2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: Korrupciós társasjáték

Reklám

Még a sok gazemberséget megélt honfitársainknak is sok lehet az, amit végromlásra jutott szerencsétlen hazánkban a döglődő Gyurcsány-rezsim végvonaglásának utolsó periódusában tapasztalhatnak. Nyugodtan megkockáztatható az a kijelentés, hogy ennyi gazságot a magyar történelem során még soha egyetlen vezető réteg nem követett el népünk kárára, ennyi közkártékony bűnöző még soha nem tobzódott az ország élén, mint manapság, beleértve a Rákosi-korszakot is.

Másról sem szólnak a híradások, mint a nemzeti vagyon elherdálásáról, közpénzek hűtlen kezeléséről és szétszórásáról, fiktív társaságok és alapítványok fiktív számlázási ügyeiről, impotens „politikusok” gazdasági-pénzügyi ámokfutásáról. S mindez nyilvánvalóan csak a jéghegy csúcsa, hiszen a rafináltan elkövetett bűntettek nem szoktak kiderülni, ahogyan Balzac írja Goriot apó című regényében: „a látható ok nélkül keletkezett nagy vagyonok titka olyan bűn, mely feledésbe ment, mert ügyesen követték el”.

Mindazonáltal az a banda, amely ma Magyarországon sok mindent csinál, csak nem kormányoz, korántsem annyira eszes, mint azt feltételezni szokás róla. A legfrissebben kipattant ügy az, hogy a korábban a Gyurcsány&Co. Zrt. által a Fidesz árnyék-titkosszolgálataként hírbe hozott UD Zrt. képviselőinek lehallgatása kapcsán elképesztő informatikai tájékozatlanságról és analfabétizmusról tanúskodó ostobaság okán indított a Szilvásy-féle titkosszolgálat eljárást az említett cég ellen.

Történt ugyanis, hogy az UD Zrt. vezető informatikusa egy telefonbeszélgetésben azt találta mondani, hogy „megnéz valamit a Mac (kiejtése:’mek’) könyvtárában”, a kagylózó jóemberek ezt MeH-nek (a Miniszterelnöki Hivatal rövidítése) értették, s úgy vélték, hogy a fent nevezett Zrt. emberei bejutottak a MeH adatbankjába, vagyis úgymond támadást intéztek a kormányzati gerinchálózathoz tartozó szervezetek informatikai rendszerei ellen. A dolog megértéséhez tudni kell, hogy a Mac az informatikai szakzsargonban a Macintosh operációs rendszerét jelenti. Ezt a hírt egyébként az antimagyar Népszabadság kürtölte szét még tavaly ősszel, amely, mint közismert, meglehetősen hírhedetté vált hazudozásaival, hiszen közzétettek ők már hamisított Teller-levelet, s szerénységemről is össze-vissza hazudoztak egy teljes oldalon keresztül szintén tavaly ősszel.

Ez a kis epizód is mutatja, miféle képzett és szakmailag kiváló emberek kezében van ma az ország kormányrúdja. S ezek a figurák, nevesítve és konkrétan Kuncze Gábor ajánlgatják az ország kb. 7,5 millió lakosának, vagyis a rendszermódosítás veszteseinek, hogy amennyiben nem tetszik az általuk 1989-1990-ben kreált rendszer,vagyis a mai Augiász istállója, akkor harapjanak szét ciánkapszulát. Nos, szerény véleményem szerint, amennyiben a magyar társadalom említett 75 százaléka is úgy összelopta-harácsolta volna vagyonát, mint Kuncze és hasonszőrű cimborái, vélhetően fölöttébb elégedett és boldog lenne. Azonban e túlnyomó többség sokkal jobban járt volna , amennyiben a Kuncze nevével is fémjelezhető zsiványhorda minden tagja harapott volna össze egy-egy ciánkapszulát. Még anno 1988…

E pokolfajzatok minden tudása abban áll, hogy mohó kapzsisággal töltögetik pénzes ládikájukat, s a haveri cégeknek, sőt, a sajátjaiknak adják a zsíros állami vagy önkormányzati megrendeléseket. Ez nagyban, országos szinten, s kicsiben megyei és települési szinteken egyaránt rákos burjánzásként terjed szét, többszörös áttételeket képezve az ország beteg testén.

Történt például szűkebb pátriámban, Nyíregyháza jobb sorsra érdemes városában, hogy a jelenlegi, függetlennek mondott (ismerjük ezt a „függetlenséget” jól) alpolgármestere, Giba Tamás még 2006-ban tető alá hozott egy olyan szerződést, mely a helyi önkormányzat és egy bizonyos Axis Kft. között köttetett a Nyírvíz-palota homlokzatfelújításának tárgyában. Azt, hogy pályáztatás nem volt, talán említenem sem kell. Azt viszont a kedves olvasók nem fogják elhinni, hogy az említett kft. tulajdonosa maga Giba Tamás. Micsoda fatális véletlen és egybeesés! Az már csak hab a tortán, hogy Giba cége egy másik önkormányzathoz köthető munkát is elnyert a közelmúltban, a nyíregyházi Vay Ádám laktanya épületeinek bontásában vehetett részt eddigi információk szerint tisztázatlan mértékben.

Így megy ez nálunk, azért fizetjük a helyi és az országos adókat, hogy aztán ezek a jóemberek a saját cégeikhez csorgassák azokat vissza. Érdekes módon e gazemberség tárgyában nem hallottam, hogy városom másik, szocialista alpolgármestere, Nagy László mélységes felháborodásának és tiltakozásának hangot adott volna, illetve követelte volna Giba azonnali eltávolítását,  noha  a fentebb már említett Néphazugság-beli, Kácsor Zsolt által jegyzett riportban mindezt kifejezésre juttatta jelen sorok írójával szemben, mondván, hogy egy ilyen kirívóan szélsőséges eszméket valló embernek el kellene gondolkodnia azon, hogyan taníthat önkormányzati iskolában.

Hja, kérem, az elvtársak még ma is feljogosítva érzik magukat, hogy kategorikusan megállapítsák, hogy miről mit lehet, szabad, sőt ajánlatos gondolni. Közben pedig permanensen és gátlás nélkül lopnak, csalnak, hazudnak.

Nem baj, kedves elvtársak, nem sok van már hátra, rövidesen ütni fog az óra és ez a kifosztott, megalázott, lakásából kitett nép, akárcsak 1848-ban, ismét felemeli a fejét, s akkor minden gazemberségről és bűntettről tételesen és alaposan el kell számolni a valóban magyar és valódi igazságszolgáltatás fórumai előtt. 

Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready