2020. április 3., péntek, Buda, Richárd, Hóvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:05 Szerbia kijárási tilalmat hosszabbított, Észak-Macedónia járvány elleni küzdelem helyett inkább NATO-csatlakozást ünnepel10:31 623-ra nőtt a fertőzöttek száma, újabb öt halálos áldozat10:19 A visegrádi devizák erősödésére számít a Reuters - egy év múlva 340 forint lesz szerintük egy euró10:02 Orbán: egyszeri 500 ezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók, szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról09:28 Nagy lendületben a "zöld autók" idehaza is09:12 Négyórás a várakozási idő Nagylaknál08:57 Jókora többletköltséget jelent az olimpia elhalasztása08:32 Kamion és személyautó találkozása miatt torlódik az M0-s a Ráckevei Duna-ág hídjánál08:23 Nemzeti gyásznap lesz holnap Kínában08:06 Te sem kapsz sehol arcmaszkot? Itt elérheted a megbízható, FFP2-es típust! (x)07:54 Osztrák államfő: hozzá kell szoknunk az "újfajta hétköznapokhoz"07:31 Feltárták a szervezet D-vitamin-előállítását befolyásoló génváltozatokat06:54 Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából22:43 Vádat emeltek az egyik gyurcsányista ripacs ellen22:15 Az amerikai idősottonokban meredeken emelkedik a halálozások aránya
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Holokamu ::

Lipusz Zsolt: Holodisznóság a Duna-parton, avagy ismét a kettős mércéről

Reklám


Ők mindig rettegnek
Vasárnapról hétfőre virradóra ismeretlenek disznó lábszárcsontokat helyeztek a pesti alsó rakparton elhelyezett holokauszt-emlékmű cipőibe. (Bár e vonatkozásban az embernek fogalmi kételyei támadnak, hogy a Dunába lövés a holokauszt mitológia része lehet-e egyáltalán, hiszen ez esetben nem találkozunk e „történelmi esemény” olyan lényeges attribútumaival, mint koncentrációs tábor, gázkamra, Zyklon-B stb.)
Az előzményekhez tartozik, hogy a magyarság egyik szent jelképét, a XII. kerületi Turul-szobrot meggyalázták. Természetesen a válaszul elhelyezett disznólábak miatt - miként a hasonló esetekben megszokhattuk már - azonnal nagy erőkkel megindult a nyomozás, mint például az izraeli zászló elégetése kapcsán is, az ismeretlen „bűnelkövetők” kézre kerítésére. A Turul-szobor meggyalázása után, s más hasonló esetekben a cionista távvezérlés alatt álló rendőrségi vezetőknek eszük ágában sincs nyomozást elrendelni vagy nyomra vezetői díjat kitűzni. A „meggyalázás” miatt több ezres demonstrációt tartottak a holokauszt-rituálé hívei (persze könnyen lehet, volt az több száz fő is) a parlamenti pártok, s a különféle cionista szervezetek a „tetthelyen”. E „jeles” eseményről az ATV Kálmán Olga által vezetett esti adása nem mulasztott el több alkalommal is tudósítani, s a stúdióba érkező Bárándy Gergelyhez intézett első kérdés is a „gaztettre” vonatkozott.
No, akkor hogyan is állunk szimbólumok és gyalázások tekintetében? Amennyiben „holokauszt- emlékművet”, menórát vagy egyéb zsidó szakrális szimbólumot látnak el kiegészítő ikonográfiai vagy tárgyi kellékkel, az bűncselekmény, elítélni való gaztett, melytől hónapokig visszhangzik a média, ám ha ugyanez keresztény vagy magyar nemzeti jelképpel történik, jópofa csínytevés, esetleg művészi alkotás. Így lehetséges - a végre megfelelő helyre került, bár véleményem szerint a 2,1 százalékkal is magát túlnyerő, abszolút zsidó és kozmopolita érdekeket képviselő, durván magyarellenes – SZDSZ politikusainak vagy a szellemi holdudvarukhoz tartozó személyeknek a Szent Koronát „micisapkának”, a Parlamentből eltávolítandó ócska kacatnak, a Turult „dögevőnek”, a Szent Jobbot „tetemcafatnak” nevezni, vagy éppenséggel a Krisztust vizeletbe helyező Serrano-féle elmebeteg kompozíciót, illetve a feszületet disznóbelek közt ábrázoló Nitsch-istenkáromlást művészetnek hazudni, Jézus születésnapjára, a keresztény világ egyik legszentebb ünnepének tiszteletére rendezett „fuck the Christmas” bulit jópofaságként prezentálni a közönségnek. A sor még hosszan folytatható volna.
Csupán a felsorolt néhány példa figyelembevételével tekintsük mi is a holokauszt-emlékhely lábbelijeinek némi tárgyi kiegészítését a magas művészet megnyilvánulásának, a kompozíció teljessé tételére tett esztétikai kísérletnek. Vice versa. Mert ezentúl minden olyan blaszfémiát, amely nemzeti vagy keresztény jelképet gyaláz meg, válaszlépés fog követni.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready