2020. április 6., hétfő, Vilmos, Boglárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:12 A marokkói király amnesztiával harcol a koronavírus ellen22:53 Kórházba szállították a brit miniszterelnököt22:48 Tónus IX: öld meg a bankot!22:28 Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint "ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk"22:07 Dániel Péter antifasizmusától Donáth Anna rasszizmusáig - Heti progresszió (XXII.rész)21:26 Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak20:53 Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába20:21 Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma20:04 Megölte egyéves kislányát egy budapesti nő19:45 Csehország francia betegeket gyógyít19:21 Kevesebb halott egy nap alatt, de ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban 18:58 Meghalt 108 éves korában "az allergia nagyapja"18:46 Toroczkai: koronavírus és a propagandaháború - fontos, hogy ne üljünk fel sem az orosz, sem a kínai, sem az amerikai propagandának17:59 Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja17:37 Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Heller, Andrassew és a Kuruc.info

Reklám

Bizonyára meghökkentően hat e három név egy mondatban történő említése. Pedig van logikai összefüggés és közös nevező, kapcsolat a két hazaáruló, illetve a nemzeti radikális hírportál egy füst alatt történő megjelenítése között.
Közismert, hogy a többszörös ideológiai köpönyegforgató, a Kádár-rezsim által infernális üldöztetésnek kitett, ily módon legálisan útlevélhez jutó és 1977-ben nyugatra távozó, valamint ottani egyetemeken tanító Lukács-fióka, a hazaáruló – magát „egy hülye nőnek” tartó – Heller Ágnes milyen orbitális módon hazudozott Magyarországról (tudatosan nem használtam a „hazája” szót) a 2006. évi állami terrorral és vészkorszakkal kapcsolatban Brüsszelben, követve a hazai liberálisok bevett, hagyományos „jó” szokását.
Persze Heller nemzetközi színpadi alakítása korántsem az utolsó a sorban. A Kuruc.info lelt rá a – nemrégiben angol nyelvű főcímmel (!) megjelent – Népszava firkászának, Andrassew Ivánnak egy, a külföldi „felvilágosult” értelmiségi sorstársaknak szánt angol nyelvű levelére, amelyben ez a szerencsétlen, becsomagolt bőröndű notórius rettegő azt hazudja, miszerint „amióta lapomat megalapították, nincs egy perc nyugtunk sem: meg akarnak törni, be akarnak tiltani, vagy bértollnokká akarnak silányítani (miként mindig is azok voltatok – K. megj.) minket. Az újságíróinkat rendre megverik (sic!), tönkreteszik, bebörtönzik vagy éppen meggyilkolják. Nemcsak háborús időkben, hanem béke idején is” – végződik a bérfirkász hazugságáriája, amihez még hozzálódítja, hogy évtizedekkel ezelőtt egy népszavás újságírót megöltek.
Nos, nincs ebben semmi újdonság, Andrassew és kollégái habituális hazudozók, mindig is azok voltak, azok is maradnak. Végezetül – persze ebben sincs semmiféle nóvum – a derék, objektivitásáról hetedhétországon túl is elhíresült nyomdai termék alkalmazottja ama paranoiás vízióját festi meg, hogy júliusban, amikor a médiatörvény hatályba lép, már nem lesz baloldali sajtó. Sajnálatosan ez abszolút biztosan nem fog bekövetkezni, de ha már „Rettegő Ivánunk” felvetette ennek lehetőségét egy angolul írt levelében, akkor – stílszerűen – zárjuk mi is eme írásunkat egy egykor volt nagy Beatles-szám címével és refrénjével: Let It Be!
Kereszteslovag
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready