A magyarországi közélet vasorrú bábája, a politikai nézeteit is többszörös plasztikai műtétnek alávetett - Lovas István kifejezését kölcsön véve - idegrángásos agitpropkája a múlt év végén a köztévé egyik műsorában a szokásos, sűrű hazudozásokkal fűszerezett képmutató, néphülyítő propagandisztikus "eszméit" szólaltathatta meg.
Elöljáróban rögtön állapítsuk meg: kifejezetten undorító jelenség az, amikor egy egykori vörös, KGB-s zsoldban álló cenzor kiokosítja a széles közvéleményt a demokratikus értékek és normák tiszteletben tartásának fontosságáról, valamint arról hazudozik össze-vissza, hogy az Európai Unió a maga intézményes keretei között eleve megoldotta már a nemzeti-etnikai problémákat, továbbá a hazánkat a maga és saját cimborái dilettantizmusa, illetve idegen, cionista-kozmopolita kitartói parancsainak teljesítése révén totális csődbe juttató társaság egyik szimbolikus figurája azt a reményét hangoztatja, hogy végre a 2010-es év meghozza Magyarországnak a válságból történő kijutás esélyét és kezdő lépéseit.
Amikor ezek a politikai prostituáltak az emberi méltóság tiszteletéről, a humanista értékekről, a tolerancia fontosságáról, a pluralizmus nagyszerűségéről kezdenek hablatyolni, az embernek óhatatlanul az az érzése támad, mintha egy valaha volt, elhasznált sarki némbert hallana apácai jelmezben, zárdai díszletek között erényről, tisztességről, s az evilági testi vágyak megvetéséről szemlesütve-ájtatoskodva elmélkedni.
Természetesen - szónoklataikba többrendbeli freudi elszólást közbeiktatva - ezek soha nem tudják önmagukat megtagadni. Az ex-cenzornő is az maradt, ami volt, pontosabban abban a szerepben nyilatkoztat ki és ítélkezik, mint egykoron: majd én megmondom nektek, miről mit kell, lehet, ajánlatos és a saját jól felfogott érdeketekben érdemes gondolnotok. S azt is én mondom meg, melyek a szalonképes, haladó szervezetek, no meg gondolatok, s melyek nem azok. Nevezetesen, a "reakciós" Jobbiknak el kell tűnnie a hazai politikai élet színpadáról, és "haladó" szellemben újra kell tanulnia a magyar történelmet (értsd: el kell fogadnia a bolsevikok örökös uralmát és felsőbbrendűségét), s még a jelenlegi, Lendvaiék által szalonképesnek tartott politikai ellenzéknek is teljes mértékben az MSZP igéit, törekvéseit, elv(telenség)eit kell magára nézve kötelező érvénnyel elfogadnia és hirdetnie.
Van azonban az elvtársak számára egy lesújtó hírünk. Természetesen még ebben az évben végre kell hajtanunk és végre is fogjuk hajtani az immár legkevesebb húsz éve esedékes maradéktalan és teljes rendszerváltoztatást, s a Lendvai által képviselt bolsevik őslényeket zárjuk rezervátumba, egy politikai Jurassic-parkba, oly módon, hogy ezek a vörös dinoszauruszok soha többé ne tudjanak onnan kitörni és kárt tenni a normális élőlények világában.
Vagy, másképp fogalmazva, egy szolzsenyicini metaforával: azt a rákos sejtburjánzást, melyet ők jelentenek, s mellyel ők fertőzték meg nemzetünket még 1919-ben, örökre kimetsszük és eltávolítjuk a nemzet testéből, hogy az gyógyultan, egészségesen tovább élhessen még sokáig.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info