2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: A magyarság élettere a Kárpát-medence marad!

Reklám

Az egyik legújabb keletű tót őrültség szerint immár nyelvrendőrséget kívánnak felállítani, hiszen miniszterelnök-helyettesük, Dusan Csaplovics a Kárpát-medence elnevezés használatát hatóságilag betiltaná, s e földrajzi fogalomról Hitler „Lebensraumja”(élettere) idéződik fel e „zseniális” tót koponyában.
Egyébként helyesen és egzakt módon, mivel a Kárpát-medence valóban a magyarság élettere,amelyet történelmi feladatunk egyszer ismét belaknunk, majd birtokba vennünk, visszaállítva a történelmi magyar haza határait.
Az azonban mégis – udvariasan fogalmazva – agyalágyultság, hogy tót és csonkaországi megmondóembereink szerint bizonyos „náci” kifejezéseket a politikai korrektség alapján ún. szalonképes közéleti személyeknek tilos használniuk, mert ellenkező esetben azonnali kiátkozás és örök megbélyegzés jut az érintett embereknek osztályrészül. Ilyen-az említett „bölcsek”véleménye szerint-az „élettér”kifejezés is.
Ám gondoljunk csak bele, ezen logika alapján azon szavak és kifejezések közül egyiket sem használhatnánk, melyeket Hitler és a nemzeti szocialista vezetés meglehetős gyakorisággal ejtett ki szónoklataiban. Vagyis tiltott, indexre való kifejezések például a „nép”, a „szülőföld”, a „munka”, a „vezér”, a „birodalom” vagy a „harmadik” kifejezés is. Ez utóbbi esetében például módfelett kíváncsi vagyok, vajon az említett „okosok” mit mondanának helyette. Netalán „kettő plusz elsőt”, esetleg „négy mínusz elsőt”?!
E rövid felsorolással is csupán e nyelvpolitika abszurditását és teljes értelmetlenségét kívántam érzékeltetni. Végezetül javaslatom az, hogy minél gyakrabban és nagyobb számban használjuk azokat a szavakat, melyeket cenzoraink kiradíroznának a politika szótárából! És kötelező feladat: minden trianoni magyarországi magyar ismerje a Kárpát medencénk Felvidékén található összes megye, és legalább a történelmileg és kulturálisan fontos települések magyar nevét!
Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready