Bezár!
2020. július 10., péntek, Amália, Kenese, Alma napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:00 Letérdelt a kormányzat a buzilobbi előtt: felvonulásuk helyett a Mi Hazánk Mozgalom ellentüntetését tiltották be15:48 Belgiumban szombattól kötelező a maszkviselés15:04 Kásler: az Árpád-házi dinasztia a mai Afganisztán északi részén alakult ki 4500 évvel ezelőtt14:55 Apa-fia kristálybiznisz folyt Gyöngyösön14:24 Az érem másik oldala13:57 Kizuhant egy négyéves kislány egy kőszegi ház második emeleti ablakából 13:50 Vádemelést javasol a rendőrség a szentendrei "palántaültetők" ellen13:23 Ismét ki lehet végezni a szövetségi bíróságok által halálra ítélt gyilkosokat az USA-ban - az EU (!) nem győz tiltakozni12:53 Molotov-koktélokat képzeltek a megszállók két sétálgató palesztin kezébe12:31 Az elvtársak sértődékenyek, ha szóba kerül az ujgurelnyomás12:11 Megérkezett a zseniális mini léghűtő a kánikula ellen (x)11:39 Motorbalesetben vesztette életét egy fideszes országgyűlési képviselő11:13 Nem jött be az Alzának a Black Friday Matter10:56 Moszkva: immunitást alakított ki az első klinikailag tesztelt orosz Covid-19-vakcina10:46 Jegybank: maradjon meg a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Holokamu ::

Lipusz Zsolt: Holodisznóság a Duna-parton, avagy ismét a kettős mércéről

Reklám


Ők mindig rettegnek
Vasárnapról hétfőre virradóra ismeretlenek disznó lábszárcsontokat helyeztek a pesti alsó rakparton elhelyezett holokauszt-emlékmű cipőibe. (Bár e vonatkozásban az embernek fogalmi kételyei támadnak, hogy a Dunába lövés a holokauszt mitológia része lehet-e egyáltalán, hiszen ez esetben nem találkozunk e „történelmi esemény” olyan lényeges attribútumaival, mint koncentrációs tábor, gázkamra, Zyklon-B stb.)
Az előzményekhez tartozik, hogy a magyarság egyik szent jelképét, a XII. kerületi Turul-szobrot meggyalázták. Természetesen a válaszul elhelyezett disznólábak miatt - miként a hasonló esetekben megszokhattuk már - azonnal nagy erőkkel megindult a nyomozás, mint például az izraeli zászló elégetése kapcsán is, az ismeretlen „bűnelkövetők” kézre kerítésére. A Turul-szobor meggyalázása után, s más hasonló esetekben a cionista távvezérlés alatt álló rendőrségi vezetőknek eszük ágában sincs nyomozást elrendelni vagy nyomra vezetői díjat kitűzni. A „meggyalázás” miatt több ezres demonstrációt tartottak a holokauszt-rituálé hívei (persze könnyen lehet, volt az több száz fő is) a parlamenti pártok, s a különféle cionista szervezetek a „tetthelyen”. E „jeles” eseményről az ATV Kálmán Olga által vezetett esti adása nem mulasztott el több alkalommal is tudósítani, s a stúdióba érkező Bárándy Gergelyhez intézett első kérdés is a „gaztettre” vonatkozott.
No, akkor hogyan is állunk szimbólumok és gyalázások tekintetében? Amennyiben „holokauszt- emlékművet”, menórát vagy egyéb zsidó szakrális szimbólumot látnak el kiegészítő ikonográfiai vagy tárgyi kellékkel, az bűncselekmény, elítélni való gaztett, melytől hónapokig visszhangzik a média, ám ha ugyanez keresztény vagy magyar nemzeti jelképpel történik, jópofa csínytevés, esetleg művészi alkotás. Így lehetséges - a végre megfelelő helyre került, bár véleményem szerint a 2,1 százalékkal is magát túlnyerő, abszolút zsidó és kozmopolita érdekeket képviselő, durván magyarellenes – SZDSZ politikusainak vagy a szellemi holdudvarukhoz tartozó személyeknek a Szent Koronát „micisapkának”, a Parlamentből eltávolítandó ócska kacatnak, a Turult „dögevőnek”, a Szent Jobbot „tetemcafatnak” nevezni, vagy éppenséggel a Krisztust vizeletbe helyező Serrano-féle elmebeteg kompozíciót, illetve a feszületet disznóbelek közt ábrázoló Nitsch-istenkáromlást művészetnek hazudni, Jézus születésnapjára, a keresztény világ egyik legszentebb ünnepének tiszteletére rendezett „fuck the Christmas” bulit jópofaságként prezentálni a közönségnek. A sor még hosszan folytatható volna.
Csupán a felsorolt néhány példa figyelembevételével tekintsük mi is a holokauszt-emlékhely lábbelijeinek némi tárgyi kiegészítését a magas művészet megnyilvánulásának, a kompozíció teljessé tételére tett esztétikai kísérletnek. Vice versa. Mert ezentúl minden olyan blaszfémiát, amely nemzeti vagy keresztény jelképet gyaláz meg, válaszlépés fog követni.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready