2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Lipusz Zsolt: "Mire használjuk az óvszert?" + pályázati felhívás

Reklám


Alaposan téved az a nyájas olvasó, aki a cím olvastán valamiféle szexuális tartalmú, netán pornográf jellegű írásra számít. Nem, nem, természetesen itt is a politika az ihletadó tényező, mert kis hazánkban már semmi sem vághatja mellbe a honpolgárt, a legelképesztőbb képzettársításokra és történésekre kell felkészülnie, amennyiben újságolvasásra adja őrült fejét. Az abszurd művészet nagy alakja, Franz Kafka legtébolyultabb rémálmaiban sem tudott volna efféléket kiagyalni, mint amely dolgok itt manapság megtörténnek a közélet omladozó, pokoli, kénköves füstöt okádó színpadán.
Hiszen gondoljuk csak meg: már egy közjogi méltóság beiktatása- nevezetesen a legfontosabbiké-, amely normális országban ünnepélyes és nagy reményeket keltő aktus, itthon olyan körülmények között zajlik le, hogy a róla szóló tudósítás olvastán, a polgár a baromfiudvar kellős közepére, netán az erdőbe képzelheti magát, minthogy a szövegben repkednek a liba-féle szavak, illetve igencsak földhöz ragadt módon vonszolgatják magukat, mint például a sün.
Ám egy politikus egészen másfajta inzultusra is felkészülhet, mintsem arra, hogy nevét a fent említett nemes szárnyaséval együtt, illetve szinonimájaként emlegetik, konkrétan arra, hogy a címben említett születésszabályozási eszközt gyors kézmozdulattal nemes fejéhez vágják, egyfajta szimbolikus üzenetként, sokféle képzettársítást engedve meg és keltve fel eme aktussal.
S ezen a ponton nagyon fontos kérdést kell derék jogalkotóinkhoz intéznünk: vajon bűncselekménynek minősül –e, s amennyiben igen, hány év letöltendőre számíthat az a derék polgár, aki eme használati tárgyat nem egészen rendeltetésének megfelelő módon ,célzott irányú dobással az illusztris főpolgármesteri személy gusztustalan képébe repíti, „ takarodj, hazaáruló” rigmus kíséretében. Mert ugye, ha egy papírgalacsinban megbújhat valami sérülést okozó eszköz, az óvszerhasználat esetén ez sokkal fokozottabb mértékben fennállhat, mit lehet azt előre megsejteni…A kérdés rendkívüli megfontolást és Justitia mérlegelését igénylő probléma, amely méltó a Tisztelt Ház nemes figyelmére, mi több szerény kodifikációs javaslatunk kiterjed a libatolldobálás, illetve –fújkálás tényállásának esetére is.
Végezetül hírportálunk egy nyelvtörténeti jelentőségű pályázati felhívást tesz közzé. Ennek oka az, hogy arra a veszett bolondériára, amely körülöttünk a közéletben ma fortyog, egyszerűen nincsen már szó. Nevezhető ez abszurdnak, groteszknek, tragikomédiának, kabarénak, cirkusznak, vásári komédiának, politikai gruppenszexnek és sok más egyébnek, de mégis valami egészen más. Ezért várjuk mindazon derék hazafiak nyelvújítási javaslatait, kreatív nyelvi ötleteit arra nézve, vajon mely leleményes, új, szemléletes szóval vagy cifra magyar kifejezéssel írható le a legkifejezőbben és legtömörebben az a közösségi téboly, amely jelenleg körülöttünk örvénylik. Parlamenti képviselő vagy kormánytag ötleteire fokozott várakozással tekintünk!
Lipusz Zsolt 
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready