2019. július 15., hétfő, Henrik, Roland napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:46 Walzman hívei betörtek az ukrán Állami Nyomozó Irodába21:19 Indul a cigány televízió, de ki állhat mögötte?21:02 A benzin 7, a gázolaj 5 forinttal drágul szerdától20:44 Tanoncokat toboroz a brit kormány a Brexit utáni külkereskedelmi tárgyalások lebonyolításához20:27 Szíjjártó új reménységnek tartja Zelenszkijt20:07 Egy néger nő lesz őfelsége 007-es ügynöke19:56 Az Európai Unió szankciókat vezet be Törökország ellen19:35 Címkét kaphat a görögdinnye: akár az is kideríthető lesz, melyik gazda termelte19:23 Csak a szokásos román kormányátalakítósdi - no meg a helyezkedés az elnökválasztás előtt18:52 "Akkor ment neki a lezárt sorompónak, amikor a vonat éppen arra haladt" - egy nő és három gyerek vesztette életét Franciaországban18:38 Hiába engedi az EU-s jog, a bébiételek nagy részét nem szabadna a babáknak adni, annyi cukrot tartalmaznak18:04 Bedrogozva rongyolt bele a magyarok autójába a BMW sofőrje - gyógyszerrel is rásegített17:53 Orbánék főbiztosjelöltje menekültügyi megállapodást ígért a szocialistáknak17:12 A részeg ember igazat mond: az MSZP vezetőit csak a maradék pártvagyon érdekli - "bele is pusztulunk"16:58 Egy közszeméremsértés miatt elítélt buzi virít majd az új brit 50 fontoson
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Jól meglesznek ők…

Cseh Katalin élete, karrierje felfelé ívelő pályát mutat. 30 évesen egyre-másra zsebeli be a nagyobbnál nagyobb, dicsőbbnél dicsőbb sikereket. Alighogy mandátumot szerzett a Momentum színeiben az Európai Parlamentben, diadalmenete tovább tart: őt választották az újonnan megalakuló, Újítsuk meg Európát (RE) névre keresztelt liberális európai parlamenti frakcióban az egyik frakcióvezető-helyettesnek.
Zoom
Nagyon bejött az élet, minden bizonnyal repes is a boldogságtól. Azonban - hiszen én mindenkiről csupa szépet és jót feltételezek -, ezekben a pillanatokban bizonyos, hogy bántja valami Katalin lelkét.
Talán éppen most fordul pityergésre sugárzó tekintete. Nehéz és súlyos percek lehetnek ezek Katalin számára, még a botmixer hangja sem vidítja fel. Hiszen magyarként hogyan is vállalhatná el tiszta lelkiismerettel ezt a posztot úgy, hogy frakciójának élére egy olyan román illetőt választottak, kinek eddig munkássága hemzseg a magyarellenességtől?
Katalin jóhiszemű, természetesen ezt nem tudta róla, ezért azóta biztos bújja az internetet, és egyre-másra döbben meg Dacian Ciolos volt román miniszterelnök tettein. Szinte látom kikerekedő szemeit, mikor azt olvassa, hogy az RMDSZ nem kevesebbet állít, miszerint Ciolos igen tevékenyen odahatott annak érdekében, hogy az UNESCO ne vegye fel a világörökségi listára csíksomlyói búcsút.
Zoom
Gondolom, a szája is tátva maradhatott, mikor újabb információra lelt, miszerint 2018 decemberében Dacian Ciolos elsőként támadta meg az RMDSZ-nek azt a tervezetét, amely törvénybe foglalta volna az 1918-as gyulafehérvári határozat kisebbségekre, így az erdélyi magyarokra is vonatkozó pozitív rendelkezéseit, és felszólította a szövetséget, hogy azonnal vonja vissza a jogszabályt.
De hát, kedves Katalin, mi végre is volna ez a nagy álszenteskedés? Ha szemügyre vesszük például, hogy Ciolos annak idején támogatta a kötelező betelepítési kvótát, és egy sor másik dologban is egyetért az Ön liberális elveivel, ilyen apró-cseprő dologgal kéne foglalkozni, hogy magyarellenes?
Olyan fontos ez magának?
Ugye, hogy nem.
Sőt, ha jobban górcső alá vesszük a Momentum szellemiségét, még azt a kijelentést is bátorkodom megtenni, ez Önt csak még közelebb hozza Cioloshoz. Afféle különös, erős kötőanyagként szolgál.
Ön és párttársai ugyanis magyarellenességben is közös platformon helyezkednek el vele. És az a jó hírem, akár még versenghetnek is az EP-ben, ki tud rálicitálnia másikra! Ezzel pedig még biztosabb befutónak érezhetik magukat az SZDSZ örökségéért futott versenyben. Tudom ám, hogy ez fontos maguknak, úgyhogy csak bátran!
Remélem, megnyugtattam, kedves Katalin. Letörölheti könnyeit. Jól meglesznek maguk egymással.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready