Sokan a kérdés felvetését is eleve provokációnak tartják, miközben a rendszerváltozás óta egyre több politikai-közéleti szereplőről derül ki, hogy elhallgatta vagy letagadta zsidó származását. Ennek okát nem igazán értjük, már csak azért sem, mert a közvélemény egy jelentős része tudta vagy sejtette, hogy az érintettek zsidók.
Antall József miniszterelnökről csak halála utána lett köztudott, hogy - nagyszülői ágon - részben zsidó származású volt.
Ugyanez a helyzet az SZDSZ volt köztársasági elnökével, a zavaros múltú Göncz Árpáddal is.
Horn Gyula, a kommunista-pufajkás múltja miatt eleve vállalhatatlan MSZP-SZDSZ-es miniszterelnök viszont konkrétan tagadta zsidó pedigréjét, azt állítva, hogy felmenői svábok voltak. Halála után anyakönyvi és levéltári kutatások után derült ki, hogy bizony ő is Jordán-pozitív volt. Aki ismerte a magyar- és kereszténygyűlölő, a kommunizmus áldozatait megvető Havas Szófia nevű szocialista politikust, az már nyilván korábban is gyanakodott, ugyanis a "hölgy" Horn Gyula testvérének lánya. Rajta - rasszjegyei miatt - jól látható zsidó származása.
Zoom
Ők is a törzs tagjai voltak
Hasonló helyzetben van Bayer Zsolt fideszes háziújságíró is, aki annak ellenére állítja magáról, hogy sváb származású, hogy közben itt Solymáron a család egyik ágát zsidónak tartják. Régi barátai azt állítják, hogy az egyik Szombathelyen eltemetett nagyszülő zsidó volt. Tény, hogy a svábok között kevés olyan arcot látni, mint az öregedő Bayer Zsolté.
Zoom
De miért kell hazudni? Akár svábságot is
Látszólag az egész ügy lényegtelen, de miért kell hazudni?
Még érdekesebb dr. Schmidt Mária története, aki ugyancsak azt állítja magáról, hogy sváb származású, miközben rasszjegyei alapján még Kende Péter is a zsidókhoz sorolná. Arca a fiatal Heller Ágnest idézi föl a szemlélőben. A nyilvánosan elérhető adatok szerint Schmidt édesanyja, Schön Eleonóra, zsidó volt. Városi legendák szerint Schmidt vér szerinti zsidó apja még állapotos korában elhagyta a nőt, aki ezt követően ismerkedett meg Schmidt Károllyal, aki feleségül vette, a gyermeket pedig adoptálta és a nevére vette. A gyanút csak erősíti, hogy Schmidt kiváló zsidó kapcsolatokkal rendelkezik, zsidó egyetemeken tanult, és korábbi könyvei a holokausztról szóltak.
Zoom
Van, amikor még Kende Péter is szóba hozná
Valójában nehezen érthető, hogy egy olyan korban, amikor minden az egyéni önmegvalósításról és a sokszínűség, de főként a zsidók dicsőítéséről szól, ezek az emberek miért nem vállalták, illetve vállalják fel valódi származásukat?
Persze az sem kizárt, hogy az itt leírtak valótlanságok, de ennek viszonylag kevés az esélye.
Székely Árpád - Kuruc.info
Kapcsolódó: