2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Nem tudhatom, mégis tudom

Reklám

Olvasom a hírekben, a Heves megyei Lőrinci-tónál feltehetőleg gyerekek botokkal halálra vertek egy hattyút. Egy közelben bográcsozó férfi hallott ütlegelő hangokat és gyerekzsivajt, ezért riasztotta vasárnap este a polgárőröket, akik egy madármentő segítséget kérték a bajba jutott állathoz. A fiatal tojó infúziót kapott, de hajnalban elpusztult. Nagy Attila madármentő az RTL Klub híradójának elmondta, az elmesélések alapján úgy tudja, hogy három madarat csapkodtak meg a gyerekek, de közülük ketten később magukhoz tértek.
Zoom
Fotó: 24.hu
Én nem tudhatom, az elkövető gyerekek milyen bőrszínnel rendelkeznek. De nem is ez a lényeges, ugyanis van, amit bizonyosan tudhatok. Északkelet-Magyarországban robbanásszerűen nő a cigányság lélekszáma, így Heves megyében is. Azt is tudhatom, hogy normális környezetből, tisztességes családi háttérből jövő gyerekek ilyen brutális kegyetlenségeket nem követnek el. Rosszalkodhat bármelyik gyermek, de annak mélyebb okai vannak, hogy már gyermekkorban megjelenjen a pusztán öncélú és szórakozásból elkövetett erőszak, amely akár egy élőlény halálához is vezet.
Ez az ok pedig nem más, mint Magyarország legnagyobb bűnözői szubkultúrája. Az a szubkultúra, melynek jól körülhatárolható ismérvei vannak. A munkát csak hírből ismerik, persze, ha a munka alá soroljuk az „unokázást”, a prostitúciót, a rablást és így tovább, akkor persze igen, de ezeket hadd ne helyezzük már ebbe a kategóriába. Az öncélú erőszakoskodás és ebből kifolyólag a bűnözői életmód köré pedig szabályos mítosz szövődik, ezért hát a börtönviseltség nem szégyen, hanem dicsőség. Teljesen világos, hogy azok a gyermekek, akik ilyen környezetbe születnek, tovább fogják vinni ezt a mintát s ennek tanújelét adják már egészen kicsi korban is.
Mint most Hevesben, a Lőrinci-tónál. Ezúttal még „csak” egy hattyú esett áldozatul, de néhány év múlva majd azt olvassuk a hírekben, „három fiatal brutális kegyetlenséggel megerőszakolt egy idős hevesi asszonyt saját házában, majd elvágták a torkát és elvitték néhány tízezer forint megspórolt pénzét.”
Nyilván ekkor sem fog majd senki hírt adni az elkövetők etnikai hátteréről, s mégis egy ország fogja tudni. Mint ahogy most sem tudhatjuk, az elkövetők valóban cigányok voltak-e vagy sem. Lehet, hogy nem fogjuk megtudni. Magánvéleményem szerint azok voltak, de ha ebben az esetben tévednék, a lényegen mit sem változtat. Mégpedig azért nem, mert ennek a bűnözői szubkultúrának a gerincét etnikailag valóban a magyarországi cigányság adja, ám nem kizárólag ők. Lehetnek köztük olyanok is, akiknek történetesen fehér a bőrük.
És, ami fontos, mint látjuk, ehhez a szubkultúrához lehet csatlakozni „kívülről”, de ami még fontosabb, el is lehet hagyni „belülről” is. Más kérdés, hogy annak a cigánynak, ki ebből megpróbál kitörni és még sikerül is neki, olyan mértékű gyűlölettel kell szembenéznie saját fajtársai felől, hogy arra nem igazán vannak szavak. De a hattyú halálára sem.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready