2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: A magyarság élettere a Kárpát-medence marad!

Reklám

Az egyik legújabb keletű tót őrültség szerint immár nyelvrendőrséget kívánnak felállítani, hiszen miniszterelnök-helyettesük, Dusan Csaplovics a Kárpát-medence elnevezés használatát hatóságilag betiltaná, s e földrajzi fogalomról Hitler „Lebensraumja”(élettere) idéződik fel e „zseniális” tót koponyában.
Egyébként helyesen és egzakt módon, mivel a Kárpát-medence valóban a magyarság élettere,amelyet történelmi feladatunk egyszer ismét belaknunk, majd birtokba vennünk, visszaállítva a történelmi magyar haza határait.
Az azonban mégis – udvariasan fogalmazva – agyalágyultság, hogy tót és csonkaországi megmondóembereink szerint bizonyos „náci” kifejezéseket a politikai korrektség alapján ún. szalonképes közéleti személyeknek tilos használniuk, mert ellenkező esetben azonnali kiátkozás és örök megbélyegzés jut az érintett embereknek osztályrészül. Ilyen-az említett „bölcsek”véleménye szerint-az „élettér”kifejezés is.
Ám gondoljunk csak bele, ezen logika alapján azon szavak és kifejezések közül egyiket sem használhatnánk, melyeket Hitler és a nemzeti szocialista vezetés meglehetős gyakorisággal ejtett ki szónoklataiban. Vagyis tiltott, indexre való kifejezések például a „nép”, a „szülőföld”, a „munka”, a „vezér”, a „birodalom” vagy a „harmadik” kifejezés is. Ez utóbbi esetében például módfelett kíváncsi vagyok, vajon az említett „okosok” mit mondanának helyette. Netalán „kettő plusz elsőt”, esetleg „négy mínusz elsőt”?!
E rövid felsorolással is csupán e nyelvpolitika abszurditását és teljes értelmetlenségét kívántam érzékeltetni. Végezetül javaslatom az, hogy minél gyakrabban és nagyobb számban használjuk azokat a szavakat, melyeket cenzoraink kiradíroznának a politika szótárából! És kötelező feladat: minden trianoni magyarországi magyar ismerje a Kárpát medencénk Felvidékén található összes megye, és legalább a történelmileg és kulturálisan fontos települések magyar nevét!
Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready