Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Dehogy akart Demeter Márta bárkit is lejáratni...16:58 Gaudi-Nagy Tamás fóruma a felvidéki Medvesalján16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: Válasz a túloldalon állóknak

Reklám

A Kuruc.infón megjelenõ írásaimmal kapcsolatban igen különös reagálások jelentek meg bizonyos vörös árnyalatú honlapokon és blogokon. Valamennyibõl kisugárzik a marxizmus sátáni mételye, a szovjetimádat és az emberi hülyeség.

Az egyik nagybecsû, névtelen szerzõ szerint történelemszemléletem primitív, mert képes voltam egy írás keretein belül a honfoglalástól (egyébként helyesen Attila királyunktól!) eljutni a mai nemzetrontókig. No comment.

Felrója továbbá – egyéb primitív történelmi tájékozatlanságát most nem említve –, hogy véleményem szerint 1241-42-ben megvédtük Európát a mongoloktól, akik szerinte halálosan „kifáradtak” (helyesen, magyarul „elfáradtak”), míg IV. Béla királyunkat a dalmát szigetekig kergették. Pontosan Trau városáig, ahol a város székesegyházában ma is becses ereklyeként õriznek több, IV. Béla királyunkhoz köthetõ relikviát.

Ezek után „kritikusom” azt olvassa a fejemre, hogy nem teszek említést 1514-rõl, amikor úgymond „máglyarakás volt a menü”. Dózsáék köztörvényes bûnözõk módjára, akárcsak a komcsik és a vörös horda jó 400 évvel késõbb,  gyújtogattak, fosztogattak, lincseltek, s nemi erõszakot követtek el. Csak tanulmányozni kell a felkeléshez kapcsolódó forrásanyagot. Szapolyai Jánostól azt kapták, amit megérdemeltek.

A szerzõ marxista történelemszemléletének kétségbevonhatatlan bizonyítéka, hogy egy olyan ostoba, primitív kijelentést tesz, miszerint Mohácsnál Szapolyai János „lemaradt egy csatlakozásról” és „20.000 emberével 40 kilométer távolságból csekkolta, hogy mi az állás a csele (sic!, véleményem szerint a magyar helyesírás szabályai szerint a földrajzi neveket nagy kezdõbetûvel írjuk, de a kommunista elvtársak mindenre képesek) patak vonzáskörzetében”. Nos, néhány történelmi tévhitet eloszlatandó, s a józan ész ítélõszékéhez fordulva e történelmi eseménnyel kapcsolatban az alábbiakat kell leszögeznem:

      1) Szapolyai János erdélyi vajda Szegedig jutott el hadseregével 1526 augusztusában, ez a város pedig hozzávetõlegesen 100 km-re fekszik Mohácstól.

      2) Szapolyai – aki Dózsát 12 évvel korábban tüzes trónusra ültette mint lázadót –, ha akart volna, sem tudott volna Mohácsra idõben odaérkezni! Erdélyi vajda lévén kötelessége volt a rá bízott országrész védelme, s ameddig a török nem érte el Nándorfehérvárt (kommunista olvasóink kedvéért Belgrádot), nem hagyhatta el hadai élén Erdélyt, hiszen nem tudhatta, hogy a török Horvátországot, az ország középsõ részét, vagy éppen Erdélyt fogja-e támadni. (nem sokkal korábban, 1479-ben éppenséggel Erdélyt támadta, ám Kinizsi Pál és Báthory István legyõzték a támadókat, s a gyõzelem emlékére emeltette Báthory Nyírbátor két szép, ma is álló gótikus templomát).

Szapolyai tehát csak akkor hagyhatta el Erdélyt, amikor hírt kapott arról, hogy a török támadásának célpontja nem Erdély, hanem az ország középsõ része. Elég egyetlen pillantás a térképre, hogy meggyõzõdjünk róla, hogy a Nándorfehérvár (kommunista olvasóink kedvéért Belgrád) és Mohács közötti mintegy 180-200 km-es út fele a Torda (az erdélyi sereg gyülekezõ helye) és Mohács közötti 400 km-es távolságnak, tehát I. Szulejmánnak még Szapolyai megérkezése elõtt jóval Mohácson kellett lennie! („Kritikusaimnak” ajánlom figyelmébe a kiváló magyar hadtörténész, Perjés Géza Mohács címû könyvét, õ Horthy katonája volt, s a Hadtörténeti Közleményekben néhány éve megjelentetett egy remekbe szabott írást Bárdossy László mártír miniszterelnökünk védelmében.)

Végül megkapom a magamét azért is, mert második világháborús katonáinkat több alkalommal is hõsöknek neveztem a Wehrmacht harcosaival egyetemben.

Naná! Õk nem „gyilkos és pusztító eszme oltárán” áldozták fel életüket. A világtörténelem legordasabb, bestiális ideológiája és politikai rendszere a 100 millió halálos áldozatot követelõ kommunizmus volt, s a második világháború több mint ötven millió áldozatának nagy részéért is Sztálin elvtársat és szövetségeseit, Churchillt és Rooseveltet lehet felelõssé tenni!

S végül konklúzióképpen több szerzõ is arra a következtetésre jut, hogy írásaimból sugárzik a fasizmus. Persze, ezek a szerencsétlenek nemzetiszocialistát akarnak mondani, no de Dimitrov elvtárs fasizmus definícióján szocializálódván azt sem tudják, mi a különbség nácizmus és fasizmus között!

Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready