Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"11:41 Kalapáccsal és gumibottal verte meg "riválisa" autóját egy féltékeny mosonmagyaróvári asszony10:51 Árad a Felső-Tisza, egyre több hulladék érkezik Ukrajnából
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: ne tűrjük a nemzeti jelképeink elleni iskolai hadjáratot!

Reklám


2009-ben magyar állampolgárként döbbenten szembesülhetünk azzal, hogy a trianoni maradvány-országban nagyobb esélyünk van egy rendőri intézkedés sérelmet elszenvedő áldozatának lennünk, amennyiben Árpád-sávozatú zászlót lengetünk közterületen, vagy történelmi Magyarország-kitűzőt  viselünk, mint ha a nyílt utcán valamilyen erőszakos bűncselekményt követnénk el.
Sajnálatos, de tény, hogy 2007. augusztus 19-én a Vereckei-hágónál úgy tettünk zarándokutat, hallgattuk végig a Kárpátia-együttes szívbemarkolóan gyönyörű koncertjét előbb fenn, Árpád fejedelmünk hazajövetelének színhelyén, majd lenn, Beregszászon - mellesleg zuhogó esőben -, hogy közben egyetlen egy ukrán rendőrrel nem találkoztunk. A sajnálatos szó a hazai állapotokkal való összehasonlításra utal, mert, ugye, a csonka országban mindez teljességgel elképzelhetetlen.

Az utóbbi időben egyre sokasodnak azok az aggasztó hírek, melyek szerint tanárok Budapesten, Debrecenben, lelki agressziót követvén el diákjaik ellen, megtiltják bizonyos nemzeti szimbólumaink viselését tanítványaik számára.
Elöljáróban kedves, az ultraliberális agymosással szemben rezisztens diákjaink nevében szögezzük le: ma a jelenleg hatályos jogszabályok szerint egyetlen tanár sem tilthatja meg növendékeinek semelyik nemzeti jelképünk viselését sem. Amennyiben esetleg valamelyikük ún. tiltott önkényuralmi jelképet viselne, akkor sem tehet semmit, legfeljebb, ha van annyira alávaló, feljelentheti a gyereket a területileg illetékes rendőrkapitányságon. (Mellesleg ez a törvény úgy ostobaság, ahogyan van, s miképpen Vajnai Attila esete is bizonyítja, csodálatosan érvényesül a kettős mérce elve itt is. Vajon miféle ítéletet hozna a tisztelt bíróság abban az esetben, ha valaki horog- vagy nyilaskeresztes kitűzővel járna-kelne közterületen? Naná, hogy elmeszelné!)

Nemrégiben Nyíregyháza egyik iskolájában is megtörtént, hogy valamelyik korunk degenerált liberális szelleméhez kényszeresen idomuló kolléga leszedette növendékeivel az Árpád-sávos és a történelmi Magyarország-kitűzőket. Mégis milyen alapon? Amerikai nemzeti jelképeket, mindenféle elkorcsosult hollywoodi akcióhős képmását, vagy éppen a Che Guevaráét hordozó pólókban nyugodtan lehet iskolába járni, csak olyanban nem, amely ennek a nemzetnek az identitását és tradícióját hordozza ősi időktől fogva? Hát hová süllyedt ez az ország? Van még lejjebb? (Gyanítom, hogy igen.)

Arra kell hogy biztassak minden hazaszerető diákot, hogy az ilyen, magyarnak nem is nevezhető tanár utasításának végrehajtását tagadja meg, és a leghatározottabban utasítsa vissza, sőt, már másnap úgy jelenjen meg az iskolában, hogy lehetőleg egyszerre viseli magán mindkét nemzeti szimbólumunkat, a történelmi Magyarországét meg az Árpád-sávos kitűzőt is.

Ezeknek a senkiházi hontalan és azonosságtudat nélkülieknek vagy éppenséggel idegen érdekek előtt hajbókolóknak ezentúl semmilyen megalázó hülyeségét nem szabad eltűrnünk. Eljött a zéró tolerancia alkalmazásának ideje velük szemben.
Mert ez nem kozmopolita-ország, hanem Magyarország, ahol mi vagyunk itthon. Akinek meg nem tetszik, el lehet menni…

Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready