Amint arról korábban írtunk, úgy tűnt, hogy meghátrált a WHO. Tedrosz Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója elismerte vereségét, de szerinte ez nem kudarc és nem adja fel azt a tervét, hogy később aláírják az országok a pandémiaszerződést. De amint várható volt, nem fogják annyiban hagyni.
Zoom
Fotó: edition.cnn.com
Az elmúlt napok híre azonban, hogy mégis elfogadta titokban a szuverenitást sértő szabályokat a WHO. Ugyanis a korábbi hírekkel ellentétben mégis módosította az egészségügyi szabályzatot (IHR) a WHO, amely így teljhatalmat ad az etióp marxista terrorista főigazgatónak, Tedrosz Gebrejeszusznak például a "járványhelyzet" kihirdetésében.
A pártok közül egyedül a Mi Hazánk tiltakozott, csakúgy mint korábban, és parlamenti beadványban szólította fel Orbán Viktort, hogy Magyarország ne fogadja el ezt, Magyarország számára ne legyen kötelező.
Nem képezheti vita tárgyát, hogy ez egy súlyos beavatkozás a különböző országok belügyeibe, és rendkívül beszédes, hogyan reagáltak erre a magyarországi pártok. A Fidesz semmit, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség semmit, a Magyar Péter által megjelenített Tisza Párt megint csak semmit. Sőt, az EP-listájuk egyik kiemelt jelöltje, a minden bizonnyal mandátumot szerző Kulja András orvos "tiktoker" a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy "edukálni kellene". S, hogy miről és kiket?
– A koronavírus-járvány alatt látszott igazán, hogy mennyire súlyos probléma az egészségügyben a dezinformáció, az oltásellenesség. Milyen eszközzel lépne fel? – fogalmazza meg kérdését a Telex.
– Az edukáció híve vagyok, még ha nem is könnyű feladat. Az egészségügyi álhírek sokszor azért terjednek könnyedén, mert az emberek nem jutnak hozzá egészségügyi alapismeretekhez. Az oktatásban több időt kellene fordítani a digitális tudatosság fejlesztésére, hogy a fiatalok felismerjék, és ki tudják szűrni az álhíreket - adja meg az egyértelmű választ. De egyébként, bár kissé tompítani igyekszik, de lényegében kiáll Ukrajna EU-csatlakozása mellett is.
Ezen túlmenően le kell szögezni, hogy a Fidesz-KDNP utóbbi fele továbbra is a globalista áljobboldali Európai Néppártban fog helyet foglalni, ahová Magyar Péterék is sietnek, Manfred Weber szeretettel várja őket, a Fidesz pedig a szintén ukránpárti Giorgia Meloniék felé mozdul, a DK Európai Egyesült Államok víziójáról pedig e portál hasábjain kár is szót fecsérelni, ők nem akarnak magyar Magyarországot. Ahogy a Momentum sem. Ők mindannyian globalista érdekeket szolgálnak, és ennek a globalista diktatúrának része a WHO mesterkedése is.
Ma válasszuk a magyar jövőt és a nemzek Európáját!
Lantos János – Kuruc.info