Azt hiszem, hogy az idézőjeles „utolsó szó jogán” eposzt, helyesebben fogalmazva tragédiát, esetleg tragikomédiát is lehetne írni arról, miként teltek a magyar belpolitika elmúlt hónapjai. Vasárnap, június 9-én végre pontot teszünk egy hosszú, sokszor már véget nem érőnek ható időszak végére.
Zoom
Úgy gondolom, hogy egy, vagy akár fél évvel ezelőtt sem gondoltuk volna, milyen elemi szinten fog átrendeződni a magyar politikai paletta. E kezdet datálását mindenki saját véleményére bízom, de saját meglátásom szerint a pedofilbotrányt érdemes origónak kijelölni, ugyanis ezen ügy mentén indult némi erodálódásnak a kormánypárt, jelent meg Magyar Péter, vált jelentéktelenebbé a baloldal.
Mindebből kiindulva mára ott tartunk, hogy a Fidesz mellett a semmi konkrétumot, kizárólag lózungokat pufogtató Tisza Párt küldheti ki a legtöbb képviselőt az EU-ba, míg a baloldal jelentősen veszített az erejéből. Eme demokratikusan langymeleg átrendeződés persze önkormányzati szinten is érezteti magát, csak kevésbé. A holnapi választások nem kizárólag azért lesznek érdekesek, mert a magyar történelemben először, egyszerre lesznek az önkormányzati és EU-s választások, de azért is, mert az épp aktuálisan agyonajnározott „Messiás-párt” kevés kivételtől eltekintve előbbin nem méretteti meg magát. Hogy mindezek fényében az országosan beágyazott pártok miként szerepelnek majd, lehetetlen megmondani, de a pillanatnyi állást (félidőnél az országgyűlési választások előtt) a vármegyei listák fogják legjobban visszaadni.
Jobboldali, nemzeti szemszögből ezek a langymeleg demokrata változások – noha mi is érintettek vagyunk – irrelevánsak, legalábbis abból a szempontból, amit a politikáról, világnézetünkről, és úgy általában a rendszer működéséről gondolunk. A budai, NER-kitartott ficsúr már rég a süllyesztőben fog pihenni, amikor radikális, nemzeti és szociális alapokon nyugvó jobboldali politikai még mindig létezni fog, ez pedig egyszerre rendkívül megnyugtató, másrészt – és ez a fontosabb – óriási felelősség is.
Talán mondhatom, hogy az első sorból tapasztaltam meg azt az emberfeletti munkát, melyet a Mi Hazánk Mozgalom az utóbbi hónapokban végzett, s szerepeljen a párt akármilyen eredménnyel a vasárnapi nap folyamán, abban egészen biztos vagyok, hogy a formáció mindent megtett a közös ügyünk, Magyarország felszabadítása érdekében. Visszacsatolva az elejére, mindez azt is jelenti, hogy a nagy átrendeződések időszakának ellenére talán egyedüli pártként tudta megőrizni eredeti karakterét, miközben következetesen, évek óta kommunikálja ugyanazokat a gondolatokat, programpontokat.
Bizonyos értelemben már ez is egy győzelem a hamisság és a becstelenség korában, de sajnálatos módon a győzelmet nem ebben, hanem szavazatokban mérik. Ennek megfelelően a Mi Hazánkra az ország minden pontján, többféle szavazólapon is lehet majd voksolni, így a feltételek adottak a valódi, esszenciális változások eléréséhez, ehhez azonban a társadalom józan felére is szükség van.
Nem gondolom, hogy a pillanatnyi helyzet hosszú oldalakon keresztül tartó elemzéseket igényelne, így publicistaként, közélettel aktívan foglalkozó emberként csak annyit mondhatok, hogy döntsünk felelősséggel az ország, illetőleg az EU-s politika sorsát illetően. Ellenségeink, nemzetünk és kontinensünk megrontói egészen biztosan lelkesen állnak majd sorba, hogy szavazhassanak, így ha át is látunk a demokratikus berendezkedés ezer meg egy ocsmányságán, mi sem maradhatunk otthon.
Fel a győzelemre!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info