2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:41 A jobbikosok még azzal sincsenek tisztában, támogatják-e Karácsonyt egyáltalán08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

A holotörvény abszurditása - Biszku elvtárs lesz az első "áldozat"?

Reklám


A magyarországi törvényalkotás nagyobb dicsőségére az ez év június 8-án módosított Btk. alapján feltételezhető, hogy olyan bírói gyakorlat alakul ki hazánkban, amely a nagy nyilvánosság előtt kifejtett véleményeket is szankcionálná, amennyiben azok a nemzetiszocialista vagy a kommunista rendszerek bűneinek tagadására vonatkoznak. (Az eredeti törvényjavaslatban az "és" kapcsolatos mellérendelő mellékmondatban használatos kötőszó szerepelt, amelynek abszurditása az egész holotörvényt köznevetség tárgyává tette volna.)
E jogi képtelenség fundamentumát képező paragrafus alapján a Jobbik - nagyon helyesen - feljelentést tett a Biszku Béla nevezetű hóhér ellen az illetékes magyarországi hatóságoknál. S itt meg kell pihennünk egy pillanatra.
Tudniillik Biszku elvtárs arról beszélt a Duna TV-nek augusztus elején, hogy '56 után nem voltak koncepciós perek, a bíróságok jogszerű ítéleteket hoztak, amelyekre a politikai vezetésnek, így neki sem volt befolyása. Az egykori vértől csöpögő végtagú főhóhér az interjúban abba a nem elhanyagolható ellentmondásba keveredett, miszerint neki a halálos ítéletek meghozatalában nem volt része, azokat a "független" magyar bíróság hozta meg, persze jogerősen. Két mondattal később viszont megtudhattuk, hogy számos esetben "enyhítettük a súlyos ítéleteket", vagyis grammatikai-logikai megfontolások alapján Biszku elvtársnak mégis volt köze az ' 56-ot követő vérengzésekhez. Ez a tény egyébként számos történeti forrásban is fellelhető.
E sorok írójának magánvéleménye szerint a honi "rendszerváltoztatás" ott siklott ki 1990 táján, hogy nem hoztuk létre a magyar Via Appiát (ezen az úton feszítették keresztre Spartacus lázadó rabszolgáit anno), vagyis nem akasztófásítottuk be a Budapest-Záhony közötti, stratégiai és szimbolikus, a birodalomba vezető útvonalat partizán elvtársaink hulláival.
Azóta meglehetősen sok véleményt és észrevételt olvashattunk az üggyel kapcsolatban, azonban egy kapitális, lényegi kérdésre nem kaptunk választ. Nevezetesen arról van szó, hogy Biszkut egy kretének által megszavazott idióta törvény alapján állítanák bíróság elé, noha itt a büntetőjogi tényállás ennél sokkal egyszerűbb. Tehát arról van szó, hogy ezt a köztörvényes gyilkost emberiség elleni bűntett okán kellene törvényszék elé idézni, hiszen ő a nemzetközi jog szerint emberiség elleni bűntettet követett el, amikor az állam fegyveres erejét szisztematikusan alkalmazta az állampolgárokkal szemben. S akkor vajon miféle jogi alapelvek alapján állítanák bíróság elé Zentai Károlyt, aki - állítólag - meggyilkolt, egy, a választott rasszhoz tartozó, (és nem mellesleg a törvényt megsértő – a szerk.) Balázs Péter nevezetű, 18 éves, Dávid-csillagos zsidót 1944-ben, noha ez "szimpla" emberölés volt, amelynek elévülési ideje 15 év?
Azóta kétszer elévült... A Biszku-féle hányingerek viszont itt vannak velünk. Nos, ne legyenek.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready