Immár napok elteltek a szerdai német-magyar Eb-mérkőzés óta, és a nemzetközi sajtóban hatalmas szimpátia övezte a magyar csapat hősies helytállását. A nálánál sokkal erősebb és esélyesebb német válogatott ellen egészen az utolsó percekig vezetett és továbbjutásra állt, végül 2-2-es döntetlen lett, ami önmagában Münchenben szenzációs eredmény, de a továbbjutásra sajnos nem volt elég.
Kevesebb publicitást kapott, hogy a második német gól szerzője, Leon Goretzka bizony kőkeményen provokálta a magyar szurkolókat a helyszínen.
Miután a kapuba talált, teljesen átszellemült tekintettel nézett a lelátó azon felére, ahol magyarok ültek, és kezével egy szívet formált. Abból is látszik, hogy nagyon fontos volt számára, hogy miközben társai örömükben ugráltak a vállára, hátára, Goretzka láthatóan erősen koncentrált, hogy kezei ne mozduljanak el, tehát jól és sokáig látható legyen, kezeivel mit formál. A célzás egyértelmű, a meccs felvezetését behálózó LMBTQ-lobbi által erőltetett propaganda. Ő most jól megmutatta „ezeknek a mucsai, elmaradott magyaroknak”…
Zoom
Ha valaki azt mondaná, nem biztos, hogy szándékosságot kell belelátnunk, lehet ez amolyan egyezményes kézjelzés, hiszen valóban nem ritka, hogy labdarúgók így ünnepelnek, ám erről ez esetben szó nincs. Nézzük csak, mit osztott meg a meccs után:
Zoom
Kicsit tovább böngészve Goretzka oldalát, efféle kiállásokat láthatunk még:
Zoom
Bátor antifasiszta
Alatta olvasható volt egy mókás komment:
Zoom
Lényegében annyit jelent, hogy Goretzka véleménye nagyjából annyira bátor, mint szocialista szólamokat hangoztatni az NDK-ban.
Egyébként meglepően sok német szimpatizált a hiszti hatására a magyar válogatottal és Magyarországgal, többen is magyar nemzeti színekkel ellátott profilképet állítottak be maguknak, és elmondták, számukra igen nehezükre esik szurkolni ennek a német válogatottnak. Talán nem fellengzős azt állítani, miénk lett a „szívek Európa-bajnoka”, köszönhetően a fantasztikus teljesítményüknek, a világ legjobbjaival vették fel a küzdelmet, nem vallottak szégyent, a legutóbbi két világbajnokság győztese sem tudta legyőzni őket, ráadásul a magyar szurkolók viszont világbajnok szinten teljesítettek. Ez jó érzés és büszkeségre ad okot. Nekünk a hazafiasság, küzdelem, nektek a szivárványos förmedvény…
Lantos János – Kuruc.info
Kapcsolódó: