Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"11:41 Kalapáccsal és gumibottal verte meg "riválisa" autóját egy féltékeny mosonmagyaróvári asszony10:51 Árad a Felső-Tisza, egyre több hulladék érkezik Ukrajnából
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Holokamu ::

Lipusz Zsolt: Idiotizmus felsőfokon: az önholokausztot elkövető Fletó meg az éhes proletárok

Reklám

Véget ért a KMP-MDP utódpárt „felszabadulásunk örömünnepére” összehívott, a magyar nép számára csak a szovjet kifosztás és népirtás kegyetlen barbárságával mérhető intézkedéseket megtervező, soros kongresszusa.
Miután a szemünk előtt zajló vásári komédia forgatókönyve szerint az egész ország által a pokol legmélyebb bugyrába kívánt, legutóbb már le is köpött táncos-komikus átadta a hatalmat pártján belül az Aczél-tanítvány agitpropka cenzor elvtársnőnek, Ledvai nem mulasztotta el méltatni Fletó heroikus politikusi pályafutásának jelentőségét. Megtudhattuk az éppen megválasztott főcsinovnyiktól, hogy miután az államhajó fedélzete kigyulladt -no, nem fatális üzemi baleset, hanem szándékos gyújtogatás következtében- , szeretett kormányosunk magát lobbantotta lángra, afféle elégő áldozatként.
A libatolvaj, gyilkos rablóprivatizátor miniszterelnökjelölt pedig még a hétfőinél is vészjóslóbban és brutálisabban megfenyegette a magyar állampolgárokat (szerény javaslatom: ne fizessenek e hónaptól munkabért senkinek sem, ezáltal hihetetlen perspektívák nyílnának az államkincstár feltőkésítését illetően), majd a jól végzett munka örömére, a vörös agytröszt tanácskozását ünnepélyesen berekesztve elvtársaink és elvtársnőink elénekelték a munkásmozgalom hitvallását, az Internacionálét.
Ez a bizonyos éneklés azért több volt mint pofátlanság. Képzelje a kedves olvasó maga elé újból az épületes jelenetet: egyfelől ott állnak, tokásan, puhányan és pocakosan a paleobolsevik őshüllők, másfelől a Libajnai-féle újgazdag selyemfiúk, akik a fő dologban egypetéjűek: gátlástalanul rabolták szét a nemzeti tulajdont és tömködték degeszre a lopott milliárdokkal erszényeiket. S most rengő tokával dalolják, ők, akik a legválogatottabb és legkifinomultabb gasztronómiai ínyencségeket fogyasztják, tejben-vajban fürdetik a mozgalmi munkában elgyötört testüket, hogy „ föl, föl, te éhes proletár”.
Ámbár lehetséges az is, hogy afféle tudatalatti, spontán késztetést éreztek magukban arra, hogy szembesüljenek - egyelőre csak a dal szintjén - mindazzal, ami itt van, s ami vár rájuk. Mert itt, Magyarországon ma valóban fel kell kelniük a föld rabjainak, itt ma valóban százezrek éheznek, s remélhetőleg valóban a végső harc következik a féleszű business-kalandorok és az eszelős politikai vasorrú bábák ellenében. Mindazonáltal igazán adekvát befejezése az lett volna e vörös kongresszusnak, ha egyfajta próféciaként egy másik, szimbolikus értelmű éneket, a forradalom ideje alatt született francia nemzeti himnuszt, a Marseillaise-t elénekelve, annak ezen soraival tekintettek volna a jövőbe elvtárs-tőkés élősködőink:
„Hajrá, fegyverbe hát, ma harcba hív hazád,
Csak jöjj, csak jöjj, öntözze hát

Rút vérük a határt!”
Lipusz Zsolt
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready