatt jelentős, több milliárd forintos vagyont örökölt. Az állítólag biszexuális Ungár Péter a Lauder Javne zsidó iskolában készült az életre, de tanult a CEU-n is.
Zoom
A médiumokban befektetőként is jelen lévő Schmidt Máriának köszönhetően a jelentéktelen és súlytalan Ungár Petike folyamatosan jelen van a médiumokban, így aki nem figyel arra, miket mond, könnyen befolyásos személynek gondolhatja. Ami, sajnos igaz, de ez kizárólag származásának és kapcsolatrendszerének köszönhető.
Az Együtt nevű gittegyletet a változatos előéletű Juhász Péter és Szigetvári Viktor vezeti Spat Judit, Hajdú Nóra, Vajda Zoltán és Szabó Szabolcs társaságában. Ők valószínűleg mindannyian zsidók. Ugyanez vonatkozik a Párbeszéd nevű asztaltársaságra, amelynek tagjai: Szabó Tímea, Erőss Gábor, Tordai Bence, Barabás Richárd, Scheiring Gábor és Szabó Zsolt. A legutóbb alakult Momemtum Mozgalom egyértelműen a nagykörúton belüli romkocsma szubkultúra terméke. Fekete-Győr András, Donáth Anna, Soproni Tamás és társai az SZDSZ szellemi utódai.
De a legszembeötlőbb jelenség a Fidesz egyre nagyobb mértékű elzsidósodása. Az elmúlt 10-15 évben ezt már sokan kifogásolták. Miközben Nyugat-Európában most már a megszálló muzulmánok hódítanak egyre nagyobb teret, Magyarország közéletében a zsidók foglalnak el egyre több pozíciót. A magyar televízióban rendszeresen láthatók olyan vitaműsorok, ahol nem csak a műsorvezető és a két balliberális vendég zsidó, de az ún. jobboldalt is zsidók képviselik.
Olyan nevek jelzik a Fidesz elzsidósodását, mint Mráz Ágoston Sámuel, Lánczi Tamás, Lánczi András, Rajcsányi Gellért, Andy Vajna, Habony Árpád, Hankiss Ágnes, Deutsch Tamás, Kovács Zoltán, Halász János, Szőcs Géza, Hegedűs Zsuzsa, Schmidt Mária, Gottfried Péter, Zoltai Gusztáv stb. Egy francia hetilap 2014-es cikke alapján pedig (melyhez azóta sem kértek helyreigazítást) maga Orbán Viktor is helyet kaphat a sorban.
Zoom
Ők ma már a Fidesz szellemiségének meghatározói. De a második vonalban is sokan vannak. Csak néhány név a teljesség igénye nélkül: Kaminski Fanny, Héjj Dávid, Fellegi Tamás, Breuer Péter.
De ne feledkezzünk meg a közelmúltban elhunyt, gátlástalan, buzi és zsidó Arthur Finkelsteinről, Habony Árpád üzlettársáról se, aki egyszerre volt Orbán és Netanjahu főtanácsadója. Most Finkelstein testvére viszi tovább a boltot. Nem tudni, hogy csak a sors fintora-e, de az állítólag ugyancsak zsidó felmenőkkel is rendelkező Németh Zsolt, fideszes, atlantista politikus egyre jobban hasonlít Murányi Andrásra, a "demokratikus ellenzék" zsidó megmondóemberére. Az ő testvére a cionista Murányi Marcell, a Népszabadság egykori főszerkesztője, aki most a - rendkívül könnyű fajsúlyú - szocialista Horváth Csaba jól fizetett tanácsadója.
Ez a tendencia pedig hosszabb távon történelmünkből már sajnos jól ismert folyamatokhoz vezethet, elég Kohn Béla vagy Rosenfeld Mátyás terroruralmára gondolni.
A kérdéskör bonyolultságát jelzi a zsidó György Péter megfogalmazása: "Mert nem attól vagyunk zsidók és magyarok, hogy minek születtünk, hanem attól, hogy miként és miért élünk. S ez a valóság maga, amely beláthatatlanul erősebb, mint az a kormány, amely előbb-utóbb mindannyiunk történetének lesz egy szomorú fejezete."
Székely Árpád